Dolar 32,4153
Euro 34,6875
Altın 2.428,36
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 21°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
21°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Bayburt canlı hayvan pazarında kurban bayramı hareketliliği yaşanıyor

Bayburt canlı hayvan pazarında kurban bayramı hareketliliği yaşanıyor
21 Temmuz 2020 20:52 | Son Güncellenme: 21 Temmuz 2020 20:54
A+
A-

Bayburt’ta yeni mekanında hizmete giren canlı hayvan pazarında Kurban Bayramına sayılı günler kala hareketlilik yaşanıyor.

Hayvan besicileri yetiştirdikleri kurbanlıkları satabilmek için sabahın erken saatlerinde  salı günleri kurulan canlı hayvan pazarına getirerek alıcılarıyla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar 800 ila 1500 lira, büyükbaş hayvanlar ise 6 bin ila 20 bin liradan alıcı buluyor.

Kurban Bayramı’na doğru hareketli bir dönemin başladığını ve kentte hayvancılığın her geçen gün arttığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, şunları söyledi: “Kurban Bayram öncesinde yeni açılan pazarımızda bu hareketli dönemi görmekteyiz. Biz İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak veteriner ekiplerimizi de çiftçimizin ayağına getirdik. Hayvan sevkiyatı, pasaport işlemlerini de yine çiftçilerimiz burada yapabiliyor. Tabii bu hayvancılık adına çok büyük bir gelişme. Çiftçinin üretmesinde problem yok, önemli olan çiftçinin ürettiğini satmasıydı. Dolayısıyla bu pazarla beraber bunu da gidermiş olduk. İnşallah hayvancılık adına daha önemli sonuçlar almaya devam edeceğiz” dedi.

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe de yetiştiricilerin piyasadan memnun olduklarını ifade ederek, besicilerin koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı bir yıl geçirdiğini, hayvan pazarının yeniden açılmasıyla birlikte rahat bir nefes aldığını söyledi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.