Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Koronavirüs “Onbeşi” geleneğini engelleyecek mi?

Koronavirüs “Onbeşi” geleneğini engelleyecek mi?
6 Mayıs 2020 15:56 | Son Güncellenme: 6 Mayıs 2020 16:02
A+
A-

Her yıl Ramazan ayının 15’inci gününde anane haline gelmiş olan “Onbeşi” geleneğinin Bayburt’ta koronavirüs tedbirlerinden ne derecede etkileneceği şimdiden merak konusu haline geldi.

Eski yılları aratacak olsa da Onbeşi geleneği Bayburt’ta hala devam ediyor. Ramazan ayının 14’üncü gününün gecesinde çocuklar ellerindeki poşetlerle apartmanları veya evleri dolaşarak, şeker, fıstık veya kuruyemiş toplarlar.

Dünyayı saran ve Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgının etkili olduğu bu dönemde çocukları da yakından ilgilendiren bu salgın tehlikesi, sayılı saatlerin kalan onbeşi gecesine yönelik bir tedbir alınacak mı sorusunu akıllara getiriyor.

Vatandaşlar bu konuda yetkililer tarafından il geneli için “onbeşi” gecesine yönelik bir açıklama yapılmasını bekliyor.

YORUMLAR

  1. Vatandaş dedi ki:

    Bu işin yetkililerle alakası yoktur. Vatandaşların duyarlı olması gerekiyor. Bu senede onbeşilik olmasın nolur ki. Sağlık her şeyden önce gelir. Duyarlı olalım.

  2. osman dedi ki:

    cuma namazı kılınmıyor varsın 15 i olmasın birşey kaybetmeyiz.Çocuklar solunum cihazına çikolatayı tercih edecek kadar cahil değil. Vaka olmayan şehirlerde bile vatandaş sokağa çıkmıyor lütfen hassas olalım.

    1. Kübra dedi ki:

      Kaldı ki vaka sayısı bayburtta 80 di. Su an 40 a gerilemiş. Çocukların sokağa ne olursa olsun çıkmaması gerekiyor.