Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 23°C

Bayburt’ta koronavirüs vaka sayılarında dikkat çekici artış yaşanıyor

Bayburt’ta koronavirüs vaka sayılarında dikkat çekici artış yaşanıyor
12 Temmuz 2022 23:50 | Son Güncellenme: 13 Temmuz 2022 00:07
A+
A-

Türkiye’de koronavirüs vakaları yeniden artış gösterirken, Bayburt’ta da vaka sayılarında dikkat çekici artış yaşanıyor.

Bayburt’ta özellikle Kurban Bayramı tatili öncesi başlayan ve her geçen gün devam eden nüfus artışı kentte her yönüyle kendisi hissettirmeye başladı. Bayburt esnafının yüzü gülerken cadde ve sokaklardaki yoğunluk kentte büyük şehir havası yaşanmasına neden oluyor. 

Acile başvuru sayısı giderek artıyor

Her yıl olduğu gibi nüfus artışı devlet hastanesindeki acil bölümüne de yansımaya başladı. Hastanenin acil bölümünde günlük ortalama 250-300 hasta müracaat ederken son günlerde bu sayı ikiye katlanmış durumda.

Vaka sayıları yeniden artışa geçti

Diğer taraftan bitti denilen koronavirüs vakalarında son günlerde yaşanan artışlar dikkat çekmeye başladı. Hastanede ve evlerinde koronavirüs tedavisi görenlerin sayısı ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Yoğun bakımda tedavi gören hasta da bulunuyor.

Koronavirüs aşısı veya hatırlatma dozunu yaptırmak isteyenler randevuları çıktığı takdirde hastanede aşılarını yaptırabilecekler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde Kovid-19 vakalarının tekrar artışa geçtiğini, Kovid aşıları hatırlatma dozları için aşı randevularının açıldığını duyurdu.

Bilim insanları ise bireysel önlemlere dikkat çekerek, “kapalı mekânlarda maskeden vazgeçilmemesini” öneriyorlar.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. MTK dedi ki:

    Merak ediyorum! test yapılmadan nasıl covit tanısı konuluyor? nasıl covit patlaması yaşanıyor? diye biliyorsunuz..

    mevsimsel geçiş, havaların dengesizliği ve her yıl olan grip salgını nere gitti? Grip salgınına çözüm bulundu da biz mi bilmiyoruz?

    insanları korkutmanın, kışkırtmanın anlamı ne? Bilim insanı diye geçinen maşaların sözleri artık bir ciddiyet kazandırmıyor.

    Haber yapılırken daha hassas olunması gerekmiyor mu?