Ağbal, Bütçe Konuşmasında Önemli Açıklamalar Yaptı

• Haberin Tarihi: 20 Aralık 2017
  • Bu haber 352 defa okundu.
  • Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş
Ağbal, Bütçe Konuşmasında Önemli Açıklamalar Yaptı

Maliye Bakanı Naci Ağbal TBMM’de yaptığı bütçe konuşmasında,15 yıldır yapılan bütçelerin tamamında merkeze vatandaşın alındığını ve vatandaşa hizmet götürmek adına bütçeler oluşturduklarını belirtti.

Bizim bütçemiz işçiye de çalışana da kaynak aktaran ve onların yanında yer alan bir bütçedir diyen Ağbal, “ AK Parti hükümete gelmeden önce yapılan bütçelerin yarısı faize gidiyordu. Geri kalan paralar hizmet için harcanırdı. Ama şuanda  bütçe harcamalarının yüzde doksandan daha fazlası vatandaşa hizmet için harcanıyor. Eğitime, sağlığa, altyapıya, baraja ve yol yapımına gidiyor” dedi.

Yapılan bütçenin terörle de mücadele bütçesi olduğunu vurgulayan Bakan Ağbal, “Ülkemizin iç ve dış güvenliğini sağlamak için bu ülkenin bütçesinden  ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız. Bu bütçeden fakir fukaraya da engelliye de dezavantajlı bütün guruplara da ilk defa AK Parti döneminde başlayan yardımlar yapılıyor ve hizmetler gidiyor.

AK Parti hükümetleri 16 ncı defa bütçe yapıyor. Bu hiçbir hükümete nasip olmamıştır. Demek ki bizler doğru işler yapıyoruz. 15 yıldır bu bütçeleri yapan hükümete her zaman vatandaşımız destek oldu ve zor gününde yanında oldu. Bizler de her zaman vatandaşın yanında olduk.

Bütçemiz orta vadeli programda ön gördüğümüzden daha başarılı bir performans ortaya koyacak yıl sonunda bütçe dengesinde de Ak Parti hükümetleri açısından başarı grafiğinin devan ettiğini ortaya koyan bir sonuçla karşılaşacağız. 2018 yılı büyümenin devam ettiği, yatırımın üzerimin istihdamın ihracatın artarak, dalga dalga millete ve memlekete yayıldığı bir yıl olacaktır” ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Mecliste yaptığı bütçe konuşmasının tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

Anahtar Kelime:

Bu yazıya 1 Yorum Yapıldı.

• nabi
    21 Aralık 2017 15:19

sanayi esnafına cezalar kesilmeye başlandı bugün itıbarıyle seneye buyüme daha iyi olacak

Bir Yorum Yazın

ÖNEMLİ NOT : Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan BAYBURT MEDYA hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.