Dolar 32,3881
Euro 34,7827
Altın 2.433,74
BİST 10.068,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 15°C

Bayburt 1979 E.M.L. mezunları Bayburt’ta 4. kez buluştular

Bayburt 1979 E.M.L. mezunları Bayburt’ta 4. kez buluştular
2 Eylül 2023 09:47 | Son Güncellenme: 4 Eylül 2023 22:44
A+
A-

Bayburt Endüstri Meslek Lisesinden 1979 yılında mezun olan ve bir çoğu il ve yurt dışında yaşayan arkadaş gurubu gelenek haline getirdikleri Bayburt buluşmasını bu yılda gerçekleştirdiler.

Tam 44 yıl önce Bayburt E.M.L. okulundan teknisyen olarak mezun olan arkadaş gurubu son yıllarda Ağustos ayında Bayburt’ta buluşarak sılayı rahim yapmalarının yanı sıra aileleriyle birlikte dostluk ve arkadaşlık bağlarını güçlendirerek devam ettiriyorlar.

Bayburt buluşmalarında 1979 mezunları ismi altında farklı organizasyonlar gerçekleştiren ihtiyar delikanlıların önemli bir bölümü il dışı ve yurt dışında yaşıyor. Bir çoğu değişik sektörlerde iş sahibi olan arkadaş gurubu, bu yıl yeni şehir parkında konuk evinde bir araya geldiler. Bayburt’un sorunları ve çözümleri konusunda düşüncelerini aktaran 1979 mezunları, Bayburt’a yatırım ve istihdamı artıracak konuları detaylı bir şekilde değerlendirdiler.

Endüstri Meslek Lisesi 1979’ lular komite başkanlığını yürüten iş insanı Rahmanı Taş, özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yaşayan Bayburt sevdalısı olan çok sayıda iş insanının Bayburt’la ilgili yatırım hayallerinin olduğunu, ancak bunun yolunu açacak olan siyasiler başta olmak üzere STK temsilcilerinin bu konuyu değerlendiremediğini dile getirdi.

Belirli bir yaştan sonra Bayburt’a dönmek isteyen insanların da çok sayıda olduğunu dile getiren Taş, bu aileler için Bayburt’ta alt yapılar oluşturuldu takdirde yüzlerce ailenin doğup büyüdüğü bu güzel şehre dönebileceğini ifade etti.

Her Bayburt buluşmalarında, Bayburt hasretlerini gidermenin yanı sıra Bayburt için neler yapılmalıdır diye birçok projeyi gündeme getirip konuşan 1979 mezunları yaklaşık bir hafta kaldıkları Bayburt’tan ayrılarak, 2024 yılında buluşmak üzere yaşadıkları illere döndüler.

YORUMLAR

  1. ÖZEL HAREKAT dedi ki:

    ABİLER SİYASİLERDEN YADA STK LARDAN BİR BEKLENTİNİZ OLMASIN DEVLETİN BAYBURT İÇİN ÇIKARMIŞ OLDUĞU TEŞVİKLERDEN FAYDALANIN EĞER NİYETİNİZ CİDDİ İSE TABİİ.BAYBURT TA YATIRIM YAPMAK İÇİN HER ORTAM HAZIR SADECE YÜREKLİ ADAMLARA İHTİYAÇ VAR VESSELAM