Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Belediyesi Elazığ’a Yardım Kampanyası Başlattı

Bayburt Belediyesi Elazığ’a Yardım Kampanyası Başlattı
25 Ocak 2020 22:35
A+
A-

Bayburt Belediye Başkanlığınca Elazığ’da meydana gelen şiddetli depremin ardından destek amaçlı yardım kampanyası başlatıldı.

24 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan, Bayburt ve birçok ilde hissedilen depremin ardından Bayburt Belediyesi tarafından yardım kampanyası düzenlenmesi kararı alındı.

Depremin ilk saatlerinden itibaren destek çözüm ekibini Elazığ’a göndermek üzere hazır tutan Bayburt Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarının bir an önce sarılması için yardım kampanyası başlattı.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci başkanlığında Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ve Nesimuttin Selçuk ile tüm birim amirlerinin katıldığı olağanüstü toplantıda yardım kampanyasının nasıl ve ne şekilde yürütüleceği belirlendi.

Kampanyaya ilk destek ise Başkan Hükmü Pekmezci, tüm yönetici, birim amirleri ve personeli tarafından sağlandı.

Toplantı sonunda alınan kararları açıklayan Belediye Başkanı Pekmezci kamuoyuna aşağıdaki bildiriyi yayımladı:

“24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem nedeniyle Bayburt Belediye Başkanlığı koordinasyonunda İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ve AFAD Bayburt İl Müdürlüğü ile birlikte yardım kampanyası başlatılmıştır.

Gıda, kullanılmamış giysi ve ısıtıcı yardımlarının yapılacağı kampanya kapsamında yardımseverler; Bayburt Belediyesi’ne ait ALO 185, ALO 153 Zabıta, 0537 788 20 30 ve 0533 776 7980 numaralı telefonları arayarak veya bizzat Bayburt Belediyesi’ne başvurarak kampanyaya katılabilirler.

30.01.2020 Perşembe gününe kadar devam edecek olan kampanya kapsamındaki yardımlar, Şeyhhayran Mahallesi Türkistan Caddesinde bulunan Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi’nde toplanacaktır. Ayrıca yardımların toplanmasında araç hizmeti belediyemizce verilecektir. Yardımlar 31.01.2020 tarihinde Cuma namazından sonra deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıkarılacaktır.

YORUMLAR

  1. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Ü lkemizin deprem kuşağı içerisinde oldğu gerçeğinden yola çıkarak başta Elazığ,Malatya olmak üzere ülkemizin bir çok ilinden de hissedilen depremin hafif atlatılması nedeni ile HAK TEALAYA ne kadar şükretsek azdır.
    Bu vesile ile ölenlere rahmet geride kalanlara ve tüm ülkemize geçmiş olsun diyorum.
    Yapılan haberlerden anladığımız kadarı ile Elazığ ve Malatlya da deprem riski nedeni ile kentsel dönüşümde yüzde oranı olarak büyük bir dönüşüm saağlanmış ve tedbir alınmış oldu, bu neyi gösteriyor, tedbiri al takdiri ALLAH a bırak, her halde depremin özeti bu olmalı, herkese de küpe olarak bu sonuç kalmalı