Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt Üniversitesinde Akademik Yıl Başladı

Bayburt Üniversitesinde Akademik Yıl Başladı
29 Eylül 2015 07:51 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 17:02
A+
A-

Bayburt Üniversitesinin tüm fakülte, enstitü ve bağlı yüksekokullarının tamamında, eğitim-öğretim bugün başladı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, akademik yılın başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada “2015-2016 akademik yılımız öğrencilerimize, akademi ve idari personelimize ve şehrimize hayırlı olsun ”dedi.

Üniversite olarak Bölüm/Fakülte/MYO bazında bu yıl yakalanan doluluk oranlarının çok kıymetli bir sonuç olduğunu belirten Rektör Coşkun, “Bu sonuç bize, bölgemize ve Türk Yüksek Öğretimine olan inancın, güvenin bir sonucudur. Bu kurumu ayakta tutmanın birinci şartının, bize inanarak gelen öğrencilerimizi ve onları Üniversitemize göndermeye karar/izin veren anne-babalarını, hem eğitim-öğretim yılları boyunca hem de mezuniyet sonrasında beklenen başarıya ulaştırma olduğu aşikârdır. Bayburt Üniversitesi yeni akademik yılı başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere akademik ve idari personelimiz ile Bayburtlu hemşerilerimiz için taptaze heyecanlara kapı aralamaktadır ”ifadelerini kullandı. 

Öğrencilerin güvenli ve huzurlu kentte sürdürecekleri eğitim-öğretim hayatları boyunca Bayburt Üniversitesi ve Bayburt’a aileleri tarafından birer emanet olduklarını kaydeden Rektör Coşkun, “2015- 2016 Öğretim yılı Güz Yarıyılı dersleri, Türkiye’deki birçok üniversite ile beraber Üniversitemizde de başladı. 14 hafta sürecek eğitim-öğretim faaliyetlerine hazırız.  Derslerin başlamasıyla beraber ders kayıtları da devam edecek. 2 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek ders kayıtlarıyla öğrenciler bu dönem okuyacağı derslere ders kaydı yaptırmaları gerekiyor. Daha önceki açıklamalarda belirtildiği gibi bu yıl üniversiteye başlayan lisans ve ön lisans birinci sınıf öğrencilerinin ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılmış olup ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda okuyan öğrencilerin ise öğrenci otomasyonundan ders kayıtlarını yaptırmaları ve/veya danışmanlarından onaylatmaları gerekmektedir. ”dedi.

Bu yıl Bayburt Üniversitesinin başarının artırılması adına yenilikler yaptığına da dikkati çeken Rektör Coşkun, Bayburt Üniversitesi Eğitim Komisyonu Başkanlığının çalışmalarıyla Ders Performans Otomasyon  (DERSPOT) sisteminin hizmete girdiğini bu sistemle ders performanslarının takip edileceğini bunun da kalite ve verimliliğin artmasında çok büyük etkisinin olacağını belirtti.

Rektör Coşkun, yeni akademik yılın Bayburt Üniversitesine hayırlı olmasını temenni ederek tüm akademisyenlere ve öğrencilere başarılar diledi.

akademik yıl

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.