Dolar 32,4339
Euro 34,7397
Altın 2.433,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
22°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Bayburt – Araklı Tüneli Arası Viyadük ve Yollar Faaliyete Geçti

Bayburt – Araklı Tüneli Arası Viyadük ve Yollar Faaliyete Geçti
26 Ocak 2021 00:18
A+
A-

Bayburt –Araklı arasında hizmet veren Şehit Hamit Şahin Tünelinin güzergahında yapımı devam eden viyadük ve bağlantı yolları tamamlanarak ulaşıma açıldı.

Bayburt’un 65 yıldan beri hayallerinden birisi olan Bayburt-Araklı arasındaki Salmankaş Geçidinin sorunsuz bir şekilde ulaşıma açılması hayali, yapılan tünel ve yolarla sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye başlamış oldu.

2011 yılının Kasım ayında Bayburt Sivil Toplum Platformu tarafından kamuoyunun gündemine getirildikten sonra başlatılan imza kampanyasında bir günde toplanan 15369 imzanın dosyalar halinde dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Erzincan ziyaretinde kendisine teslim edilmesi sonrası bakanın imzasıyla tünel yapımına karar verilmişti. Aradan geçen süreç içerisinde önce tünelin birinci tüpü daha sonra ikinci tüpü yapılarak hizmete açıldı. Ancak Bayburt ile tünel arasındaki yolun tamamlanması için yol ve viyadük çalışmaları aralıklı bir şekilde 2020 yılının sonlarına kadar devam ederken ulaşım aksamadan devam etti.

Viyadük ve yolların tamamlanması sonrası olumsuz yol şartları ortadan kaldırılarak sorunsuz bir şekilde Bayburt – Şehit Hamit Şahin Tüneli arasındaki ulaşım tamamlanmış oldu. Bayburt ile tünel arasındaki yolda sorunlar tamamlanmış olsa da, tünel ile Araklı arasındaki yol güzergahında çok sayıda virajın bulunması ve yolların belirli bölümlerindeki sorunların devam ettiğini araç sürücüleri dile getirmektedir.

Şehit Hamit Şahin Tünelinin tamamlanmış olması ile 65 yıllık hayal gerçekleşmiş bunun yanı sıra Bayburt sahil arası 95 kilometrelik bir mesafeye, ayrıca ulaşım bir saatlik bir süreye inmiş oldu. Ayrıca Karadeniz kıyısında bulunan iller ile Bayburt arasındaki yerli ve yabancı turizminin gelişimine katkı sunacak olan en önemli ulaşım ağı haline gelmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=Yvfylglng6k

 

 

YORUMLAR

  1. Ahmet dedi ki:

    imza kampanyası 2010 yılında olmalı…

  2. Kemal Aydın dedi ki:

    Emeği geçenlerden Allah razı olsun güzel olmuş fakat Bayburt tarafındaki yollarin bazı bölümü çatlak ve yol çizgileri belirgin değil elden geçse daha hoş bir görüntü olur tabiki ilerliyen dönemlerde oralara yatırımlar olur fidan dikilir ve bizi ilgilendiren bölümde konaklamak için restoran alabalık tesisi yöresel kıyafet gıda turu şeyler umarım olur hayırlısı olsun son olarak madem araklı bayburt sahil arası 95 km ye düştü googleden mesafeyi yıl duzargahlarini elden geçerseniz seviniriz yerli halk bilir ama dışardan gelen vatandaş ve turist için daha kolaylık sağlanmış olur

    1. Erol Kabaoğlu dedi ki:

      Yolun araklı tarafı çok berbat oranında yapılması gerekiyor çevre düzenlemesi yapılırsa çok daha güzel olur