Dolar 32,4571
Euro 34,7340
Altın 2.439,37
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’un Ekoköyü’nde üretim çalışmaları başladı

Bayburt’un Ekoköyü’nde üretim çalışmaları başladı
3 Haziran 2023 22:45
A+
A-

Bayburt Tarım ve Orman Müdürlüğünün girişimleriyle projelendirilip 22 bağcı aileye devredilen Ekoköyde üretim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta 56 dekarlık alanda kurulan 22 sera ve geniş alanlarda organik sebzelerin üretimi başladı. Bağcıların aralıksız çalıştıkları alanlarda sık aralıklarla yağan yağmurun ekim sürecinde gecikmelere neden olduğu belirtildi.

Üretime başlayan bağcıların en önemli sorunları ise elektriğin olmamasından kaynaklandığını belirten Bağcılar Derneği başkanı Ramazan Sevniş,“ İki aydır aralıklı bir şekilde yağan yağmurlar nedeniyle ekim konusunda biraz geç kalmış durumdayız. Birçok çeşit ürünümüzü ektik ve ekim işlemlerimiz devam ediyor. En önemli sıkıntı ise elektriğimizin olmamasıdır. Ama Tarım İl Müdürümüz Selami Ersen beyden Allah razı olsun. Selami bey olmasaydı bizler hiç bir şey yapma şansımız olmayacaktı. Her konuda bize verdiği destekle burası bu duruma gelmiştir. Ancak elektrik olmadığı için bazı ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Buradaki üretimlerimiz 20 gün sonra satışa sunulacak duruma gelecektir. Aracı olan vatandaşlarımız buraya gelip istedikleri şekilde sebzelerini kendi elleriyle toplayıp alma şansına da sahip olabilecekler” dedi.

Çoruh Nehri kıyısında oluşturulan Ekoköy projesi, Bayburt için organik sebze üretimi konusunda önemli bir mekan olmaya hazırlanıyor.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.