Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt Üniversitesinin Yeni Paydaşı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

Bayburt Üniversitesinin Yeni Paydaşı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
12 Temmuz 2023 19:19
A+
A-

Bayburt Üniversitesi, ‘amaçlar için ortaklıklar’ stratejisi çerçevesindeki ulusal paydaşlık ağlarını Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile genişletti.

İki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmalar ile eğitim-öğretim ve kültürel iş birliği kapsamındaki protokol, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın imzalarıyla hayata geçti.

Taraflar ortak araştırma projelerinin geliştirilmesi ve uygulanmasının amaçlandığı protokol, hem araştırma-geliştirme faaliyetlerini hem de eğitim-öğretim konularındaki anlayışlarını paydaşlar (her iki üniversitenin öğretim elemanları ve öğrencileri) arasında teşvik etmek; mevcut paydaşlıkları geliştirmek; bilimsel araştırmaların her sürecinde iş birliği yapmak; tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirlerine aktarmak gibi temel amaç ortaklıkları odağında hazırlandı. Ortak araştırma projeleri, akademik değişim ve öğrenci değişimi başlıklarında karşılıklı niyet ve taahhütlerin bildirildiği protokol çerçevesinde yılda en az iki proje ortaklığının, karşılıklı akademik personel ve öğrenci hareketliliğinin gerçekleşmesi bekleniyor. Üç yıl geçerli olması planlanan protokolün kurumsal kapasite ve proje olanakları bağlamında taraf üniversitelere yeni gelişim süreçleri kazandırması hedefleniyor.

Protokol töreninde kurumsal iş birliklerinin önemine değinen Rektör Türkmen, “İçinde yaşadığımız küresel dünyanın toplumsal yapısı, ekonomik yapısı, endüstriyel yapısı ve teknolojik yapısı karmaşıklaştıkça, çözüm üretmekle sorumlu olduğumuz sorunlar da karmaşıklaşıyor. Dolayısıyla hem geleceğin hedeflemesi hem de mevcut sorunların çözümlenmesi için, kurumsal iş birliklerine hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyoruz. Kurumsal kapasiteler ve güçler birleştiğinde çözüm alanlarında daha aktif sonuçlara ulaşabiliriz. Sorun ve fırsatlar benzer toplumsal köklerden geldiği için ülkemize ve tüm insanlığa fayda üretebilmek için daha fazla kurumsal iş birliklerine ihtiyacımız var. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Bugün imzaladığımız protokolle daha güçlü olmamıza katkı sunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın’a teşekkür ederiz. Kurumsal seferberliklerimiz bütünleştiğinde daha büyük katma değerleri hayata geçirmek mümkün olacak. Uzmanlık alanlarımız arasındaki birikim paylaşımı, insan kaynaklarını ve diğer altyapısal kaynakları daha verimli ve efektif kullanmaya vesile olacak. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.