Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bayburt geleceğine sahip çıktı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bayburt geleceğine sahip çıktı”
8 Temmuz 2023 17:40 | Son Güncellenme: 8 Temmuz 2023 19:30
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs seçimlerde kendisine yüzde 82 oy vererek Türkiye rekoru kıran Bayburt’ta vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhuriyet Caddesinde binlerce kişinin kendisini beklediği miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburtlulara teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

“ 28 Mayıs’taki netice şu an Bayburt’ta kendisini gösteriyor. Yiğitler, kahramanlar otağı Bayburt’u, bahçesiyle, bağıyla, ırmağıyla adeta cennet bahçelerinden bir bahçeyi andıran Bayburt’u, nice hak ve halk aşığının hikmet bahçelerinden gül devşiren Bayburt’u en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bayburt dünyada eşi benzeri olmadığını son seçimlerde bir kez daha gösterdi. Hepinize teşekkür ediyorum. Dik duracağız, endişelenmeyeceğiz. Rabbim yol ve kader arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum. İnşallah 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde sizlerden tüm Türkiye’ye örnek olacak yine rekor bir destek bekliyorum.

Bayburtlu kardeşlerimize şükran borcumuzu yeni eser ve hizmetlerle ödemenin gayretindeyiz. Bugün de şehrimize teşekkür etmeye elimiz boş gelmedik. Yatırımlarımızın toplu açılışını yapalım istedik. Böylece 7 farklı alanda her biri şehrimize değer katacak olan 36 projemizin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Toplam yatırım bedeli 2 milyar 689 milyon lirayı aşan bu hizmet ve projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin Bayburt’a kazandırılmasına emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımız tebrik ediyorum.” dedi.

Emekliye Yüzde 25 Zam

Emekli maaşlarına yüzde 25 zam verdiklerini söyleyen Erdoğan, “Asgari ücretle çalışanlardan memurlarımıza kadar her kesime pek çok müjde verdik. Dün de emeklilerimizin maaşları ile ilgili düzenlemeyi Meclis’in onayına sunduk.

2023 yılının ilk 6 ayıdna TÜFE oranı yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize zam oranını yüzde 25’e yükseltiyoruz.

Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Enflasyonla mücadeşe sürüyor, fırsatçılara geçit yok. Hayat pahalılığı ile mücadelemiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, BDDK Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Bayburt protokolü eşlik etti.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Buralı dedi ki:

    Valla eleştirsekde iyi yada kötü yazsakda Bi şey degişmiyor.. Sonuç bayburt un durumu ortada.. Esnaf şurda ögrenciden kışın para kazanmaya bakar oda ögrencide olursa.. Yazında gurbetciyi bekler 2 ay iş yapsın.. Memur zaten bayburtta para harcamıyo.bayburtun durumu belli. Sanayi yok.. Ticaret yok.. Hayvancılık yok.. Tarım yok.. Son olarak fabrika yok.. Yok yok yok… Bayburtta herkez mütahit ev al yap sat.. Birileri şehri yönetmeye çalışıyo.. Herkez hayat pahalılığından şikayetci yazın ortası patates 18 lira domates 20 lira, Bi tabak yemek 100 tl.. Geliyor esnafa hiç şu fiyat olurmu diyen insanlar derdini yana yana esnafa dem vuruyor… Bağkur 4bin TL.. Asgari ücret 11 bin tl.. Kiralar faturalar vergiler akar yakıt.. Benzin vs bunların hepsi ticaretciye yapışmış kalmış gel işin içinden çık.sabah dükkanı aç kahvaltı 2 kişi en kötüsü 100 TL.. Akşama 2 pide yesen 200 TL.. Bunun çayı var vs. Gibi aylık sadece yemege 9 bin tl ver… İşin çok olacak gözüne gelmez ama maalesef artan ve yoğun Bi şekilde hayat masrafları herkezin belini büküyo… bu şehirin 7 ay kışını 2 ay yazını çeken ve ömrünü bayburtta tüketen insanlar bu imkanlarla fedakarlık yaparak iyi yada kötü hayatını burda sürdürüyor.. Devletin bu şehirde yaşayan halkına daha çok imkanlar saglaması gerek.. Daha doğru düzgün hastane yok dişi agrıyan bile başka şehire gidiyor..parası olanda burda yaşamıyor.. Yüzde 82 oy almış bayburt… Herkez memnun herkez şikayetci,, ben anlamadım anlayan varsa da anlatmasın boşuna.

    .

  2. Umut Özkan dedi ki:

    En az bozulan yer Bayburt.. o yüzden Cumhur en yüksek desteği Bayburt’tan alıyor..

    1. TARFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      DOĞRU DEĞİŞİME EN ÇOK DİRENEN BAYBURT

  3. Eko69 dedi ki:

    Anlamiyorum. Yorum yazanlarin istisnasiz hepsi tepkili. Nasil oluyorda 82% oy aliyor o zaman? yoksa bu web siteyi sadece geri kalan 18% mi takip ediyor?

    1. TARFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      SANIRIM ÖYLE.. BİZ %18 DUYARLI BAYBURT UN HAS EVLATLARIYIZ…

  4. Gurbetçi dedi ki:

    Ya sene olmuş 2023 millet içme suyunu çeşmelerden karşılıyor. Buraya şehir diyoruz milletin elinde bidonlar su sırasında başka birşey anlatmaya gerek var mı? Bayburt un ilk belediye başkanlığı olduğu tarihe baktım utandım bu kadar zamanda gelen belediye başkanlarının evlere içme suyu kazandirmaktan daha büyük ne vaadi ve hizmeti olabilir. Ayıptır…

  5. Ğeyri Dayi dedi ki:

    Sayın başkanımız yine gazı verip gitmiş bizim Bayburt’luya… Sen hiç seçim mitingi dahi yapmadığın memlekette Türkiye rekoru kırarak seçim kazanmişsın adamakıllı birkaç proje aciklayacagina hala on küsür senedir devam eden ve 2025 yılına sarkan Kop tunelini yatırım diye halka sunmaya devam ediyorsunuz. Bir Bayburt’lu olarak bu beni hakikaten çok incitti. Seçimleri sadece Bayburt’a hizmet olarak görsek kesinlikle size oy vermeyiz Gel gör ki üzülerek olsa son defa size oy verdik. Bayburt adına çok üzgünüm ve özür diliyorum memleketinden. Her seçimde rekor kıran memleketin hakkı bu mudur acaba sorarım ben bu işin başındakilere? Ak Parti iktidarında Bayburt avucunu yalamış ve resmen oyalayıp aldatilmistir. İşin özü budur!

  6. Hakan dedi ki:

    12 senedir bitirilemeyen kop tünelinin 2025 de biteceğinin ve havalimanının “ yakında “ açılacağının sözde müjdesini verdiler hey gibi bu resmen dalga geçmektir bu resmen halkı uyutmaktır

  7. Üsame DURMUŞ dedi ki:

    Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bayburt geleceğine sahip çıktı”
    Bayburtun geleceğine sahip çıkabilmesi için geçmişini unutmamış olması gerekir.Geçmişte her köyünde ilkokulu,bazılarında ortaokulu olan köyler nerde,otuzar kırkar çocukla dolan sınıflar nerde?Danalığı ayrı süt veren inekleri ayrı ayrı otlatılan köyler nerde?Nerede çamurlarda yatan cameşler,nerede otlarla dolan merekler,nerede fasulyelere dikilen herekler?
    Nerede Vanşenden Kırzıya oralarda pancar ekilir diye gelin getmek istemeyen kızlar?Nerede Erzuruma giden daglar,nerede turşuluk kesilen dallar?
    Daha Bayburtta pazıda yetişmir,pazarlarda satılir dallar,dadımlıh tandurda közlemek için üç beş ekilir daglar,çok sessiz oldu hayvanat bahçesi oldu dağlar.
    Bayburtun bu halini gören otururda gursağı varsa ağlar.
    Daha insanda yetişmir,yetişenler göç edir galamir orda,daha nasıl Bayburtlu olmasın darda,üç beş godoman var karda.
    Daha deremde derem,düşündükçe oliram verem,az uyanuh olun gözüzi sevem.

    1. Buralı dedi ki:

      Allah razı olsun abi dilime tercüman oldun

  8. Bayburtluydu dedi ki:

    Tek arzum 5-10 bin mültecinin Bayburt’a gönderilmesi. Bu insanların gözü ancak o zaman açılır diyeceğim de onu da pek sanmıyorum.

    1. Emre ekol dedi ki:

      Mülteci akıllı Bayburt’ta yaşarmı

    2. Gurbetçi dedi ki:

      Bayburt’ta mülteci gelir mi saka mı bu. Kendi halkı durmuyor Bayburt ta mülteci ne yiyecek. Dilenen gecimini sağlayamaz. Memur ve öğrenci olmasa ölü kent diye haberlere manşet olur.

    3. Umut Özkan dedi ki:

      Gözümüz gönlümüz açık zaten o yüzden Cumhuru destekliyoz.. sen rahat ol..

  9. Hakan dedi ki:

    Nereyi açmış çok merak ettik doğrusu?…

    1. Ahmet dedi ki:

      Daha önce defalarca açılışını yapılan yerler tabikide…

      1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

        AYNEN ..

    2. Umut Özkan dedi ki:

      Saymakla bitmez.. Reis tek başına daha öncekilerin toplamından daha fazla hizmet etti tüm ülkeye..

      1. Ğeyri Dayi dedi ki:

        Ülkeye yaptıklarından her seçimde rekor oy aldığı Bayburt’ta neden göremiyoruz acaba?