Dolar 32,2588
Euro 34,6197
Altın 2.412,94
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 14°C
Cts 13°C
Paz 11°C
Pts 12°C

Hemşeri Dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu

Hemşeri Dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu
11 Temmuz 2023 08:35
A+
A-

Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği ev sahipliğinde, yaşlılar ve hasta yakınları için konaklama tesisi yapılmasını isteyen hemşeri dernekleri bir araya gelerek oluşturdukları platformla amaçlarına ulaşmak istiyorlar.

Trabzon’da aktif faaliyet gösteren hemşeri dernekleri bir araya gelerek “ Trabzon’daki Hemşeri  Dernekleri Platformu“ oluşturmuştu. Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği, Trabzon Giresunlular Derneği ve Trabzon Artvinliler Derneği’nden oluşan Hemşeri dernekleri platformu basınla bir araya gelerek hedeflerini açıkladılar.

Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan platform sözcüsü Gümüşhane ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu, dayanışma noktasında çok güzel bir işe imza attıklarını belirterek “Amacımız komşu illerden Trabzon’a gelen hasta yakınlarının konaklayacağı bir tesis kazandırmaktır” dedi.

“Yıllardır mağduriyet yaşanıyor”

Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği  Sadettin Okay: ”Değerli başkanlarımıza bu anlamlı birliktelik için teşekkür ederim. Bugüne kadar olmayan bir dayanışma örneğini ortaya koyuyoruz ve bunu her alanda devam ettirmek istiyoruz. İlk hedefimiz sağlık alanında çok büyük bir ihtiyaç olan konaklama tesisi inşa etmek ve yıllardır yaşanan mağduriyete son vermek olacak” dedi.

“Her kesimden destek istiyoruz”

Trabzon  Gümüşhaneliler Derneği  Başkanı Mürteza Eroğlu: ”Trabzon’da yerel yönetimlerin sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarının bize destek olmasını istiyoruz. Hemşehri dernekleri platformu Trabzon için ciddi bir kazanım olacak. Çok iyi niyetli ve faydalı hizmetler için bir araya geldik. Başkanlarımıza sonsuz teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Hastane kapılarında sefil olmasınlar”

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi : “Komşu illerle birlikte yaklaşık 12 ilden Trabzon’a şifa bulmak için gelen hasta vatandaşlarımızın yakınları  hastane kapılarında koridorlarda  araçların içinde vatandaşlarımız yatmaktadır. Büyük zorluklar yaşanıyor.  Bu tesis çok büyük bir kazanç olur. Bu tesisi Trabzon’a kazandırmak içinde elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Hemşeri dernekleri platformu ziyaretlere başlıyor”

Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği Sadettin Okay, Trabzon  Gümüşhaneliler Derneği  başkanı Mürteza Eroğlu,  Trabzon Giresunlular Derneği  Başkanı Cemil Alpaslan ve Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek “Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu” oluşturmuştu. Platform taleplerini dile getirme noktasında önümüzdeki günlerde Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetimlere siyasetçilere ve ilgili kurum ve kuruluşlara ziyaret gerçekleştirecekler.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Bayburt dedi ki:

    Salgın ishal ateş kusma var ama maalesef hiç bir yetkili açıklama yapmıyor.. Hastane doktoru salgın var diyo.. Hala Bi yetkili konuşmuyor. Aciil doldu taştı..