Dolar 32,5501
Euro 34,9800
Altın 2.418,25
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Bayburt’ta Şehit Nusret Parkının yeni projesi belli oldu

Bayburt’ta Şehit Nusret Parkının yeni projesi belli oldu
17 Nisan 2020 21:24
A+
A-

Bayburt Belediyesi Şehir Nusret Parkında başlattığı söküm ve düzenleme çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirirken yeni proje ise belli oldu.

Yıllardır şehir merkezinde çay bahçesi olarak kullanılan Şehir Nusret Parkında ilk kez düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları için Bayburt Belediyesi kolları sıvadı.

Bayburt’un en yoğun kullanılan caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesinde yarım asrı aşkın bir süredir çay bahçesi olarak kullanılan Şehit Nusret Parkında bulunan ağaçların tamamına yakınında kuruma, çürüme ve hastalıklı görüntüler eleştirilere neden oluyordu. Bayburt Belediyesi parkın ismine yakışır hale getirilmesi konusunda proje hazırlık çalışmalarını tamamladıktan sonra söküm ve tadilat çalışmalarını başlattı.

Bayburt Belediyesinden söküm işleri devam eden Şehit Nusret Parkı için yapılan açıklama şöyle: 

Şehit Nusret Parkındaki ömrünü tamamlayan ağaçların yerine yenileri dikilecek, genç ağaçlar ise kökleriyle sökülüp muhafaza edilecek ve daha sonra toprakla yeniden buluşacak. 

Bayburt’ta uzun yıllar hizmet veren Şehit Nusret Parkında yer alan ağaçların biyolojik ömrünü tamamlamış olması ve ağaçlarda meydana gelen mantar hastalığı ve çürümeden dolayı Bayburt Belediyesi tarafından yapılan söküm işleminin ardından yenileri dikilecek, genç ağaçlar ise kökleriyle sökülüp muhafaza edilecek ve daha sonra toprakla yeniden buluşacak.

Bayburtluların bir araya geldiği ve yazın nefes aldığı Şehit Nusret Parkının daha modern bir şekilde projelendirilerek düzenleneceğini belirten Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci yaptığı açıklamada, “Şehrimizde vatandaşlarımıza uzun yıllar hizmet veren özellikle il dışından gelen hemşehrilerimizin yaz aylarında bir araya geldiği Şehit Nusret Parkındaki ağaçların biyolojik ömürlerini tamamlamaları ve bu ağaçlarda oluşan çeşitli hastalıklar sonucu çevreye vereceği tehlikeden dolayı yenilerini dikmek üzere söküm işlemi yaptık. Bayburt Orman İşletme Müdürlüğünden gelen personelin tespit ettiği ve rapor haline getirdiği bu ağaçları sökerken genç olan ağaçları da kökleri ile birlikte alarak muhafaza altına aldık. Yapacağımız dolgu çalışmaları ve modern düzenlemeyle birlikte genç olan ağaçları Şehit Nusret Parkında tekrar toprakla buluşturacağız. Şehrimizin mevsim koşullarına uygun ağaç ve bitkilerle donatıp oturma grupları ile vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan oluşturacağız. Çalışmalarımızı büyük bir özveriyle tamamlayıp daha modern haliyle hizmete sunacağımız Şehit Nusret Parkında hemşehrilerimiz tekrar bir araya gelip Çoruh nehri kıyısında huzurla çaylarını içip muhabbetlerini yapabilecekler”

https://www.youtube.com/watch?v=9yVdm3EXKqM

 

 

YORUMLAR

  1. Ruhi aktaş dedi ki:

    Şu dağlarada ağaç dikin ve eski yerleşim yeri evler çok berbat görünüyor şehirin görüntüsünü en çok onlar etkiliyor

  2. Hasan Basri Karadeniz dedi ki:

    Eğer maketteki gibi olursa, çocukluk ve ilk gençlik yıllarımızın parkı mükemmel olacak. Gurbeti bir hayat şekli olarak benimsemiş bir Bayburtlu olarak halihazırdaki sakinleri kıskandığımı belirtmeliyim. Siz anı yaşayanlar olarak değişimin farkında olamuyorsunuz ama Bayburt son yıllarda çok gelişti ve değişti. Bir de çoruh da Saraybosnadaki gibi çok küçük şellaler yapılmalı.