Dolar 32,4378
Euro 34,7998
Altın 2.430,42
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 16°C

Bayburt’u Sevmek İmar Etmekten Geçer, Yağmalamaktan Değil…

Bayburt’u Sevmek İmar Etmekten Geçer, Yağmalamaktan Değil…
24 Temmuz 2014 07:11 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2014 15:44
A+
A-

SOCAR Genel Müdürü Kenan Yavuz Bana Bayburt’umu Geri Ver söylemiyle Bayburt için farklı bir pencere aralayan Yavuz, “Çirkin Binalar Yıkılsın Bayburt Tarihine Kavuşsun” sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Bayburt Ulu Cami bahçesinde teravih namazı sonrası başlattığı imza kampanyasına da Bayburt Medya kameralarına konuşan Yavuz açıklamalar yaptı.

Kadir gecesinde hayırlı bir hizmetin ilk adımını attıklarını ifade eden Kenan Yavuz, ” Başlatmış olduğumuz imza kampanyasına Bayburtlu kardeşlerimiz sahip çıkarak imza kampanyasına ilgi gösterirlerse, çirkin ve rezil binaları Bayburt’un içerisinden çıkarıp, kimliği ve tarihiyle buluşturmak nasip olur. Şehir merkezindeki Yeni caminin yanına gece kondu şeklinde polis evi yapılmış. Çirkin görüntülü bir Belediye binası inşa edilmiş. Bunları ve benzer binaların yıkılıp şehir merkezinden çıkaralım. Şehrimizi tarihiyle ve kimliğiyle buluşturalım ve güzel Bayburt’umuzu yeniden tesis edelim.

Benzer şekildeki yapılaşmalarda imar planı yapan yetkili arkadaşlara toplumun itiraz etmesi gerekir. Tarihi eserlerin yanına bina yapılmayacağını bilmemiz gerekir. Onları korumamız gerekir .Çünkü tarihi değerler bizlere bırakılmış miraslardır. Bu mirasa ihanet etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bayburt’u sevmek Bayburt’u imar etmekten geçer, yağmalamaktan değil.

Kültür Varlıklarını Konuma Kurulundaki yetkililerin duyarlı olması ve tarihi değerlere sahip çıkmaları gerekir. Onların görevi budur. Yanlış yaptıklarında bizlerin onları eleştirmesi gerekir. Yani bir farkındalık oluşturmak gerekir. Hepimiz geçmişimizde benzer hataları yanlışları yapmış olabiliriz. Ama en önemlisi ve erdemli olanı ise yapılan yanlıştan geri dönmektir. Yaptığımız yanlışı kabullenip yaptığımız yanlışı düzeltelim demek adına bismillah deyip yola çıkmak gerekir.”

Ulu Cami bahçesinde açılan stanttaki imza kampanyasına halk yoğun ilgi gösterdi.

 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/FnAUFnRUPjU” frameborder=”0″ allowfullscreen]
YORUMLAR

  1. Bayburt Kalesi dedi ki:

    MHP rumuzlu kardeşim içini dökmüş ,bari iftira atmayın diyor…
    Bugün arife ,oruçluyuz bu iktidar cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en PARTİZAN partisi ve iktidarıdır.. Demirel,Ecevit,Özal,Çiller,ikili ve üçlü koalisyonlar dönemine rahmet okutmuştur….
    Dillerinden ayet,hadis de düşmez , kutsal dinimizin tüm argümanlarını kullanacak ,alet edecek yetenek ve kabiliyete sahiptirler..
    Bunun dışında ki meziyetlerini anlatmaya gerek yok..TÜRKİYE biliyor….
    Bir çok vicdan sahibi AKP li arkadaşım bu tablonun böyle olduğunu ,fakat gitmeyeceğini ,parti içinde adam kayırmaların, bazı alınan kararlardan haberleri olmadığını,bu VEBALIN altında kalacaklarını ifade ediyorlar..
    MHP li arkadaş, bildiğin doğru yoldan şaşma, senin sofran helal ,yediğin her lokma şifadır..Senin hakkını yiyenler içlerine
    dert,ateş dolduruyorlar…Gün doğmadan ,neler doğar..Her gecenin ,bir sabahı vardır… bekliyoruz….
    Bu tipler her şeye partici kafayla baktığı için ,sayın Kenan YAVUZ beyin bu girişimine de İFTİRA atmayı siyaset
    zannediyorlar….ALLAH Kenan Yavuz, Hüsamettin Koçan, Ahmet Çağıldak gibilerin sayısını artıra diyoruz….

  2. CAFER GÜÇLÜ dedi ki:

    YORUMLARI ÇOĞUNU OKUDUM YİNE ANLIYORUM Kİ PARELER DEVLET BAYBURTDA İŞ BAŞINDA YADA ONA BENZER YAPILANMALAR……33 SENEDEN BERİ BAYBURTDAYDIM ŞİMDİ EKMEK İÇİN GELEÇEĞİM İÇİN CAN BAYBURTDUMDAN AYRILDIM….. EEEE AKILLILAR SİZ ÖĞÜTÜ YUVADAN ALMIŞSINIZ KULAĞINIZA YASİNİ ŞERİF OKUSAM ANLAMAZSIN OKADARKİ KENDİNLE BARIŞIK OLMAYAN VE KENDİSİNDEN KORKAN ZAVALLI İNSAN NEDEN RUMUZ KULLANIYORSUN… BELKİ SENDE İŞE GİRMEK İSTEDİN SENDE ADAMLIK YOK DEDİ GERİ GİT DAVARLARINA BAK OLMADI BERABER ÇKIN DEMİŞTİR…..HE ONDANMI YOKSA SENİ İŞE ALAMADI DİYEMİ SİTEMİN….NEYSE BEN FAZLA SÖZDEĞİL İÇRAATA BAKARIM BUNDAN ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANI KENDİ PETROLÜ ZARAR AÇIKLAMASI SONRASI TEMİZLİK ŞİRKETİNE SATMASI DAHA SONRA KALARDIN YOLUNDA TEKTABANCA PETROL AÇMASI DAHA ÇOK , BİZ BAYBURTUN UŞAĞIYIZYA YOK PARAYA ÇALIŞAK BABAN BEYĞİBİ YAŞASIN….BAYBURT MERKEZİNDE 2 KATDAN FAZLA RUHSAT YOKKEN ŞİMDİ BİRBİRİYLE YARIŞAN UÇUBELER VAR… TARİHİNE SAHİP ÇIKKİ VAROLMA SEBEBİN YOK OLMASIN…..BİR ŞEY DAHA DİYİM SN KENAN BEY KAAR YÜRKELİ VE MEMLEKET SEVGİSİ OLAN BİR KİŞİ GÖRMEDİM NE FATTANİ BATTAL, ÜLKÜ GÜNEY, ŞABAN KARDEŞ HEPSİ KENDİLERİNE ÇALIŞTI… YALANMI BİRİ ŞEHİR PLANINI KENDİLERİNE GÖRE DEĞİŞTİRDİ BİRİLERİ İŞE ALAINAÇAĞI ZAMAN ŞİNGAH MAH. BAZI SAKİNLERİNİ DIŞLADI BAZILARINI İŞE ALDI….SANKİ GERİSİ BAYBURTLU DEĞİL….EKİM ARAZİLERİNE BİNALAR VERDİ… SANKİ YER YOK… HASTANEYİ KUYU İÇİNE ATTI, OTOGARI YIK YERİNE ŞEHİR İÇİNE ŞEHİR KUR MANTIĞI NEYE AKLA DAYANARAK….YENİ OTOĞARIDA HANGEÇMEZ , KERVAN DURMAZ YERİNE KONDUR… SANKİ YER YOK ARABA GİRSE BİRDE ÇIKAÇAK 3 ARAÇTAN FAZLASI BEKLEME YAPAR….TARİHİ YERLERİNE AŞKLARINI YAZAR SONRA GELİR…ORAYA EV , İŞ YERİ YAPILIR SES ÇIKMAZ EV ÜSTÜNE EV HEMDE ŞEHİR MERKEZİNE SONRA TURİST NEDEN GELMİYOR SANKİ TURİSTLER BETON ARMALARI YADA ŞEHİR İÇİNE ŞEHİR NASI İNŞAA ETTİLER DİYE GELEÇEK… BU SÖZLERE SÖZ SÖYLEYEÇEK ŞAHIZLAR ELBET ÇIKAÇAK UNUTMASIN TARİHİNİ BİLMEYEN TARİHTEN SİLİNİR… ONA GÖRE YAZIN Kİ BEN TARİHİYLE KONUŞAYIM …..SİZLERE BİR DÖNEM ŞAHİN BEY VARDI BELEDİYEDE ÇALIŞAN İŞÇİLERE EV YAPAN BAYBURTU PİSLİKDEN ARINDIRAN SONRADA HALK OLARAK LİNÇ EDEÇEK OLANLARIDA İYİ BİLİRİM…..BAYBURTA ÇİFİ ÇAK MASONLAR HEMEN BAŞINA VURMAYA KALKAR…GEÇTİ O TARİHLER ŞİMDİKİ NESİL UYANMALI VE TARİHİNE SAHİP ÇIKMALI VE SİT ALANLAR OLUŞTURULMALI…..SN. BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN VE SN. MİLLET VEKİLİMİZDEN RİCAMIZ BUDUR… SAYGILARIMLA….

  3. mhp li dedi ki:

    Arkadaşlar editör iyi akşamlar bende on ay önce memleketini terk edip gittim işsizlikten dolayı sırf siyasi görüşümden dolayı işkur un işbaşı kağıdını aldım elime siyasi görüşümden ötürü oyunu filancı partiye verirsen çalışabilirsin dediler memleketin yerlisi olan ben sırf evime çocuguma ALLAH ın verdiği rızıktan götürmek için yalan söyledim yedi ay çalıştım beni çıkardılar benden önce girenler şuan halen çalışıyor işkur onlara dokunmuyor veya dokundurulmuyor bizde bu memleketin çocuguyuz biz o.ç değiliz o begenmediginiz insan yaklaşık yüzon tane bayburt luya vesile olmuş ekonomik olarak müthiş bir iş imkanı sağlamış ve dar küçük beyinlerinizle o insanı karalamayamı çalışıyorsunuz hortum kesilecek diyemi korkunuz kim bu memleket için vatan için bi tuğla koymuşsa bitane insanını iş sahibi yapmışsa ALLAH razı olsun bu AKP MHP CHP fazilet BBP olsun kim olursa olsun unutmadan kalanlardan çırpanlardan kendi yandaşlarına peşkeş çekenlerden de sorsun hesabını ALLAH CC SON BİŞEY KARALAMAYA ÇALIŞTIGINIZ İNSAN HİÇ BİRİMİZİN SİYASİ GÖRÜŞÜNE BAKMADAN ALDI İŞE

  4. Bayburt Kalesi dedi ki:

    Sayın Kenan YAVUZ bey ,sap ile samanı karıştırmayı,nifak sokmayı çok severiz, girişimin şimdiden sekteye uğratılmaya başlandı bile, bunların sayısı az değil,REİS,HALİT,ERHAN rumuzlu bu kişilerin yorumlarını görüyorsun, Kenan bey, Bayburtlu olmayan biri , sizin bu kampanyanızı başlatsa,derler ki bu adam kim ne güzel şeyler söylüyor…Siz Baybut’lu olduğunuz için acaba başka şeye mi oynuyor demeye getiriyorlar…Halbuki konumunun gücünü bilmiyorlar…AKP bundan da faydalanamıyor..Makam ve mevkiye de ihtiyacınız yok, başkalarının size ihtiyacı var, bunu da fark edemiyorlar….İşte BAYBURT BU ,biz bunlarla Bayburt’u imar etmeyi düşünüyoruz, Bayburt’u bu kafalar yönlendiriyor….Kenan bey ,onların deyimiyle beşyüz kişilik çalışan tesiste kursan ,bunu niye buraya yaptı ,vekillik veya başka şey mi düşünüyor diyecekler….Yeteneksiz,ufku olmayan,dedikodu yapan,devlet versin ben yiyeyim diyen ,insanların şehri oldu BAYBURT….
    Biz konumuza dönelim , yılmak yok, bu girişim mutlaka hedefe varmalı diyorum..ALLAH yar ve yardımcımız ola….

  5. GURBETÇİ HBK dedi ki:

    1- ERHAN RUMUZLU KARDEŞİM SEN BİR KERE BAYBURT’A ÇİVİ ÇAKTIN’MI BELKİDE SEN ÇİVİ ÇAKAN DEĞİL SÖKENLERDENSİNDİR ONUN İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞANLARINDA BİRAZ DÜŞÜNCELİ YORUM YAPALIM VE KONUYU TAM ANLAMADAN DİNLEMEDEN YORUM YAPMAYALIM BİR BAYBURTLU OLARAK SİZİ TASVİP ETMİYORUM.
    2- HALİT RUMUZLU KARDEŞİM SEN SADECE KENAN BEY KADAR BAYBURT SEVDASI OLAN VE BAYBURT MİLLİYETÇİSİ OLAN BİR HEMŞERİMİZ BİRELİN PARMAĞININ SAYISINI GEÇMEZ GERİDE OLANLAR VARDIR AMA YÜKÜNÜ ALMIŞ GERİYİ BOŞLAMIŞ SENDE ONLARDENSINDIRKİ BÖYLEKONUŞUYORSUN ŞİMDİYE KADAR KİM BAYBURTLULARI İŞE ALDI VEYA İŞ GÜVENCESİ VERDİ TABİ BAYBURT’ TA HEP ÇALIŞANLAR ASGARİ ÜCRET VEYA DAHA AŞAĞISI ÇALIŞIRSAN BU FİYAT İSTEMEZSEN ÇALIŞACAK ÇOK NEDEN İŞ YOKLUĞUNDAN KİM BİRİNİN ELİNDEN TUTTU BU ZAMAN KADAR ATIP TUTMAYLA OLMUYOR ATIP TUTANLARA 1 EKLEDİK ŞİMDİ ,
    3-REİS RUMUZLU KARDEŞİM SEN HERHALDE BAYBURTTAN DIŞARI HİÇ ÇIKMADIN DİĞER İLLERİ HİÇ GÖREMEDİN TARİHLERİNE NE KADAR SAHİP ÇIKTIKLARINI VE ÇEVRELERİNİ NASIL İSTİMLAK EDİP DÜZENLEME YAPTIKLARINI AMA GÖRMEDİĞİN İÇİN BÖYLE YORUMLAR YAPIYORSUNUZ HEP BİZ NEDEN GERİ GİDİYORUZ DİYORUZ AMA SONUCA HEP ULAŞAMIYORUZ ÇÜNKÜ GELEN HERKES KENDİNİ VE KENDİ ÇEVRESİNDEKİLERİ DÜŞÜNDÜĞÜNDEN BAYBURT İÇİN İLGİLENEN BİLE YOK NEDEN CUKKAYI DOLDUR GİT GERİDE KALANLAR NE YAPARSA YAPSIN 30 YIL BAYBURTTA YAŞADIM BİR ADIM İLERİ GİDEMEDİK BENDE EKMEK PARAM İÇİN GURBETLERE ÇIKTIM NEDEN DOĞRU DÜRÜST YÖNETİM YOK BAYBURTTA BARİ BİR ŞEYLER YAPMAK İSTENLEREDE KÖSTEK OLMAYALIM.

  6. Erhan dedi ki:

    Sen bayburt a bir çivi çaktımı kardeşim sen neyin peşindesin seçimler yaklaştı reklam peşindesin sen önce Bayburt’a bir çivi Çak boş laf karın doyurmuyor

  7. HALİT dedi ki:

    BENDE DİYORUM KENAN BEY NE DUYDU NERDEN ESTİDE BAYBURT TA BİRŞEYLERİN PEŞİNDEN KOŞTURUR OLDU? TEBRİKLER NİHAT BEY!!!
    SANIRIM ARADIĞIMIZ CEVAP BU 🙂
    BUNCA YIL BİRKAÇ BAYBURT LU ARKADAŞIMIZI İŞE ALMAK DIŞINDA BAŞKA BİR ÇALIŞMASINA RASTLAMAMIŞTIK,ANİDEN BİR HEVES ÇOK İNANDIRICI GELMİYOR.YAPALIM EDELİM TÜRÜNDEN AKILLAR ZATEN BAYBURT UMUZDA ÇOKÇA BULUNUYORDU ŞİMDİ +1 OLDUK… ARKADAŞLAR KAYNAK GEREK PARA GEREK…YAVUZ BEY’E SORMAK LAZIM ^^KAYNAK OLARAK NE GETİREBİLİR???^^

  8. sahipsiz bayburt dedi ki:

    REİS rumuzlu kardeşimiz ,sanki Bayburt’da yaşamıyor..Hariçten gazel okuyor ..Sap ile samanı birbirine karıştırmış
    anlattıkları farklı sorun, biz başka şey konuşuyoruz, acaba temiz su içtin mi mimari çirkinlik kalkıyor mu,trafik düzeliyor mu
    bizler Bayburt’un görüntü çirkinliğini,mimarisine tarihle buluşturmak istiyoruz ,çok geç kaldık,81 ilin içinde en kötü yönetileniz….
    Sayın Kenan YAVUZ bey işimiz zor.Bu kafalarla da uğraşmak zorundayız…Böyle ucuz,basit ,çatlak sesler çıkacağı
    aşikar, yılmak yok..BAYBURT YIKILARAK DÜZELİR…Reis arkadaşımız gibi düşünenlerin temiz su içmesi buna bağlıdır.

  9. reis dedi ki:

    Kenan yavuz bey siz macera peşinde koşuyorsunuz….yıkalım…bozalım o yakışmadı…. bu tarihimize uymadı diye sıradan gerekçelerle bayburtta bina yıkmaya insanları teşvik ediyorsunuz…ve savunduğunuz mevzunun haklılılk derecesi ve mahiyetini bilmeyen insanlarda masumane bir şekilde cami bahçesinde size destek veriyorlar….belediye binasını 2 defa yıkmanın bayburta kazandıracağı ne olacak…sizin egolarınızı tatmin için bu milletin kaynaklarını israf etmeye ne hakkınız var… önemli olan acaba binanın görselliğimi…. yoksa o binanın halkına veremediği hizmet kalitesimi önemli…..şehirde çeşmeden içilecek bir bardak temiz su akmıyor…..yollar toz ve topraktan geçilmiyor…..şehir bakımsızlıktan gözükmüyor ve en önemlisi geçmiş belediye başkanı trilyonlarca borç takarak belediye kaynaklarını keyfince harcamasına karşılık siz muhteremlerden nedense bir cümle ağzınızdan iyi yada kötü yönde bir eleştiri duyamıyoruz…halk şehirde esnaf işsizlikten..borçtan diğer insanlar iş bulamamaktan ve şehrin insanları yıllardır çözülemeyen sorunlarından şikayetçi olarak çözüm beklerken…. siz ticaret odasının binasını kafaya takmışsınız..ticaret odasını yönetenleri eleştiri yapmak yerine… oda mensuplarının sıkıntılarını dile getirmek yerine … meselelerin özüne inmek yerine işin düşünülecek en son noktasını ele alarak bayburtun sorunlarını yıkmak temeli üzerine oturtmak gibi alakasız mevzuları kendinizce gündem oluşturmak peşindesiniz…bayburtun daha acil ve öncelilkli sorunlarını lütfen gündeme alalım .

  10. adil terbiyelioğlu dedi ki:

    yıl 1956 meydan cami yanı -yeni cami ve saathane meydanı,etrafına 2 kattan fazla ruhsat verilmemiştir arşiv ve resimler bunu ispatlamaktadır ,dolyısıyla yeni imara göre yeni belediye bşk ve yetkililere görev düşmektedir.bu kaçak 4-5 katlı binalar ne saat kuleye
    neden tarihi kaleye uyum sağlamıyor,korkunç bir betonlaşmadır,bayburt bunu hak etmiyor,kenen beye yürekten katılıyoruz
    saathane meydanındaki bütün binalar 2 kat olmalıdır.ilgililere ve yetkililere önemle duyrulur.

  11. OSMAN GÜLSÜM dedi ki:

    KENAN BEYİ TEBRİK EDİYORUM.EVET BİZİM BÖYLE BÜROKRATLARA İHTİYACIMIZ VAR.

  12. nihat dedi ki:

    2015 te vekilimiz olsun.