Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Özel İdare Spor Play-Off Biletini Kaptı!

Bayburt Özel İdare Spor Play-Off Biletini Kaptı!
7 Mayıs 2022 18:06 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2022 16:40
A+
A-

Bayburt Özel İdare Spor  sezonun son maçında taraftarının da desteğiyle Ergene Velimeşe maçını 1-0 galibiyetle tamamlayarak play-off biletini kaptı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla çıkan Bayburt Özel İdare Spor güçlü rakiplerin bulunduğu 2. Lig Kırmızı Grupta yaşadığı ekonomik olumsuzluklara rağmen başarılı bir sezon geçirmiş oldu.

Genç Osman Stadyumundaki sezonun son maçı, küme düşmemek için galibiyete ihtiyacı olan Ergene Velimeşe ile play-off mücadelesi veren Bayburt Özel İdare Spor arasındaki mücadelesine sahne oldu. Yeni tribünlerin bir bölümü dahil olmak üzere takımlarını desteklemeye gelen taraftarlar 90 dakika susmadan destek verdiler.

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Bayburt Özel İdare Spor oldu. Sağlı sollu ataklarla Ergene Velimeşe kalesine yüklenen sarı siyahlılar 4. dakikada Emre Şahin’in sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topu İlker Sayan kafa vuruşu ile filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra daha kontrollü oyunu tercih eden Bayburt Özel İdare Spor oyunu orta saha mücadelesine dönüştürdü. Rakip takımda aynı oyunu tercih edince ilk yarıda başka gol ses çıkmadı ve 45 dakika ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın ikinci ayrısına her ki takımda atak başladı. Karşılıklı gol pozisyonlarının yaşandığı dakikalarda kaleciler başarılı kurtarışlarıyla gol izni vermedi.

Maçın 66. dakikasında Onur Kolay inanılmaz bir golü kaçırınca taraftara saç baş yoldurdu. Ceza sahası içinde topu boş kaleye göndermek yerine, kaleciyi geçmeye çalıştı ve topu kaleci Kurtuluş’a teslim etti.

Kaleci Zülküf’ün devleştiği maçın uzatma dakikaları nefes kesen saniyelere dönüştü. İki takımın futbolcuları ellerinden gelen gayreti sarf etmelerine rağmen gol bulamadılar ve maçı 1-0 kazanan Bayburt Özel İdare Spor aldığı 3 puanlar puanını 66’ya yükselti ve 5. sıradaki yerini koruyarak play-off oynama hakkını kazanmış oldu.

Bayburt Özel İdare Spor sezonu 2. sırada bitiren 1461 Trabzon FK ile play-off oynayacak. Statü gereği lig beşincisi ile lig ikincisi; lig üçüncüsü ile de lig dördüncüsü belirlenen takvime göre önümüzdeki günlerde mücadele edecek. Bayburt Özel İdarespor’un 1461 Trabzon FK ile Bodrumspor’un ise Sivas Belediyespor ile oynayacakları maçların ardından, her iki maçın kazananı arasında final maçı oynanacak. 

Bayburt Özel İdarespor ilk maçını 1461 Trabzon FK ile 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 16.00’da Gençosman Stadyumu’nda oynayacak.  İkinci maç ise, 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 15.30’da Trabzon’da oynanacak. 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’tan çıkan takım TFF 2. Lig Beyaz Grup’un play-off mücadelesinde finalde çıkan takımla oynayacak ve yenen takım, her iki grubun şampiyonlarının ardından  PTT 1. Lig’e yükselen üçüncü takım olacak.

Maçın 90 dakikası sonrasında sahada büyük sevinç yaşayan futbolculara tribünlerde taraftarlarda eşlik edince güzel görüntüler yaşandı.

Stadyum dışında davul zurna eşliğinde dakikalarca halaylar çeken taraftarlar takımlarının galibiyetini kutladılar.

Haftanın maç sonuçları:

Bayburt Özel İdare Spor  –  Ergene Velimeşe  1 – 0

Ankaraspor    –   Hekimoğlu Trabzon  0 – 0

Bodrumspor   –   Adıyaman FK  1 – 2

Kahramanmaraşspor –   Turgutluspor  0 – 1

Sarıyer  –   Diyarbekirspor  3 – 1

Serik Belediyespor    –    Etimesgut Belediyespor 1 – 0

Sivas Belediyespor   –    Sakaryaspor  1 – 0

Somaspor     –     İnegölspor  0 – 0

Van Spor FK  –     Niğde Anadolu FK  4 – 2

Çorum FK      –     Afjet Afyonspor  3 – 2

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. küskün dedi ki:

    BU TAKIM BU SENEKİ HEDEFİNE ULAŞTI. BUNDAN FAZLASI SÜPRİZ OLUR. KİMSE FAZLA BEKLENTİYE GİRMESİN. TAKIMIN HALİ İÇLER ACISI FUTBOLCULAR SAHADA YÜRÜYOR. ÖN BÖLGEDE ELLE TUTULU İŞ BİTİRİCİ OYUNCU YOKTUR.

  2. Ğeyri Dayı dedi ki:

    Statta küfreden ağzı bozuk terbiye yoksunu utanmazları kesinlikle bir daha stada sokmayın!

  3. üniversiteli dedi ki:

    sahiden küfürbaz bir taraftarımız vardı, bayanlardan, çocuklardan utandım stadı terk edenler oldu.

  4. Halis SAKA dedi ki:

    Tebrikler BAYBURT Sporum.1.lig yolunda başarılar diliyorum.

  5. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    İlk önce yönetimi , teknik heyeti , futbolcuları , kulüp personelini ve basınımızı tebrik ediyorum..
    Canlı yayını televizyona aktararak , gurbetten takımımızı izledik, kötü oyunumuza rağmen playofa kaldık.. Türbinde güzel görüntüler , bay bayan öğrenciler, kadınlarımız , çocuklarıyla maça gelmiş anneler ,babalar vardı, gurbette bizler adına mutlu ,gurur verici görüntülerdi ki, farkındaysanız TARAFTARI ağzıma dahi almadım, NE ÇİRKİN KÜFÜRLER,NE KADAR AHLAKSIZ TABİRLER KORO HALİNDE, gurbette misafirlerin yanında utandık, yerin dibine girdik, maçın sonunu getirmeden ,arkadaşlarımız dan biri maç bitmiştir gerek yok izlemeye, çünkü haklıydı , bizler mosmor olduk ,TV salonunu terk ettik.. sizin gibi taraftar BOZUNTULARINI Allah bildiği gibi etsin.. Efendim, sarı siyah , sarı duvar, gadalar ,gurbetçiler v.s yuh olsun, başkalarına örnek olacakken ahlaksız ve saygısızlıkta biz birinciyiz diyorlar. BU guruplar kendi hobilerini tatmin etmekten başka bir rezillikleri yok. Bu reziller kulübe bir faydaları varmış gibi de, kendilerini çilekeş, vefalı diye tanıtıyorlar… Kötüyü değil ,iyiyi, güzeli emsal alacaksın, başka kentlere baksınlar ,orkestrasına kadar hepsi adam gibi taraftar, türbinde bir ahenk ve AHLAK var .. Bizim halimiz neydi bugün ? Keyfimizi berbat ettiler..
    Muhafazakarlık, manevi değerlerine bağlılık gibi kavramları da kimseye bırakmıyoruz. Vallahi ben yönetimin yerinde olsam kulübün borçlarını kapatır, kulübü amatöre döndürürüm. Bu taraftarla hiç bir spor dalı ifa edilmez..

  6. Bayburtlu dedi ki:

    12 mayıs ta yine aynı şekilde stadı dolduralım bayburtumuzu destekleyelim . ŞAMPİYON BAYBURT

  7. MUSTAFA ŞALCI dedi ki:

    BAYBURT SPOR TEBRİK’LER BAŞARILAR…