Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 17°C
Per 14°C

Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde Mezuniyet Sevinci

Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde Mezuniyet Sevinci
9 Aralık 2023 16:53
A+
A-

Bayburt’ta 8 ay süren eğitimin ardından mezun olan 461 Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencisi yemin edip kep attı.

Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezinin 29. mezunları için düzenlenen törene Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş ve Belediye Başkanı Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Por.Dr.Mutlu Türkmen, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Talha Övet, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşma yapan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Sami Günel, “Bizim ülkümüz vatandır, topraktır, bayraktır. Eğer bu uğurda öleceksek, öleceğiz. Canımızı feda etmekten çekinmeyeceğiz” diyerek yeni mezunları tebrik etti.

Törende konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, “Sevgili gençler, Sizler, ülkemizin güvenliği için gecesini gündüzüne katan, adaletin bekçisi olacak çağdaş polisler olarak yetiştirildiniz. Bu sorumluluğu omuzlarınıza alırken ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenin teminatı olacaksınız. Kuruluşundan bugüne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı; bugün dünyanın sayılı teşkilatlarından biridir. Bu gücü bizlere sağlayan, vatanımız uğruna hayatını feda eden şehitlerimize ve gazilik onuruna erişen Milletimizin asil evlatlarına  minnet ve şükran borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Çiçeği burnunda genç polislerle bir bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise “Karşımızda dimdik ve yiğitçe bekleyen ve yarınlarımızdan ümit var olduğumuz polis teşkilatımızın yeni mensuplarını görüyoruz ve gurur duyuyoruz. Bayburt, size bir baba ve ana ocağı gibi kucak açtı. Sizin varlığınızla şehrimiz anlam kazandı. Bugün sizleri gönderirken bir taraftan hüzünleniyor, diğer bir taraftan da Anadolu’nun dört bir yanına sizin gibi yiğitlerin göreve başlamasının mutluluğunu yaşıyoruz. Al yıldızlı bayrağın gölgesinde, Anadolu’nun dört bir yanında görev alacak olan yiğitler yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun” dedi.

Konuşmaların ardından dönemi başarıyla tamamlayan mezunlara ödülleri verildi.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. misafir dedi ki:

    Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezinin 29. mezunlarını tebrik eder kutsal görevlerinde muvaffakiyetler dilerim…