Dolar 32,5354
Euro 34,9280
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’ta tek milletvekilliği adaylığı için rekoru başvuru

Bayburt’ta tek milletvekilliği adaylığı için rekoru başvuru
26 Mart 2023 12:08 | Son Güncellenme: 27 Mart 2023 16:38
A+
A-

Bayburt’ta 14 Mayıs’taki seçimler için aday adaylığı başvuru sayısı 26’yı bularak tek milletvekilliği için rekor başvuru sayısına ulaştı.

2023 seçimleri öncesi aday adaylığı için müracaat eden isimlere baktığınızda önceki dönemlerde müracaat edenlerin yanı sıra çok sayıda yeni simaları da görüyorsunuz. Tek milletvekili adaylığı için çok sayıda müracaatın olması ise Bayburt sevgisinden kaynaklanıyor olsa gerek.

34 yıl önce il olmuş küçük bir şehir olan Bayburt, ilçe olduğu dönemlerdeki nüfusunun üçte birisini kaybetmiş durumda. İnsan göçünün ve işsizliğin Bayburt’ta ödettiği en büyük bedel ise nüfusta yaşanan azalma olmuştur. Bunun neticesinde tek milletvekili ile temsil edilmeye mecbur kalan Bayburt, bu makus talihini bir türlü değiştirmeyi de başaramamıştır. Bu şehirde siyasi özeleştiri yapılmadan sorunların çözümünün ve hizmet kalitesinin de artmasının mümkün olmadığı tartışılmaz bir gerçek haline dönüşmüştür.

Ağrıyan yerini doktora söyleyemeyenler rahatsızlığını gideremeyeceği gibi, Bayburtlularda sancılarını ve sorunlarını dile getiremedikleri sürece bu günkü çözülemeyen sıkıntılarıyla birlikte yaşamaktan kurtulamayacaktır.

Aday Adaylarının sayısında rekor başvuru

2023 seçimlerine sayılı günler kala Bayburt’ta Cumhur İttifakının iki partisi olan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde aday adaylarının sayısı 22’yi bulmuş durumda. AK Parti’de 16 aday adayı için temayül yoklaması yapılırken, birkaç gün içerisinde ise MHP’nin 6 aday adayı için temayül yoklaması yapılacak. CHP’den 3 aday adayı bulunuyor. Diğer taraftan ise Karabey Kadri Karaoğlu’nun İYİ Parti’den adaylık için müracaat ettiği bilinirken, Millet İttifakının paydaşları olan 6 lı masanın tek aday üzerinde mi, yoksa ayrı ayrı aday mı çıkaracakları şimdilik netlik kazanmış değil.

Milletvekili olmak isteyenlerin reçetelerinde neler var?

Milletvekilliği adaylığı için müracaat eden çok sayıdaki ismin her birisi değerli şahsiyetlerden oluşuyor. Ama imkan olsa da canlı bir yayında tamamıyla aynı anda bir açık oturum düzenleyebilsek ve kendileri Bayburt’un sorunlarının çözümü için hazırladıkları reçeteleri anlatabilseler ve bizlerde merak ettiklerimizi kendilerine sorabilsek.

Yani Milletvekili olabilmenin ne kadar büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ve kul hakkı dolu heybeleri nasıl taşıyabileceklerini anlamak ve öğrenmek gerekir. Bunlar neden yapılmıyor sorusunun ise cevabı hala verilemiyor. Geç kalınmış olsa da Bayburt artık kendini masaya yatırıp sorunlarını tartışabilmelidir.

Bayburt Masasında sorunlara çözüm aranmalı

Milletvekili seçilmek sadece mecliste temsil edilmek olmamalıdır. Küçük bir şehrin sorunlarını çözmek için iyi bir vekil ve kadroya ihtiyaç vardır. Geriye bakarak ileri gitmek mümkün değildir. Yeri gelince geçmişten ders çıkarılmalı ancak Bayburt’un geçmişle uğraşacak zamanı kalmamıştır. Çünkü göç ve işsizlik kanayan bir yara haline dönüşmüş ve pansumanlarla geçmeyecek hale gelmiştir. Sorunların çözümü için acilen ameliyat şarttır. Her siyasi parti başta olmak üzere STK’ lar konuşmalı ve Bayburt’la ilgili eleştirilerini, düşüncelerini ve projelerini anlatabilecekleri bir Bayburt Masası oluşturulmalıdır.

Bu konuda söylenecek sayfalar dolusu konular olsa da, son olarak şunları söylemekte yarar var. Hiç kimse bir başkasının Bayburt sevgisini sorgulama hakkına sahip değildir.  Bu şehrin makus talihini değiştirmek ise ancak bu şehirde yaşayanların elinde olduğu unutulmamalıdır. Ya aynı sorunlarla yaşamaya devam edilecek, yada sorunları çözülmüş ve herkesin rahat bir şekilde yaşayacağı gelişmiş bir şehri kendi elleriyle inşa edeceklerdir…

Bayburt Medya

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Rccp cyln dedi ki:

    Elbet biri seçilecek o da kesesini doldurmanın hesabını yapacak kendi akrabalarını işe sokmanın derdine düşecek çevresindeki dalkavuklari zengin etmenin yollarını arayacak..herşey değişirde bu değişmez.boyle geldi böyle gidecek

  2. Hasanbin harun dedi ki:

    Abi guzel bir yazi olmuş.ama uzulme,buralarda kiralar 10 binleri astı,yakinda tersine goç,cok yakknda..

  3. Bayburtlu dedi ki:

    Kıymetli Bayburtlular milletvekili seçilmek için kapınıza gelecek adaylara şu soruyu sorun alacağınız cevap sizi tatmin edecekse partisine bakmadan o adaya oy verin. Soru şu; 1989 yılında İl olan Bayburtta 34 yıl göç durdurulamıyor. göçü durdurmak için ne gibi projeleriniz var? Allah Lillah aşkına yeter yaaa Türkiye gelişmiş şu yapılmış bu yapılmış biz hala göç veriyorsak bunlar beni ilgilendirmiyor Bayburtlu bu sefer aklı selim davranıp kendine değil memleketine çalışacak adayı seçmeli

  4. zafer dedi ki:

    bende tanımıyorum şahsen kenan yavuz beyefendiyi,bu yazınızı okuyunca bencede en doğru seçimin olacağını düşünüyorum.

  5. hakan dedi ki:

    Allah için söylüyorum, kendisiyle bir kez bile görüşmemiş biri olarak söylüyorum, bayburt sahipsiz sözünden tiksindiğim için söylüyorum, gidin Kenan Yavuzun elinden tutun ve bizim adayımız sensin kardeşim, lütfen projeler üret bizde sizi destekleyelim diye söyleyin ne olur, halk olarak zihniyetimizi değiştirip sadece bir kaç zenginin at oynattığı geriye kalan halkın kahrını çektiği bayburtumuzu hak ettiği değere yükseltelim vesselam.

  6. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

    Mesele milletvekili sayısı değil, etkili milletvekilinin bu seçimlerde seçilmiş olmasıdır. -1- in solunda sıfır ne kadar kıymetsizse sağındaki -0- o kadar kıymetlidir. bir milyar kere sıfır yine eder sıfır. 84.241 kişi Nüfus için nicelik değil öncelikle nitelik önemlidir. Kazanacak adayın öncelikle insan haklarını gözeten , Bayburt a ekonominin canlanmasına katkı sağlayan, kültürü ile müsemma alçak gönüllü mütevazi olması temennimdir.

    1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      Seçilecek Milletvekilimiz çalışkan olmalı, halkla ilişkileri güçlü olmalıdır. Her partili vatandaşa eşit mesafede olmalı kendisine oy versin vermesin her Bayburtluya hizmet etmelidir Zira vekillik emanet edilen bir makamdır.

  7. Bünyamin kelkitli dedi ki:

    İnşallah bu seçimde Meclise giden ve memleketin,Bayburt halkının neye ihtiyacı varsa bunları üstün gayret gösterip elde ettirmegi başaran vekilimi Selamlıyorum şimdiden Şimdiden hayırlı olsun diyorum Bayburtlu olarak hepimize