Dolar 32,5653
Euro 34,8998
Altın 2.439,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Ortaokul Mezunu ve Lise Terklere Büyük Fırsat

Ortaokul Mezunu ve Lise Terklere Büyük Fırsat
31 Ocak 2022 11:28 | Son Güncellenme: 3 Şubat 2022 08:40
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaokul mezunu olup liseye kayıt yaptırmayan yahut kayıt yaptırıp Liseye devam etmeyen herkese lise mezunu olma ve sigortalı olarak işe başlama fırsatı sunuyor.

En yakın meslek lisesine kayıt yaptırmalı

Bu durumda olanların kendilerine en yakın meslek liselerine giderek kayıt yaptırmaları gerekiyor. Hem iş yerinizde çalışmaya devam ediyor hem de lise mezunu olabiliyorsunuz.

Sigorta ve maaş devletten

Söz konusu meslek liselerine kayıt yaptıran herkese sigorta yapılıyor ve devlet tarafından maaş veriliyor. Hem çalışıp hem de lise diplomasına sahip olabiliyorsunuz.

Yaş sınırı bulunmuyor

Söz konusu eğitimler için yaş sınırı bulunmuyor. Yaş şartı aranmaksızın bu durumda olanların ayrıntılı bilgi almak ve kayıt yaptırmak üzere en yakın Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine (Meslek Liselerine) başvurmaları gerekiyor.

MEB açıklama yaptı

MEB’in web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, “Gelecek mesleki eğitimde” sloganıyla hazırlanan kamu spotunda, mesleki eğitim merkezlerine ortaokul mezunu herkesin yıl boyunca kayıt yaptırabileceği ifade edildi.

181 farklı dalda mesleki eğitim fırsatı, 9-10-11’inci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde 30’u, 12’nci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde 50’sine kadar maaş, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta olanağı da bulunuyor.

4 Şubat son müracaat tarihi

Söz konusu fırsattan yararlanmak isteyenlerin kendilerine en yakın meslek lisesine 4 Şubat 2022 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.

 

 

YORUMLAR

  1. Üsame Durmuş dedi ki:

    Mesleki eğitim merkezine kayıt yaptırabilmek için öğrencinin öncelikle kendisine bir iş yeri bulması lazım.
    Bu yaz bir kızımızı bu okula kayıt ettirebilmek için,kuaförlerden iş istedik.Bir kaçının umrunda olmadı.Zalimin biride calistiririm ama haftada 6 gün sabah 8 akşam 9 işe gelirsin,devletin verdiği paradan 1 lirada fazla para vermem dedi.
    Bu durum öğrenciye hayal kırıklığı yaşattı nitekim çocuğu mesleki eğitim merkezine yazdıramadık.
    Konuyla ilgili Cimere şikayette bulundum,özel sektör müdahale edemeyiz diye Meb.den cevap geldi.
    Bayburta geleceği düşünen,yetiştireceği çocuğu kendisine rakip görmeyen,Bayburtun kaderini değiştirecek bu fidanların kök salmasini isteyen esnaflar lazım.

  2. misafir dedi ki:

    Milli Eğitim Bakanlığı internet adresin de geçen ” Aralık ayı sonunda Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklikle hem gençler hem de işveren açısından daha cazip hâle gelen mesleki eğitim merkezlerine ilgi, her geçen gün artıyor. Yasal düzenleme sonrasında bir ay içerisinde mesleki eğitim merkezlerine kayıtlı öğrenci sayısı, 159 binden 270 bine yükselerek yüzde 70 arttı “ifadesinden benim anladığım bahsedilen kurumumuz Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri (Meslek Liseleri) değil Mesleki Eğitim Merkezleridir …Saygılar