Dolar 32,4126
Euro 34,8222
Altın 2.432,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 14°C

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Bayburt Çalıştayı Gerçekleştirildi

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Bayburt Çalıştayı Gerçekleştirildi
14 Aralık 2023 23:30
A+
A-

Din eğitimi ve öğretimi hizmetlerinin etkin yürütülmesine yönelik çalışmalar kapsamında, çağın değişen koşullarına ayak uydurabilmek, sahadaki problemleri ve çözüm önerilerini tespit edebilmek, çözüm önerilerini raporlaştırmak amacıyla Öğretmenevinde Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Bayburt Çalıştayı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün talimatıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Bayburt Üniversitesi, İl Müftülüğü ve Bayburt’taki sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayında din öğretimine ilişkin beklentiler, sorun alanları, çözüm önerileri ve geliştirilmesi gereken konular ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğretmenlerin yer aldığı çalıştay Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış ve tanıtım konuşmalarının ardından 4 farklı masa etrafında atölye çalışmaları yürütüldü. Din öğretimine ilişkin beklentiler, sorun alanları ve geliştirilmesi gereken konular ele alınarak farklı çözüm önerileri dile getirildi.

Düzenlenen çalıştayda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney “Buradaki hedefimiz imam hatip ortaokullarında yürütülen iyi örnek uygulamalarını yaygınlaştırmak, öğrencilerimizin bir üst öğrenime hazırlanmalarını sağlamak ve okullar arası farklılıkların azaltılmasına olanak sağlamaktır. Ayrıca imam hatip liselerinde din derslerinin öğretimine ilişkin beklentileri, sorun alanlarını ve geliştirilmesi gereken hususları siz değerli paydaşlarımızla istişare etmektir. Zira çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlam bir din öğretimiyle milli ve manevi değerlerine bağlı, aklın ve bilimin rehberliğinde yol alan ve geleceğe yön veren nesiller olmasını ümit ediyor, Türkiye Yüzyılı’nda yeni başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum.” dedi. Konuşmasının devamında çalıştaya destek olan tüm katılımcılara teşekkür ederek çalıştayın hayırlara vesile olmasını diledi.

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Bayburt Çalıştayı, açılış ve tanıtım konuşmaları sonrasında atölye çalışmalarıyla devam etti. Katılımcılar kendilerine ayrılan masalarda din öğretiminde karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerilerini paylaştı. Çalıştayın sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Üsame Durmuş dedi ki:

    Din eğitiminin önündeki en büyük engel parçalanmış din görüşleridir(cemaat,tarikat,mezhep).
    Şimdi birileri bunlar zenginlik diyebilir,bunlar birbirleriyle güç yarışında bulunan zenginler olabilirler ama kesinlikle zenginlik değiller.
    Allah bir,kitap bir,peygamber bir ama gerisi darmadağın.Bunun sebebi farklı görüşlerin dinselleştirilmiş,kutsallaştırılmış olması.Arabistanın bomba yağdırdığı Yemenli çocuklar Filistinli çocuklar kadar dikkat çekmiyorsa bundandır,Yemenin israile attığı füzeler yine Arabistan tarafından durduruluyorsa bundandır.Iran-Osmanlı ve iran Türkiye,Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkileri bozanda bu tür ayrıcalıklardandır.Semazenlerin ağızlar açık sekilde hoşgörü ile izlenip,semah yapan Alevilerin hor görülmeside bu parçalanmışlıkların eseridir.
    Sonuç olarak vaktin hızla aktığı,insanların kendilerini düşünmeye zaman bulamadıkları bu çağda,insanları bir olan Allahın,peygamberin ve kitabın dinini öğretmek kaçınılmaz ve korkusuzca yapılması gereken bir görevdir.Insanlara temel bilgiler verilirse akıl sahibi insanlar Hz.Ibrahim gibi doğru yolu kendilerince kesfedeceklerdir.Allah zaten akılsızları yükümlü tutmuyor.

    1. Esnafımsı dedi ki:

      Ağzınıza sağlık Üsame bey