Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Vekil Sayısı Sessizliği…

Bayburt’ta Vekil Sayısı Sessizliği…
26 Nisan 2018 06:00 | Son Güncellenme: 26 Nisan 2018 14:44
A+
A-

Bayburt’un 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçimde 1 milletvekiliyle temsil edilecek olmasının şaşkınlığı ve sessizliği yaşanıyor.

Bir türlü önlenemeyen göç olgusunun ikinci kez milletvekili sayısının 2’den 1’e düşmesine neden olduğu Bayburt’un, Türkiye gündeminde bu şekilde anılmış olması şehrin gizlenemeyen göç gerçeğini bir kez daha ortaya koymuş oldu. Son yıllarda bir çok konuda yatırımların hayata geçirilmiş olmasına rağmen, durdurulamayan göçün yavaşlamasına yönelik alınan hiçbir tedbir göçün el frenini çekmeye yetmedi. Ve göç, Bayburt’un vazgeçilmez gerçeği olarak kabul etmek mecburiyetinde olduğu kanayan bir sosyal yaşam tarzı haline gelmiş oldu.

Milletvekili sayısının göçe bağlı olarak 1’e düşmüş olması birinci derecede Bayburt’u temsil açısından sıkıntıya sokarken, diğer taraftan milletvekili adaylığı düşünenler için de ister istemez hayal kırıklığı yaratmış durumda. 2011 yılında 1 milletvekili için çekişmenin yaşandığı siyasi partilerin, aradan geçen 7 yıldan sonra tekrar bir benzerinin yaşanacağı Bayburt’ta, seçimlerin çokta heyecanlı geçmesi beklenmiyor. Çünkü siyasi partiler iki aday yerine bir adayla yarışa girmiş olacaklar. Kısacası “göç freni tutmayan Bayburt yine kaza yaptı” denebilir. Burada en çok merak edilen AK Parti’den kimlerin aday adayı olacağı ve sonradan hangi ismin aday olarak belirleneceği şimdiden kamuoyunda fazlasıyla merak ediliyor. İktidar partisi gibi diğer partilerinde muhtemel aday olacak isimleri kamuoyunda telaffuz edilmeye başlandı. Ama kısa bir süre sonra aday adayı olacakların isimler resmen açıklanmış olacak.

Diğer taraftan en önemli konulardan birisi ise Bayburt’un 24 Haziran seçimleri sonrası sahip olduğu icraatçı bir bakanı kaybedecek olmasıdır. Yani Bakan Naci Ağbal’ın bundan sonra Bayburt veya herhangi bir ilden Milletvekili adayı olacağı pekte tahmin edilmiyor. Bayburtluların Ağbal konusundaki beklentisi ise, yeni hükümet sisteminde bakan olarak yine ülkeye ve dolayısıyla Bayburt’a hizmet etmesidir.

Bayburt, son 3 yılda elde ettiği siyasi yatırımların devamını kaybetme endişesi yaşarken, başta iktidar partisi AK Parti ile ittifak yapacak olan MHP olmak üzere diğer siyasi partilerden, vekil sayısı konusunda açıklama yapılması beklenirken bu konudaki sessizlik şimdilik devam ediyor.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. BAYBURTLU dedi ki:

    BAYBURTLULAR BUNA BİLE TEPKİ VERMİYOR NE ZAMAN AĞZINIZI AÇACAKSINIZ BAYBURT İLÇE OLDUĞUNDA MI KONUŞACAKSINIZ MECLİS VEKİL SAYISI 600E ÇIKMIŞ BAYBURT YERİNDE BİLE SAYAMIYOR SİZLER SUSARAK NEYİ ÇÖZECEKSİNİZ BAYBURT İLÇE OLMA YOLUNDA SON SÜRAT GİDİYOR KİMSENİN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR KİMSE KONUŞMUYOR BAYBURT TARİHİNİN EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜNÜ YAŞIYOR YANİ TEKRAR İLÇE OLACAK BU APAÇIK ORTADA 15 SENE ÖNCE 150 BİN OLAN NÜFUS ŞİMDİ 60 BİNE KADAR HEMDE ÖĞRENCİYLE BERABER DÜŞMÜŞ BU GERÇEKLERİ NEDEN KİMSE KONUŞMUYOR 15 SENEDE SADECE YAPILAN KALDIRIMI BİLE ÇILGINCA ALKIŞLAYAN BAYBURTLULAR ŞİMDİ SİYASETTE GÜCÜMÜZ KIRILIYOR BAYBURTLULAR YOK SAYILIYOR BUNU DA MI GÖRMÜYORSUNUZ HADİ KALDIRIMI ALKIŞLADINIZ BUNA DA BİR TEPKİ GÖSTERİN HIZLI TREN BAYBURTTAN GEÇMİYOR CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BAYBURTTA HIZLI TREN SÖZÜ VERMEDİ Mİ VERDİ NEDEN BAYBURT DEVREDEN ÇIKTI VE BUNA RAĞMEN AĞZINI AÇMAYAN BİR BAYBURT BÜROKRASİSİ VAR SİZ GİDİN KALDIRIMLARI ÇILGINCA ALKIŞLAYIN BAYBURT BİTMİŞTİR BAŞARDINIZ BUNU BİR BAŞKASI YAPMADI BAYBURTLULAR YAPTI GURUR DUYUN REKOR GIRDUH NARALARIYLA ŞİMDİ DE BAYBURTU İNLETEBİLİRSİNİZ