Dolar 32,4744
Euro 34,8431
Altın 2.451,36
BİST 9.867,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C
Sal 20°C

Bayburt’ta, gramajı 10 gram artırılan ekmek 5 lira oldu

Bayburt’ta, gramajı 10 gram artırılan ekmek 5 lira oldu
20 Şubat 2023 14:53
A+
A-

Bayburt’ta 4 lira olan 210 gram ekmeğin gramajı 10 gram artırıldı ve yapılan zamla 5 liraya yükseldi.

Bayburt il genelinde 210 gramı 4 liradan satılan ekmek 220 grama çıkarıldı ve bugünden itibaren 5 TL’den satılacak. Ekmeğin kilosu da 22 liraya çıkmış oldu.

Ekmek üretimindeki maliyetlerin artmasını gerekçe gösteren Fırıncılar Odası’nın talebi üzerine Esnaf Odaları Birliği tarafından alınan kararla Bayburt’ta ekmek 5 liradan satılacak.

 

 

 

YORUMLAR

  1. MTK dedi ki:

    Fırıncı fiyat artırabilir. Gayet normal. giderler artmış olabilir, işçi, kira ücretleri arttı. vb..

    Burda Bayburt Belediyesi Başkanına iş düşüyor. 3,50 TL olan ekmek fiyatını koruması gerekiyor. Diğer illerde Halk Ekmek ile Fırın arasında 1-2 TL oynuyor. bizde de 50 kuruş..

    Bayburt Belediye Başkanı Hükmü BEKMEZCİ deprem bölgesine yaptığı desteği, katkıyı, yardımı şimdi Bayburtlulara da yaparak Halk Ekmek ücretine zam yapmamalı..

    En ucuz ekmek diyenler olmuş. 5-6 ve daha fazla haneli aileler günlük 10 ve üzeri ekmek alıyor. günlük 2 ekmek alanı belki zorlamaya bilir ama ekmeği çok yiyen bir kültür olduğumuz için meblağlar aşırı fazla..

    Bayburt Belediyesi Başkanlığına özel duyurumdur. aklı başında olan, particilik, siyaset yapmadan bu çağrıma kulak verip Bayburt Belediyesi yetkililerini uyarmalıdır.

    Halk ekmeği 3,5’da sabit tutarak garibanın azcık nefes alması sağlanmalıdır.

    1. mehmet dedi ki:

      Doğru tespit, Tebrikler.

  2. Halk dedi ki:

    Böyle halka bunlar az bile, şimdi diyecekler kime oy verelim , bunlar olmasında kime verirseniz verin Onlarda biliyor ki bu halk yolunmuş tavuk misali ayaklarımızın dibinden ayrılmaz istediklerini yapıyorlar. Allah aşkına her tarafta değişim şart yeni gelen de böyle olursa onuda değiştirin …..

  3. bayburtlu dedi ki:

    Ekmeğe gelen zam da belki bir nebze haklılık payı var. bir işçinin maliyeti işverene 12.000 Tl . Bir fırın en az 4 işçi çalıştırıyor. (bu arada fırıncı da değilim.) Peki her ay elektriğe ve doğal gaza gelen zam a neden kimsenin sesi çıkmıyor. Türkiye de doğal gaz ve elektrikte indirimler yapılırken, Bayburt ta elektrik ve doğalgaz her ay, her ay zamlı tarifeden işliyor. Elimiz mecbur ondan mı. Bunların denetimleri neden yapılmıyor. Ticaret müdürlüğü, Maliye Müdürlüğü, Belediye Bayburt ta ne iş yapar. Neden denetleme yapmazlar. ???

  4. Tarafsız dedi ki:

    Şu an en ucuz ekmek… Kıyma 200 TL… Kaşar peyniri 200 TL…tere yağ 200 TL… … Pirinç kg 36 TL… Salça 50 TL… Şurda salata olmuş 38 TL.. Domates 30 TL.. Kabak patlıcan 30 TL.. Bir aylık ev kirası 4 bin TL.. Neyi eleştirelim.. Bir işinin sigortası 3 bin TL bağkur primi 3 bin TL.. Elektrik fiyatı gaz fiyatı işci maaşı daha sayalımmı…

  5. Vatandaş dedi ki:

    Zam, maaşlı olanların umrumda değil. Peki biz işsizler nasıl alalım. Aylardır toplasam 6/7 kere fırına gitmişliğim var. İmkanımız bile yok ki başka ülkelere hicret edelim.

  6. Yorgun isyankar dedi ki:

    Geç bile kaldınız …

  7. Hasbi dedi ki:

    Oy zamanı görüşürüz. Ay geçmiyor zam, tuhaflığa bakarmısınız ekmeğin fiyatı yükseliyor, gramajı düşüyor. Yazık, yazık.
    Bu arada neyin maliyeti arttı açıklasınlar.
    Asgari ücreti hükümet artırdığında bunun işverene maliyetini de düşünmeliydi.
    (Net ücret:8.500 + SGK Primi:3.250+B.Damga:250=12.000 TL.)
    Bu fırıncı tayfasının hepsi son model arabalara neyle biniyorlar, demekki iyi para kazanıyorlar. Ramazana girmeden bir zam daha yaparsalar şaşmayalım.

  8. Ercan dedi ki:

    10 grm çok olmuş milleti uyutmanın yeni yönetimi

  9. Metin dedi ki:

    Herkes eline bir kaval almiş caliyor. Vatandaş olarak alıştık bu duruma. Ekmege zam yapıyorsanız yapın ama fırınlar Bayburt’ta devlet memuru sistemiyle çalişmaktan vazgeçsin ekmege zam istemeyi biliyorsunuz ama sabah sekizden önce ekmek cıkarmıyorsuz aksam beşten sonrada kapatıp gidiyorsunuz böyle bir sistem türkiyenin hiç bir yerinde yok. Fırınlarda 24 saat ekmek bulundurmak mecburi olmalı. Ben vatandaş olarak akşam 8 de işten çıktıgımda sokak sokak ekmek aramak zorunda neden kalıyorum. Sizin de suçunuz degil belediye işini yapsa böyle olmaz

  10. m.garip adalet dedi ki:

    10 gr ilave etmeyiniz.9 tl olsa idi,daha güzel olurdu.zira temel gıda maddesi,dir.>>>!!!