Dolar32,9237
Euro35,8185
Altın2.524,47
BİST10.891,42
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 23°C
Az Bulutlu
Bayburt
23°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C
Sal24°C

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 İle 81 Engelli Dostu Hastane Sözü

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 İle 81 Engelli Dostu Hastane Sözü
22 Ağustos 2015 15:47 | Son Güncellenme: 22 Ağustos 2015 15:53
A+
A-

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan projede 81 ilde 81 hastane, sosyal hayatta dezavantajlı olan engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenecek.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, engellilere hizmette dünya standartlarını yansıtacak iyileştirmeler için “Engelli Dostu Hastane Çalışmaları Projesi”nin başlatıldığını söyledi.

Hedef 2017’de her ilde hastanelerin tamamlanması

İlk engelli dostu hastanenin İzmir’de açıldığını söyleyen Tontuş, hedeflerinin 2017’nin sonuna kadar her ile engelli dostu hastane açmak olduğunu anlattı. Tontuş, her ilde hizmet verecek bir hastanenin, engelliler için yaşamı kolaylaştıran uygulamalarla donatılacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Engelli dostu hastanelerde yerde görme engelliler için yürüme bantları olacak, işitme engelli hastaların doktorlarla iletişim kurmasını sağlayacak işaret dilini bilen personel olacak. Hastanelerdeki bütün işaretler, yönlendirme levhaları görme engellilerin anlayabileceği şekilde Braille Alfabesi’yle yazılmış olacak. Ayrıca, önemli noktalarda, laboratuvarların bekleme salonlarında, röntgen ve poliklinik kayıt gibi yerlerde görme engellilerin yönlendirmelerini sağlayacak sesli kiosklar olacak. Görme engelliler, sorduğu soruya kiosk üzerinden cevap alarak, gideceği yöne yönlendirilecek.

Hastanelerin tamamında sosyal hayatta dezavantajlı olan engelli bireylere katkı sağlayacak şekilde asansörler, tekerlekli sandalyeyle ulaşım sağlanabilecek merdiven sistemi bulunacak. Bu hastaneler hem bina yapısı hem de personeli açısından engelli bireylerin dezavantajlarını nötrleyebilecek yapıya sahip olacak.”

Öncelik orta ölçekli İllerin olacak

Uygulamanın büyükşehirlerden önce Osmaniye ve Denizli gibi orta ölçekli şehirlerden başlayarak ülkeye yayılacağı bilgisini veren Tontuş, “Bundan sonra 81 ilde 81 engelli dostu hastane olacak, 2017 yılı sonunda bütün hastanelerin tamamlanmasını hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarındaki dezavantajları yok etmek adına Sağlık Bakanlığı, üzerine düşeni yapacak” 

YORUMLAR

  1. SEHERdedi ki:

    nur kardeşedim gerçektende bıktık su kesintilerinden sabahları çalışma varsa gece neden bu suları kesiyolar anlamak mümkün degil..bu su kesintisine bir son verilmesini istiyoruz tüm mahalle sakinleri olarak..

  2. nurdedi ki:

    BAYBURT BELEDİYESİNE LÜTVEN ESENTEPE MAHALLESİNDE Kİ SU KESİLMESİNE BİR SON VERİLMESİNİ İSTİYORUZ AKŞAM SAAT 11 DEN 12 DEN SONRA SULAR KESİLİYOR BU YAZ GÜNÜ BU HAVALARDA SUSUZLUK ARTIK İNSANLARI BUNALTIYOR …HADİ DİYELİM GÜNDÜZ ÇALIŞMA VAR AKŞAM HİÇ BİR ÇALIŞMA YOK AKŞAM SULAR NEDEN KESİLİR………..BIKTIK ARTIK elbet bir daha belediye seçimi olur