Dolar 32,3806
Euro 34,7777
Altın 2.412,58
BİST 10.114,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 21°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
21°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 15°C
Cts 13°C

Belediye İlk Kez Yollarda Bu Sistemi Hayata Geçiriyor

Belediye İlk Kez Yollarda Bu Sistemi Hayata Geçiriyor
18 Kasım 2020 19:51 | Son Güncellenme: 20 Kasım 2020 22:13
A+
A-

Bayburt Belediyesi kentte bir ilki gerçekleştirerek kar ve buz eritme sistemini hayata geçiriyor.

Bayburt’ta araç trafiğinin yoğun olduğu Kışla Çeşmesi rampası, kış aylarında araç sürücülerinin korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Bayburt Belediyesi Kışla Çeşmesi Kar ve Buz Eritme Sistemi Projesi kapsamında rampa ısıtma sistemini uygulamaya koyarak kentte bir ilki gerçekleştiriyor.

Uygulamanın ilk denemesi yapılacak olan Kışla Çeşmesi rampasında belediye ekiplerince asfalt kazıma işlemi başlatıldı. Rampada tabana döşenecek ısıtma sisteminin ardından tekrar asfalt uygulaması yapılarak kar-buz eritme sistemi tamamlanmış olacak. Kar yağışıyla birlikte otomatik olarak çalışacak olan kar ve buz eritme sistemi sayesinde rampadaki buzlanma olayı tarihe karışacak. Bu kış ilk kez Kışla Çeşmesi rampasında devreye girecek olan kar-buz eritme sistemi önümüzdeki yıldan itibaren şehrin ihtiyaç duyulan diğer noktalarında da hayata geçirilecek.

Çalışmaları yerinde takip eden Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Göreve gelmeden önce şehrimize vaat ettiğimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayburt Belediyesi olarak kış koşullarının ağır geçtiği şehrimizde elzem sorunlardan biri olan rampalardaki buzlanma olayına neşter vuruyoruz. Kış aylarında araç sürücülerinin zor anlar yaşamasına sebep olan buzlanma sorununu ortadan kaldıracak olan kar ve buz eritme sistemi projemizi hayata geçiriyoruz. Sistemi ilk olarak bu kış mevsiminde Kışla Çeşmesi rampasında uygulamaya başlayacağız. Hava +5 derecenin altına düştüğünde asfalt üzerindeki nem sensörleri buzlanma ya da kar yağışı gördüğünde sitem otomatik olarak devreye girecek ve eritme yaptıktan sonra sitem devreden çıkacaktır. Buzlanmanın ortadan kalktığı rampada araç sürücüleri rahat bir şekilde yoluna devam edecektir” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  1. seko69 dedi ki:

    arkadaşın dediğine katılıyorum. Singah Cami önünden başlayarak yukarı doğru Yüzbaşı Şehit Agah İlkokulunun önünü kapsayacak şekilde bu sistemden yapılmalı. hastaneden dönüşte kullanılan bu yol kışın çok büyük riskler oluşturuyor. bazen kazalar da oluyor.

  2. ATİLLA69 dedi ki:

    evet şehrimizin en büyük sorunlarında biri de başkanım şingahtan aşagı inerken bakkal ismail in dükkanının önündeki rampa oradan inerken bir kaza atlarmıştım . kışın çok kötü oluyor hastaneden dönenlerin kullandığı bir yol olması münasebeti ile burayada yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum.tekrar tşkürler.boş işlerle değilde ihtiyaç odaklı işlerle uğraşmak lazım bu proje gibi..