Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt Belediyesi barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine kucak açtı

Bayburt Belediyesi barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine kucak açtı
24 Eylül 2021 11:26 | Son Güncellenme: 24 Eylül 2021 14:51
A+
A-

Bayburt Belediyesi barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine kucak açarak, Saklı Cennet Tatil Köyündeki konutlara öğrencileri yerleştirmeye başladı.

Türkiye’de üniversite öğrencileri için birçok ilde yaşanan barınma sorununun bir benzeri de Bayburt’ta yaşanmasın diye Valilik ve Belediye devreye girerek çözüm üretmeye başladı. Bayburt Valiliği polis evini kız öğrencilere açarken Bayburt Belediyesi de Saklı Cennet Tatil Köyünde bulunan tatil evlerine erkek öğrencileri geçici olarak yerleştirmeye başladı.

Bayburt Belediyesinin barınma sorunu yaşayan 80 öğrenciye ücretsiz olarak açtığı tatil evlerinde kalacak olan öğrenciler, yapımı devam eden ve kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan 1200 kişilik erkek öğrenci yurduna yerleşecekler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci “Bayburt’umuz günden güne bir üniversite şehrine dönüşüyor. Öğrencilerimiz aileleri için olduğu kadar bizler içinde değerliler. Onların sorunlarının çözümü için elimizden geleni yaptık yapmaya devam edeceğiz. Şehrimizde üniversite öğrencilerimizin en yoğun karşılaştığı sorunlardan biri barınma sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Bizlerde Bayburt Belediyesi olarak öğrenci kardeşlerimizin bu durumdan olabildiğince az etkilenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda aldığımız bir kararla Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlara başvurup kesin kayıt hakkı kazanamamış ve yedeklerde olan üniversite öğrencilerini yurtlarına yerleşene kadar Saklı Cennet Tatil Köyü’nde ücretsiz olarak misafir edeceğiz. Şuan inşası büyük oranda tamamlanmış küçük detayları kalmış olan KYK yurtlarımız var. İnşallah 20-30 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bu yurtlar öğrencilerimizin hizmetine sunulana kadar uygulamamız sürecek. Tesisimizde çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah yurtlarına yerleşene kadar rahat edecekleri bir ortam hazırladık. Ailelerimiz rahat olsunlar öğrenci kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Üniversite örgencileri ile diyalog kurarak, seçimler öncesi ikametlerini Bayburt ta aldırmalarını söyleyelim.