Dolar 32,3779
Euro 34,7436
Altın 2.430,50
BİST 10.019,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 14°C

KUDAKA finansman desteği Bayburt’ta gerçekleştirilen toplantısında onaylandı

KUDAKA finansman desteği Bayburt’ta gerçekleştirilen toplantısında onaylandı
29 Temmuz 2021 19:19 | Son Güncellenme: 30 Temmuz 2021 10:46
A+
A-

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 6 Nisan 2021 tarihinde ilan edilen “Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı” kapsamında sunulan projelerin değerlendirme sonuçları bugün Bayburt’ta gerçekleştirilen 136. Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı.

Bölgenin öne çıkan turizm, tabi kaynaklar, et, süt ve arıcılık sektörlerinin ulusal ve uluslararası alanlarda rekabet gücünün artırılması amacıyla hazırlanan Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı’na kâr amacı güden kurum ve kuruluşlar tarafından toplam 41 proje başvurusu gerçekleşti. Değerlendirme süreci sonucunda başarılı bulunan 19 projenin öngörülen toplam yatırım tutarı yaklaşık 23 milyon TL olurken söz konusu yatırımlar kapsamında kullandırılacak kredilerin kâr payı giderleri Ajans tarafından karşılanacak. Program kapsamında başarılı projelere ilgili aracı kuruluş vasıtasıyla 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli kredi imkânı sağlanmış olacak.

Destek almaya hak kazanan projelerin uygulamaya geçmesi ile birlikte Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan bölgemizde turizm ve imalat sanayi alanlarında yeni yatırımların hayata geçmesi, bölgede katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretiminin geliştirilmesi ve istihdamın arttırılması sağlanacak.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 136. Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum Valisi Okay Memiş başkanlığında Vali Cüneyt Epcim, Erzincan Valisi Mehmet Makas ile yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Avrupa Müze Forumu “Silletto” ödüllü Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nde gerçekleştirildi.

 

 

YORUMLAR

  1. Mina dedi ki:

    Katılıyorum gercekden size

  2. Eymen dedi ki:

    Şehir merkezi civarına 1 milyon fidan dikilsin başka hiç bir yatırım yapılmasın bu şehir daha fazla gelişir ve güzelleşir gelişmese dahi güzel ferah huzur veren bir çevre yeşerir gelişmiş yerlerin en önemli özelliği coğrafyasıdır Sayın valimiz ve Belediye Başkanımızın keşke bu yönde bir girişimi olsa gelecek nesillerimize bırakacağımız en güzel şey olur .