Dolar 32,4676
Euro 34,7142
Altın 2.435,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Enes Talha Ay, Bilek Güreşinde altın madalya kazandı

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Enes Talha Ay, Bilek Güreşinde altın madalya kazandı
29 Nisan 2023 17:38 | Son Güncellenme: 29 Nisan 2023 17:40
A+
A-

Bilek Güreşinde Türkiye Şampiyonu olan Bayburt Üniversitesi öğrencisi Enes Talha Ay millî forma ile Türkiye’yi temsil edecek.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor anabilim dalı yüksek lisans öğrencilerinden Enes Talha Ay, Ankara’da düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasında altın madalya kazanarak, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası ve Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek millî sporcu Enes Talha Ay, Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasında 55 kg Büyük Erkekler Sol Kol kategorisinde 22 sporcu arasından altın madalyayı kazandı. Enes Talha Ay bu başarısıyla Bayburt Üniversitesi spor ekolünün dünyaya açılan bir başka sporcusu olarak adını üniversite tarihine yazdırmış oldu.

Altın madalyayı Bayburt Üniversitesine getiren Ay, 8-18 Haziran tarihlerinde Moldova’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında ve 24 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde Kazakistan’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasında millî formayı giyecek.

Aldığı altın madalya sonrası duygularını paylaşan Enes Talha Ay, “Bayburt Üniversitesinin sporcu kişiliği anlamında bize kazandırdığı en önemli vasfı bugün gerçekleştirmek ve ülkem adına mücadele edecek olmak dolayısıyla çok mutluyum. Üniversitemde bizlere öğretilen ilk ders, hayallerimizi hedefe dönüştürmek gerektiğiydi. Birçok insan hayal kurar ancak çok azı hedefler ve hedefine ulaşır. Hayal kurarak başladığım yolculukta, en önemli hedeflerinden birini gerçekleştirmeme vesile olan antrenörüme, hocalarıma ve desteğini her daim hissettiğim Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, Dekanımız Prof. Dr. Çetin Yaman’a ve Enstitü Müdürümüz Doç. Dr. Murat Kul’a teşekkürü borç bilirim. Önümde, hedefe dönüşmüş olan iki büyük hayalim var. Avrupa ve Dünya şampiyonlukları gururunu millî formayla başarmak hedefi, paha biçilmez bir deneyim olacak.” dedi.

Altın madalya ve uluslararası temsil başarısı vesilesiyle Ay’ı kutlayan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise, ilettiği mesajında “Siz değerli öğrencilerimiz, Üniversitemizin varlık gerekçelerini ve vizyonunu gerçekleştirerek bizlere, yürümekte olduğumuz çetin yolda kararlılık ve azim kaynağı oldunuz, olmaya devam edeceksiniz. Başkası adına gururlanmak, kendi adına gururlanmaktan alâdır. Bu gururu bize yaşattığınız için minnettarım. Çünkü siz, üzerinizde taşıyacağınız millî formayla hepimiz adına mücadele edeceksiniz. Tüm gücümüzle sizinleyiz. Gücümüz, gücünüz olsun. Uluslararası olmak demek, sınırları aşmak demektir. Avrupa ve Dünya şampiyonasında inşallah bir kez daha kendimizi aşacağız ve bileğimizin gücüyle al bayrağımızı göndere çekeceğiz. Tebrik eder, başarılarınızın devamını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.