Dolar 32,4399
Euro 34,7477
Altın 2.423,27
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 21°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
21°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Bayburt’ta KPSS Sınav Heyecanı

Bayburt’ta KPSS Sınav Heyecanı
31 Temmuz 2022 10:54 | Son Güncellenme: 31 Temmuz 2022 13:37
A+
A-

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da sabahın erken saatlerinde başladı.

Kamu Personel Seçme Sınavı’nın Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumu bugün gerçekleşiyor. Saat 10.15 itibarıyla başlayan sınav için adaylar erken saatlerde sınava girecekleri okulların önlerine akın etti.

130 dakika sürecek olan sınav için gerekli tüm tedbirler kurumlar tarafından alınmış durumda. Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesinde sınava girecek olan adaylar geç kalmamak adına kendi araçları ve dolmuşlarla çok önceden sınav yerine gelmeye çalıştılar. Külliye önündeki karayolunda ve park alanında yüzlerce aracın park ederek kuyruk oluşturduğu dikkat çekti. Trafik polisleri trafiğin aksamaması ve kazalara neden olunmaması için büyük çaba sarf ettiler. Sınav için gerekli belgeleri getiremeyen veya geç kalan adaylar ise sınava alınmadılar.

Yaşanan koşturmaca ve her yıl milyonlarca insanın umutları ne yazık ki 130 dakikaya bağlanmış durumda. Birde gece gündüz çalışıp sınav günü aksilikler yaşayarak sınava giremeyenlerin hayalleri ve umutları başlamadan bitmiş oluyor…

Sınav çıkışında sınava girenlerin yüzü pekte gülmüyordu. Sınav nasıl geçti diye sorduğumuzda ortak kanaat olarak  “soruların çok zor” olduğunu o nedenle sınavın iyi geçmediği cevabı veriliyordu.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.