Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Bayburt’ta havalar soğudu vaka sayılarında artış başladı

Bayburt’ta havalar soğudu vaka sayılarında artış başladı
24 Ekim 2020 23:35 | Son Güncellenme: 25 Ekim 2020 21:27
A+
A-

Türkiye genelinde havaların soğumasıyla birlikte artış gösteren koronavirüs vaka sayılarının benzeri Bayburt’ta  yaşanıyor.

Bayburt’ta Ekim ayının ilk günlerinde görülen günlük pozitif vaka sayıları, havaların soğumasıyla bitlikte iki katlamış durumda. 

“Sağlık Bakanı Koca uyardı”

Ülke genelinde artış göstermeye başlayan vaka sayıları konusunda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , “Salgın Anadolu’da ikinci zirve dönemindedir. Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz. İlk zirveyi, bir diğer tabirle ilk piki büyük illerde 14 Nisan’da, ikinci zirve noktasını da eylülde yaşamıştık. Anadolu’da ise ilk zirve eylülde görülmüştü. İkinci zirveyi şimdi yaşıyoruz. Büyük illerimizde, her iki zirve noktasından sonra tedbirlere durumun gerektirdiği ciddiyetle sarılmış ve hızla sonuç almıştık. Ekimin ikinci haftasından itibaren salgın karşısında öncekilerden daha büyük bir sınavdayız.” dedi.

“Bilim kurulu üyesi Kara’dan önemli açıklama”

Bayburt’ta vaka sayılarının artış göstermeye başladığı şu günlerde insanlardaki endişe her geçen gün artarken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’dan önemli bir açılama geldi. Havaların soğumasıyla koronavirüsün canlı kalabilme özelliğinin biraz daha arttığını belirten bir açıklama yaptı. Kara, “Yaz aylarında bizim yakın mesafede 5-6 dakikada bulaştırma gibi bir riskimiz varken bu kış aylarında yakın mesafede 1-2 dakika gibi bir süreye inmeye başlıyor” dedi. Kara, hasta sayısındaki artışın önüne geçilmesi için, okulun devamının sağlanabilmesi için bu dönemde maskeye, mesafe kuralına çok daha dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bizim avantajlı, virüsün avantajlı olduğu dönemler var. Önümüzdeki günler virüs için avantajlı günler. İnsanlar daha kapalı ortama girecekler, havalandırma şansının biraz daha azaldığı ortamlarda bulunacaklar, biraz daha yakın bulunmaya başlayacağız, bunların hepsi virüs için avantaj.” dedi.

Yapılan açıklamalara bakıldığında önümüzdeki kış aylarının koronavirüs salgını açısından daha zor geçeceği, bu nedenle tedbirlere titizlikle uyulması gerektiğine dair vurgu yapılıyor.

“Bayburt’ta vaka artışı dikkat çekiyor”

Bayburt’ta son günlerde vaka sayıları günlük olarak 40 ile 60 arası değişiyor. Bu sayıların böyle devam etmesi durumunda haftalık ortalama 300 – 350 civarında koronavirüs vakasının yaşandığı gerçeğini ortaya çıkıyor.

Öte yandan evlerinde koronavirüs tedavisi gören hastaların sayısı 300 ile 400 arasında değişkenlik gösteriyor. Ancak bir taraftan evlerinde ve hastanede pozitiften negatife dönen ve koronavirüsü yenen hasta sayısı da her geçen gün artarak devam ediyor. Bu güne kadar 4 bin civarında hasta evlerinde tedavi görerek sağlığına kavuşmuş durumda.

Koronavirüs vakasının görüldüğü ilk günden bu yanan Bayburt’ta 23 bin üzerinde test yapılırken, 5 bin 500 civarında pozitif vaka tespit edildi. 5 bine yakın hasta ise tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Hastanede koronavirüs tedavisi gören hastaların sayıları günlük olarak değişkenlik gösterirken, koronavirüsten bu güne kadar 72 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin büyük bir çoğunluğu 65 yaş üzeri hastalardan oluşuyor.

Koronavirüsle mücadelenin ilk sırasında maske, sosyal mesafe ve hijyen büyük önem arz ederken, hastanede ve evlerinde tedavi gören hastalar için gece gündüz demeden insan üstü çaba sarf eden sağlık çalışanlarını takdir etmek ve onlara kolaylık dilemek gerektir. 

Bütün bu gelişmeler yaşanırken, Bayburt’ta pozitif vaka sayısı, taburcu edilen veya testi negatif çıkan hasta sayısı günlük olarak değişkenlik gösteriyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.