Dolar 32,3976
Euro 34,6825
Altın 2.428,59
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 21°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
21°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Bayburt’ta Milletvekili Adaylarını bekleyen sorunlar

Bayburt’ta Milletvekili Adaylarını bekleyen sorunlar
12 Nisan 2023 22:32 | Son Güncellenme: 12 Nisan 2023 22:33
A+
A-

Seçimlere bir ay kala Bayburt’ta Milletvekili Adaylarının isimleri netleştikten sonra adayların seçim çalışmaları da başlamış oldu.

Bayburt’ta seçilecek olan tek milletvekilinin hangi partiden seçileceğinden önce, kentin sorunlarının nasıl çözüleceği daha büyük bir önem taşıyor.

İttifak Adayları rakip oldular 

Diğer taraftan Bayburt’ta Cumhur İttifakının milletvekili adayları AK Parti’den Prof.Dr.Orhan Ateş ile MHP’den Bekir Kasap seçimlerde birbirlerine rakip oldular. Her iki aday milletvekili seçilebilmek için nasıl bir rekabet içerisinde olacaklarını önümüzdeki süreçte görmüş olacağız.

Partilerin adayları kesinleştikten sonra cadde ve sokaklardaki reklam panolarında adaylar parti logolarıyla yerlerini almaya başladılar.

Siyasi partilerden aday olarak gösterilen isimlerin tamamı tanıdık  ve bu şehrin evlatlarından oluşuyor. Yani kentin sorunlarını az çok iyi biliyorlar. Sorunları bilen adayların bunları nasıl çözeceğine dair hangi projelerinin olduğu kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Seçmen bir anlamda parti ve isimlerden önce yaşadıkları şehrin sorunlarının nasıl çözüleceği konusunda ikna olmak istiyor.

28.dönemde seçilecek olan Milletvekilini bekleyen soruların bazılarını sıralamakta yarar var: 

– Kentte işsiz gençler nasıl ve ne zaman iş sahibi olabilecek?

-Yıllardır devam eden göçü nasıl önleyeceksiniz?

-Bayburt Üniversitesi öğrencileri için hangi projeleriniz var?

-Kamuda veya yerelde işe girişler için torpil olacak mı?

-İşe girmek isteyen iktidar partisine üye olmak mecburiyetinde kalacak mı?

-Viraneye dönüşmüş birçok mahallede kentsel dönüşüm başlayacak mı?

-Kentte orta gelirli insanlar nasıl ev sahibi olacak?

-Köylerden şehre devam eden göç nasıl duracak ?

-Sağlık konusunda çevre illere sevkler sona erecek mi?

-Zor günler yaşayan esnaflar için hangi projeleriniz var?

-Turizmin gelişimi için hangi projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor?

-İstihdam sağlamak adına üretim sektörlerinin Bayburt’a gelmesi için neler gerekiyor?

-Demiryolu projesinin Bayburt’tan geçmesi için neler yapılmalı?

-İl dışına göç edenlerin geri dönmeleri için hangi imkânlar oluşturulmalı?

-Tek bir markası dahi olmayan Bayburt’ta, nasıl bir marka oluşturmayı düşünüyorsunuz?

-Bayburt’un bir ilde olması gereken bütün kriterlere sahip olduğuna inanıyor musunuz?

-Milletvekilliğiniz süresince halkın sorunlarını ve isteklerini nasıl dinleyeceksiniz?

-Halkla iletişiminizin sürekli olabilmesi için danışmanlarınızdan birisini Bayburt’ta ikamet ettirmeyi düşünür müsünüz?

-Yukarıda çözüm bekleyen birçok sorundan öncelikli olarak hangilerinin çözülebileceğine inanıyorsunuz.

-Son olarak bütün bunların çözümü için nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Yukarıda 20 başlıkta sıralanan ve yıllardır biriken sorunların tek bir vekil tarafından çözmesini beklemek zaten mümkün görünmüyor. Ancak Milletvekili adayı olanların bu kentin sorunlarını çözme konusunda hangi projelerinin olduğunu bütün Bayburtlular merak ediyor.

Bayburt sorunlarını tartışabilmeli

Gönül ister ki, bütün adaylar bir arada olmak kaydıyla canlı yayında kendilerine kamuoyunun merak ettiği sorular sorulsun ve cevapları alınsın.

Bayburt artık bir şeyleri aşmak ve değiştirmek mecburiyetindedir. Yani adayların bir arada fikirlerini tartışabildiği  ortamlara ihtiyacı vardır.

Sorunlarını konuşan, tartışan ve çözüm arayan bir Bayburt’u herkes hayal ediyor. Bu hayal gerçekleştiğinde sorunlarında tek tek çözüme kavuştuğu görülecektir.

Bayburt Medya

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    ZERRE KADAR BAYBURT’U SEVİYOR VE SAYGINIZ VARSA , KORUK MEVKİSİNE YAPILAN İNŞAATLARA RUHSAT VERMEYİ DURDURUN. EN BÜYĞK SORUNLARIMIZDAN BİRİDİR.. YENİ SEÇİLECEK VEKİLİMİZ BU SORUNU YERELDE ÇÖZEMİYORSA , ANKARAYA TAŞISIN. NOKTA.

  2. Zahit aydın dedi ki:

    Şehirlerden köylere göçün tek çaresi çobanlık mesleğini geçici işci statüsüne alıp çobanlarımızı gelecekte emekli olamama korkusundan kurtararaktır. devlet olarak sgk sı ve aylık maaş verilerek kalıcı çözüm geliştirilebilir.böyle yapıldımı otomatikmen tarım ve hayvancılık kendiliğinden çoğalacaktır.bir hayvan başı 1100 tl ye çoban tutulan köylerimiz var belkide daha fazla olan köylerde vardır bu durumda vatandaş nasıl hayvancılık yapsın yıllardır işkurculara verilen paralar çobanlara verilseydi bu halde olunmazdı

  3. MTK dedi ki:

    Öncelikle sorunların tespiti için Bayburtmedyaya teşekkür ederim.
    Bu sorunlar vekiller, teşkilatlar, yerel yönetimler ve kamu tarafından sorun olarak görülseydi eğer zaten Bayburt bugün bu hale gelmezdi.
    Hizmettin öte kişisel menfeat güdüldüğü için sorunlar yumak haline geldi ve büyüdü.
    Bu saatten sonra da Bayburt adına değişen birşey olmayacak.
    Yapılacak hizmetler ise vekil çalışması ile değil devlet politikası olarak zaten yapılmakta. o da cüzzi olarak.

    şakşakçılık, yandaşcılık, particilik, adamcılık yaparak bir yere varılmaz.
    Bayburt, Bayburt olarak kalmak istiyorsa bu saatten sonra ilçe olmamak için çaba göstermeli. hiç değilse mevcut yapı korunmalı.

  4. Alperen dedi ki:

    ÇOK GÜZEL BİR HABER OLMUŞ ÜMİT AMCA ELLERİNE SAĞLIK BU HABER SEÇİM BOYUNCA KALSIN .

  5. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Haberi yapan Bayburt medyaya teşekkür ediyorum.. Bayburt’un sorunlarından bir demet sunulmuş, mutlaka eksik olanlarda var. Bahsedilen konular Türkiye’nin 81 ilinde olan, işsizlik,istihdam,marka ürün çıkara bilme gibi v.s. şeyler.. Misal ,mümkün değil fakat ola bilecekmiş gibi konuşalım , 10 tane fabrika olsa, 100 kişi çalışsa ,100 kişi eder, diğer çarpanıyla 5000 kişi eder. Bu da gerçekleşse bile GERÇEK sorundan bahsedilmiyor. nedir ?.. Bayburt belediyecilik noktasında BELEDİYE KADROSUYLA , KURALSIZLIĞI,İLKESİZLİĞİ, İMAR KİRLİLİĞİ ,ÇARPIK YAPILAŞMASIYLA, TAHRİBATIYLA TÜRKİYENİN EN KALİTESİ DÜŞÜK İLİDİR… Bundan alınacak kocunacak ,hiçbir şey yok.. Yaklaşık 1-2 yıl sonra yerel seçimler var. Vizyonuyla,ekibiyle asıl bunun çalışmaları şimdiden yapılmalıdır. En büyük sorunumuz budur. BİR MEMLEKETİN MİMARİ YAPISI,GÖRÜNTÜSÜ O KENTİN EĞİTİM,KÜLTÜR VE İNSAN KALİTESİNİN GÖSTERGESİDİR. Hayırlı ramazanlar..

    1. Yiğit dedi ki:

      Gürsel bey bu yazıyı yazan elleriniz dert görmesin, vekil seçimi elbette önemli fakat belediye konusunda artık köklü çözümler üretecek elini taşın altına koyabilecek bir başkan ve ekip şart.

  6. Sinan dedi ki:

    Bayburt un derdini çekmeyen derdiyle dertlenmeyen akp nin atanmış adayı bu sorunu çözemez 20 yıldır iktidarın milletvekillerinde %83 memleket boşalmış çözüm olarak AKP ve yandaşı olmamalı değişim şart

  7. Hakan dedi ki:

    Editörü tebrik ediyorum harika sorular sormuşsunuz ama üzülerek söylüyorum ki galiba dünyanın sonuna kadar sorduğunuz soruların cevaplarını sözde ‘ Bayburt lu ‘ vekil adaylarından veya seçilecek adaydan alamayacaksınız.. Yinede umut..