Dolar 32,4671
Euro 34,6955
Altın 2.437,43
BİST 9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’tan İdlib’e 2 Tır İnsani Yardım

Bayburt’tan İdlib’e 2 Tır İnsani Yardım
6 Şubat 2020 14:28 | Son Güncellenme: 7 Şubat 2020 09:26
A+
A-

İHH Bayburt temsilciliği öncülüğünde Seyyit Yakup İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla toplanan yardımlar düzenlenen törenle İdlib’e uğurlandı.

Kampanya ile bölgedeki insani krizin etkilerinin hafifletilmesi amaçlanıyor.

Vali Cüneyt Epcim, yardım tırlarının bölgeye hareketi dolayısıyla düzenlenen törende İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde başlatılan kampanyaya Bayburt’tan katkı sunmak istediklerini söyledi. Kampanyaya destek verenleri yürekten kutladığını belirten Vali Epcim, “Çok önemli bir hayır olduğunu düşünüyorum. Zira; İdlib dediğimiz şehir iç savaş öncesinde 1,5 milyon nüfusa sahip bir yerdi. Güvenli bölge olarak addedildikten sonra 4 – 5 milyon nüfusa yaklaştı. Son 3 aylık dönemde rejim askerleri tarafından yoğun bombardımana maruz bırakılmakta, bölgede bir insanlık dramı yaşanmakta. Bayburt’tan bu insanlık dramına el uzatmayı çok önemli, çok değerli görüyoruz.” diye konuştu.

Yardımların organize edilmesinde güzel bir çalışma yapıldığını ifade eden Vali Epcim, sivil toplum kuruluşlarına katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise Bayburt halkının yardımlaşma konusunda üzerine düşeni her zaman en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtti. Organizasyonda emeği geçenleri kutlayan Başkan Pekmezci, yardımların Allah’tan kabulünü diledi.

İHH Bayburt Temsilcisi İlhami Polat da bölgeye gönderilen yardımlar hakkında şu bilgileri paylaştı: “İki tır dolusu malzemeyi hazır ettik. İçerisinde 630 çuval un, bin 100 adet battaniye, 900 çift bot hazırlandı. 254 adet halı bulunuyor. Bakliyat, giyim, atkı, bere ve çocuk malzemelerinden oluşmak üzere toplam mali değeri 698 bin 420 lira olan bu yardımları hazırladık. Kadın kollarımızın oradaki çocuklarımıza ve yetimlerimize kendi elleriyle dokudukları atkı, bere, çorap ve eldiven gibi malzemeleri de yardımlar arasına koyduk. Bu emanetleri dualarla savaş bölgesinde mağdur olan kardeşlerimize göndereceğiz inşallah.”

Polat, son gelişmelerin ardından yaşanan yıkımın etkilerini hafifletmek adına bölgede briket evler inşa edileceğini açıkladı. İlk etapta 1+1 şeklinde 200 evin tamamlanarak sivillerin yerleştirildiğini bildiren Polat, İHH olarak hedeflenen rakamın 10 bin olduğunu ve Bayburt İHH’nın bu çalışmaya 20 ev ile destek olacağını söyledi.

Düzenlenen törene, Bayburt Valisi Cünyet Epcim ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile birlikte, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, kurum müdürleri, MÜSİAD Bayburt İl Başkanı Erdal Şentürk, ŞAGDER Başkanı Selami Köksal, Memur-Sen İl Başkanı Kenan Turan, STK temsilcileri ve vatandaşları katıldı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.