Dolar 32,4958
Euro 34,6084
Altın 2.477,33
BİST 9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 17°C

Bayburt’ta zincir marketler sayısı 5 yılda iki katına çıktı

Bayburt’ta zincir marketler sayısı 5 yılda iki katına çıktı
23 Temmuz 2020 22:41
A+
A-

Şehir merkezinde sayıları 25’ e ulaşan ulusal zincir marketlerin sayısı nüfus oranına göre en fazla Bayburt’ta yer alıyor.

Bayburt şehir merkezinde 25 olmak üzere 2’si ilçelerde toplam 27 adet ulusal zincir market sayısına bakıldığında, 2016 yılında şehir merkezinde 12 olan sayı 25’e çıkmış durumda. Ayrıca 5 adet ise yerel manada kurulan ve hizmet veren zincir marketle birlikte  kent merkezinde 30’u bulan sayıya bakıldığında ise 40 bin olan nüfuslu bir il merkezinde ortalama bin 300 kişiye bir market düşüyor.

Diğer taraftan kentte birçok sektörde iş yapan küçük esnaf ise her geçen gün artan zincir marketler nedeniyle, rekabet gücünün mümkün olmadığı bir ortamda işyeri kiralarını dahi ödemekte zorlandıklarını ifade eden esnaflar kara kara düşünmeye devam ediyor.

Zincir marketlerin birçok meslek alanında faaliyet gösteren esnafları yakından ilgilendirdiğini söyleyen Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, “ Zincir marketler konusu ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da esnafımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanımız Bendevi Palandöken, Mayıs ayında Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile İstişare Kurulu toplantılarında konuyu dile getirerek zincir marketlerin 67 sektörü direkt olarak olumsuz etkilediğini, girmedikleri sokak, mahalle kalmadığı bu vesile ile esnaf ve sanatkârı bitirme noktasına getirdiklerini ifade etmişti. Bayburt’ta da benzer sorunları bizim esnaflarımız yaşıyor. Nüfusumuza göre bu marketlerin sayısı çok fazladır. Esnaflarımızın daha fazla sıkıntı çekmeden bu sorunun bir şekilde çözüleceğine inanıyoruz ” dedi.

Bayburt’ta ki bu tabloya bakıldığında beş yılda iki kat artan market sayısı kentteki tüketimin arttığına yönelik çarpıcı bir gerçeği de yansıtmış oluyor.

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. bydogan20 dedi ki:

    küçük esnaf diye ağlıyorsunuz da o marketlerde çalışanlar uzaydan mı geliyor? bir markette 10 kişi evine ekmek götürüyor küçük bakkal kaç kişi çalıştırıyor. herkes nasibini yer kimse hırs yapmasın.