Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Bayburt’ta elektrikli araçlara enerji üniteleri üretilecek fabrikanın temeli atıldı

Bayburt’ta elektrikli araçlara enerji üniteleri üretilecek fabrikanın temeli atıldı
13 Mayıs 2023 16:57 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2023 17:00
A+
A-

Bayburt’ta 500 kişiyi istihdam edecek olan bir Elektrikli Araçların Enerji İstasyonu Üniteleri Üretme Fabrikasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törenin ardından Vali Cüneyt Epcim, Bayburt’un bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük yatırım organizasyonuna imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Yaklaşık bir yıl içerisinde üretime başlaması planlanan fabrikada kademeli olarak 500 kişinin istihdam edileceğini belirten Epcim, “Burada elektrikli araçların enerji istasyonları için üniteler üretilecek önemli bir tesis oluşturulacak. Kademeli bir şekilde 150 ile başlayarak 500 kişinin çalışabileceği bir teknoloji merkezi hedefleniyor. Bu Bayburt tarihindeki en büyük özel sektör yatırım projelerinden biridir. Merkez Bankası Başkanımız Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’na, Milletvekilimiz Fetani Battal’a ve araştırmacı yazar İhsan Aktaş’a bu projeye öncülük ettiği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Crypto Carbon Energy Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karaozan da firma olarak Bayburt’a önemli bir yatırım yapacaklarını belirterek, “Toplamda yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği bu yatırım, Bayburt için çok önemli bir proje olacak. Burası aynı zamanda bir teknoloji merkezi olacak ve şirket olarak başka yatırımlarımızı da planlıyoruz. Bu projelerin Bayburt’a ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bisiklet Fabrikası

GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı  Bayburtlu Hemşerimiz İhsan Aktaş ise Bayburt’la ilgili ikinci bir fabrika duyurusunun daha olacağını belirterek, önümüzdeki 2-3 ay içerisinde Hyper şirketi tarafından bisiklet fabrikasının kurulacağının müjdesini verdi.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Hayırlı uğurlu olsun hız kesmeden devam edilmeli emeği geçenlere teşekkürler

  2. Misafir dedi ki:

    Hayırlı olsun.İstihdam ve üretime yönelik her türlü faaliyet takdire şayan…