Dolar 32,5044
Euro 34,9180
Altın 2.431,84
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 14°C

Bayburt Üniversitesi’nin yeni yerleşim alanı projesi göz kamaştırıyor

Bayburt Üniversitesi’nin yeni yerleşim alanı projesi göz kamaştırıyor
8 Mart 2021 21:43
A+
A-

Bayburt Üniversitesi’ne yapılması planlanan üçüncü yerleşke alanının projesi göz kamaştırıyor.

Bayburt şehir merkezi Tuzcuzade Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Orgeneral Bedrettin Demirel Kışlası, 2016 yılında eğitim ve öğretim amacıyla kullanılmak üzere Bayburt Üniversitesine tahsis edilmişti. Hala askeri kışla olarak kullanılan ve şehir merkezine bakan alanın bir bölümüne yeni Bayburt Devlet Hastanesi binası yapılarak hizmete girmiş durumda. Askeri kışla olarak kullanılan diğer bir bölümü ise Arpalı beldesinde yapımına yeni başlanan ve 2022 yılında bitirilmesi planlanan askeri kışlaya taşındıktan sonra mevcut alan Bayburt Üniversitesinin kullanımına tamamen devredilmiş olacak. Askeri Kışlanın Bayburt Üniversitesine kazandırılması konusunda Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Maliye Bakanlığı döneminde Naci Ağbal’ın önemli katkıları olduğu biliniyor.

Bayburt Üniversitesi yeni projeyi hayata geçirecek olursa, Dede Korkut Kampüsü ve Baberti Külliyesinden sonra yeni bir yerleşim alanına daha kavuşmuş olacak. Ayrıca Baberti Külliyesine çok yakın olan yeni yerleşke alanı arasına yapılacak olan bağlantı yollarıyla birlikte Baberti Külliyesi ile şehir merkezi arasındaki ulaşım daha da yakınlaşmış olacak ve sosyal yaşamı da olumlu yönde etkileyecektir. 

Yeni yerleşke içerisinde:

Rektörlük Binası,

Enstitü Binası,

Mühendislik Fakültesi,

Mühendislik Fakültesi Genişleme Alanı,

Kültür ve Kongre Merkezi,

Sanat ve Tasarım Fakültesi,

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi,

Açık Spor Alanları, Festival Alanı,

Rezerv Alan,

Çarşı Tüneli,

Çim Kayak Pistleri,

Yeni Nesil Düşey Eksenli Rüzgar Türbini yer alacak.

 

 

YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Küçük Bir Şehrin Üç Adet Üniversitesi Olması Nüfus Göçünden Gençlerin İş Kaygılarından Dahada Öncelikli Bir Sorunmuş Gibi Duruyor. Özellikle Lisans Mezunu Gençlerimizin Bir İş İmkanı Olabilmesi İçin Temizlikçi Kadrolarına Bile Başvurmaları ve Amcaları Dayıları Olmadan Bunun Bile İmkansız Olduğu Bu Şehirde Kimlerin Hangi Mevkilere Geldiğini Görmek Gerçekten Şehrimizin Üniversitesini Genişletmek Çok Makul Bir Sebep Olarak Görmek ve Bu Gençlerimizin’de bu Süreçten Geçeceğini Bilmek.
    Dışardan Şehrimize yatırımcılar Çekerek Burada Oluşabilecek İstihdam Tüm Gençlerimiz Geleceğimiz İçin Daha Makul Bir Karar Olacaktır. Kafeteryaların Apartotellerin Büyümesindense Toplumumuzun ve Şehrimizin Refah, Eğitim,iş Ve Nüfusumuzun Gelişimi Açısından Daha İyi Olacağı Kanaatindeyim.

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Emeği geçenlere, teşekkür ediyoruz.. Kampüs alanı ve dışı her halükarda fazlasıyla ağaçlandırılmalı, etrafında fazla imara yer verilmeden korunmalıdır.. Daha da büyümek icap ede bilir…Bir kaç yıl sonra yanlış yapmışız demeyelim.. Kampüsün dış kenarları veya üniversiteye mal olmuş arazinin çokluğu, büyüklüğü bir nevi çevreyi korurken ,ayrı bir güzellik katacaktır…Ondan sonra suçlu aramayalım… Üniversitemiz Yol altı, Danişment ,Mutlu ve Berne deresinden ve kısa bir tünelle Erzurum yoluna bağlanarak , ÇEVRE yoluyla, taçlanmalıdır.. Saygılar..