Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Emekli Konutlarının yapımında proje değişikliğine gidildi

Bayburt’ta Emekli Konutlarının yapımında proje değişikliğine gidildi
22 Mayıs 2021 14:37 | Son Güncellenme: 22 Mayıs 2021 16:51
A+
A-

Bayburt Şihgah Mahallesinde 2019 yılında yapımına başlanan, Emekli Konutlarında proje değişikliği yapılarak 6 bloğun yeri değiştirildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşaat yapımı devam eden ve 14 bloktan oluşan konutların şehir merkezine bakan kısmında yapılması düşünülen 6 bloğun, kentin siluetini bozduğu gerekçesiyle yer değişikliğine gidildi.

Arsası Bayburt Belediyesi tarafından verilen Emekli Konutlarının şantiye şefi İhsan Perçin yaptığı açıklamada, yer değişikliğine gidilmesi nedeniyle bu yıl bitirilmesi gereken konutların süresinin uzadığını belirtti. 6 bloğun yerinin değişerek yapımı devam eden 8 bloğun arka kısmına yapılacağını ifade eden Perçin, yaptıkları örnek daireyi kısa bir süre sonra tamamlayacaklarını belirterek ev sahibi olacak vatandaşların örnek daireyi gezdiklerini ve çok memnun kaldıklarını söyledi.

Kullanım alanı 60 metrekare olan daireler 2+1 planında inşa ediliyor. 263 konutun dış cepheleri ahşap görünümlü cephe elemanları, zemin kat seviyesinde ise taş kaplama ve dekoratif pencereler kullanılacak. Konutların bulunduğu alanda ayrıca cami ve sosyal alanlarda yer alacak.

Emekliye İkinci Bahar Projesi olarak başlatılan konutlar 6 bloğun yer değişimi nedeniyle 2022 yılında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Bu haberi görünce üzülsem mi! ağlasam mı diyorum.
    Şunu anlamıyorum, her şey de Avrupa şöyle yaptı, böyle yaptı diyoruz diye örnekler veriyoruz.
    Aslında Avrupa yı mümkün olsa da örnek göstermesek, lakin bazı konularda olmuyor işte;
    Gidin Almanya ya; Fransa ya, İsviçre ye v.b demezsiniz ki bu ülkeler ikinci dünya savaşı yaşadı, tarihi eserleri özellikle evleri, binaları korurlar, yine bu ülkeler, estetiğe özen gösterirler.
    Biz Şehit Osman tepesini imara açarak mahvettik, yaklaşık kırk beş yıl önce stadyum etrafı sanayi olarak yapıldı, bu alanın Bayburt un en yeşil alanı ve bahçeler bölgesi idi, bu gün yine betonla dolduruldu, bu yetmiyormuş gibi, buradaki eski sanayinin yıkılarak tekrar betonlaşması yönünde projeleri duyunca kahroluyorum. Bari bu yıkılacak eski sanayinin yerini stadyumdan itibaren, sebze
    pazarının kurulduğu alana kadar, ve bu alanda da sadece cami ve Şehit Bozo okulu kalacak şekilde, yeşil alan ve tarihi şahsiyetlerimize ait ve milli davamız olan ermeni mezalimi ile ilgili anıtlar ve kaideler ile süsleyerek, ağaçlandıralım, gezinti alanı ve turizm alanı haline getirelim.

    1. imaret dedi ki:

      Salih kardeşim güzel dileklerine ayne katılıyorum ,bu alanda stad,cami ve Şehitimizin adı verilen okul kalmalı ve bu alan milli park ilan edilmeli , yapacak zihniyet ve kadro , t,m partiler destek verecek STK lar var mı..? Zaten üniversitemizi Allah , hak getire….! ortalıkta yok…

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Yerleşim yerlerini ,üst üste yapın , Bayburt’u dar bir bölgeye hapsedin ,her bir projeniz ve icraatınız ayrı bir facia , Şehit Osman ve Bayburt’lu kan ağlıyor… Şimdi hedef Duduza’ra, Aslan dağına, eski sanayi ve oradaki tarım alanlarına çökmek olmalı..(!) Bize ne lazım, güzel kent, güzel çevre v.s.
    BERBAT edip bırakmalıyız…
    6 adet Blokun yeri , Bayburt’un sülyetini kötü gösteriyormuş ta , onun için yerini değiştirmişler… Yer ve mekan olarak orada ne güzelleşti…? Bayburtluyla alay mı ediyorsunuz….Allah’ını seven konuşsun hangi yaptığınız icraat arkada problem, görüntü çirkinliği ve kirliliği bırakmıyor..? Vallahi 100 tane sayarım…. 1 tanesini söyleyeyim Özel idare binası, lojmanlar, diş hastanesi ve Çeşme yanındaki taş binaya kadar , arkadan bulvardan giderken , Bayburt kalesini görüyor musunuz…? Galer,kışla çeşmesi arkasında ki inşaat bazı nedenlerden yarım kaldı, yapacağınız ucubeden de haberimiz yok…
    BAYBURT YIKILARAK DÜZELİR,YENİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE ve (RADİKAL KARARLARA) İHTİYAÇ VAR, bizde halen BAYBURT’un değil ,vatandaşın menfaatini ,çıkarını belediyecilik zannediyoruz…
    Bu misali çok veririm, bu haber şuna benzedi NAHIR ELDEN GİTMİŞ ALACA DANANIN HESABINI YAPIYORUZ… Selamlar..