Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C

TESK Genel Başkanı Palandöken’den Başkan Pekmezci’ye ziyaret

TESK Genel Başkanı Palandöken’den Başkan Pekmezci’ye ziyaret
22 Temmuz 2022 18:31
A+
A-

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’yi makamında ziyaret etti.

Beraberinde TESK Genel Başkan Vekili ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, TESK Genel Sekreteri Sinan Özkan, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Yasin Zengin, TESK ve TŞOF Basın Danışmanı Ahmet Okumuş, Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ziyarete gelen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i Bayburt Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte karşılayan Belediye Başkanı Pekmezci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bayburt’un tarihçesi hakkında misafirlerine bilgi veren Başkan Pekmezci, şu anda organize edilen Bayburt Dede Korkut 26. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri’nin esnaf ve tüccar için kentte bir hareketlilik sağladığına dikkat çekerek, “Biz Bayburtlular, çağın ve sosyal yapının değişimlerine ayak uydururken bir taraftan da kültürel dokumuzun korunması adına bir gayret içerisindeyiz. Şu anda organize ettiğimiz Bayburt Dede Korkut 26. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenlerimiz dolayısıyla yoğun çalışmalarımız var. Buradaki amacımız öncelikle il dışındaki hemşehrilerimizin şölenler vesilesiyle tatillerini memleketlerinde geçirmelerini sağlayarak şehrimizde bir hareketlilik oluşturmaktır. Esnafımız ve tüccarımızın yüzünün gülmesi için gayret ediyoruz. Ve inanıyorum ki, hedefimize ulaştık. Bayburt, şu anda nüfusunun 3,4 katına ulaşmış durumda” diye konuştu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, çalışmalarından ve esnaf için gösterdiği gayretlerden dolayı Belediye Başkanı Pekmezci’ye teşekkür ederek, “Tecrübelerinizle siz bu kentin Şehrül-Emin’isiniz. Bu kentin güzelleşmesinde, ekonomisinin güçlenmesinde, barışın sağlanmasında, suyu akmayanın, ekmeği olmayanın imdadına yetişen sizsiniz. Hizmeti siz yaparsınız. Gerçekten de bu şehre çok değerler katmışsınız” dedi.

Bayburt’a daha önce birçok kere ziyarette bulunduğunu, Bayburtlu eski İmar ve İskân Bakanı Erol Tuncer’le 45 yıllık arkadaşlığı ve iş ortaklığı olduğunu dile getiren TESK Genel Başkanı Palandöken, “Erol abi bana ‘Bayburt’un özel bir sofrası, özel bir sohbeti ve özel bir lisanı vardır’ derdi. Dolayısıyla biz, hep dostlukları gördüğümüz, sözüne güvenilir Bayburt’u ülkedeki kahramanlıkların başşehri biliyoruz. Bayburt, nüfus olarak yoğun olmaması ile birlikte şehir olarak çok büyük olmaması ile birlikte yüreği çok büyük bir şehirdir. Bayburt, Bayburtlunun vazgeçilmezidir. Dünyanın her yerinde müteşebbis, çalışkan ekmeğini taştan çıkaran bir Bayburtluya rastlarsınız. Zaten taş işçiliği, Bayburtlunun işidir ” diye konuştu.

Bayburt Belediyesi’nin organize ettiği Bayburt Dede Korkut 26. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri’nin örnek bir çalışma olduğuna dikkat çeken TESK Genel Başkanı Palandöken, “Dede Korkut bir efsanedir. Bizler Dede Korkut Hikâyeleri ile yetişen bir nesil olarak düzenlediğiniz şölenler, çok önemlidir. Kentin turizmi için önemli, esnafımız için önemli,  tanıtım için önemli. Sizlerin bu kültürü yeni nesillere aktarmanız da örnek bir çalışmadır” ifadelerine yer verdi.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e ziyaret anısına Dede Korkut Biblosu, kültür yayınları ile çeşitli hediyeler takdim etti

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.