Dolar 32,6905
Euro 34,8057
Altın 2.506,32
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Niğde Maçı Öncesi Önemli Açıklamalar…

Niğde Maçı Öncesi Önemli Açıklamalar…
22 Nisan 2016 23:40 | Son Güncellenme: 22 Nisan 2016 23:41
A+
A-

Niğde maçı öncesi kulüp başkanı Hikmet Şentürk ve teknik direktör Bülent Topuzoğlu ile yaptığımız telefon görüşmesinde takımın aldığı cezalar ve takımdaki son durumla ilgili açıklamalar yaptılar.

Bayburt delikanlısına yakıştığı gibi davransınlar

Bayburt Grup Özel İdare Spor kulüp başkanı Hikmet Şentürk yaptığı açıklamada şunları dile getirdi, “ Bizim hedefimizin play-off olduğu belli. Kendi sahasında iyi oynayan bir Niğde Belediye spor’la oynayacağız. İlk yarı Niğde’yi elimizden kaçırmıştık. Amacımız buradan en az bir puanla dönmektir.

Taraftarlarımıza genel olarak her zamanki gibi teşekkür ediyorum. Ama ne yazık ki bir iki taraftarın sahaya şişe atması ve kötü tezahürat yapmaları hoş karşılanacak davranışlar değil. Temennim benzer davranışların tekrar etmemesidir. Son haftaki maçımızı ne yazık ki seyircisiz oynayacağız. Bizler gecemizi gündüzümüze katarak uğraş veriyoruz. Ama bu münferit olaylardan ne yazık ki kurtulamıyoruz. Sonucu hemen hemen belli olmuş bir maçın sonunda istenmeyen görüntüler taraftarımıza yakışmıyor. Ben diyorum ki, Bayburt  delikanlısına ne yakışıyorsa öyle davransınlar. Futbol 3 sonuçlu bir oyundur. Bu çocuklar bizleri buralara kadar getirdiler. Hiç kimse bunu unutmamalıdır. Takımımız ilk devreyi çok iyi yerde bitirmemişti. İkinci yarı küçümsenemeyecek derecede bir performans sergilediler. Futbolun doğasında inişler çıkışlar olacaktır. İnşallah hedefimiz olan  play-off’a kalacağız. Son maçımız olan Darıca maçında taraftarımızın karşısında oynamak isterdik ama en hayati maçımızda bizleri yalnız bırakmış oldular. Yani 12. adamımızdan yoksun maçımızı oynayacağız. Niğde’den bütün taraftarlarımıza selam ve sevgilerimizi iletiyor, gönüllerinin bizimle birlikte olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hala büyük bir avantajımız var

Bayburt Grup teknik direktörü Bülent Topuzoğlu Niğde maçı önce şunları ifade etti, “ Göçlük maçı puan açısından ve sahamıza gelen seyircisiz maç oynama açısından bizim için büyük bir kayıp oldu. O Maçtan en az bir puan almış olsaydık Göçlük takımını devre dışı bırakmış olacaktık. Önümüzde kalan iki maçta bize en az iki puan gerekiyor. Ama diğer maçların sonuçları da önemli. Veya diğer maçların sonuçları bizi devre dışı da bırakabilir. Ben en az iki ay öncesinde de söylemiştim, herkes hesap yapıyor ama biz daha play-off’a kalmadık demiştim. Bu işin garantisi yok ama bizim hala çok büyük bir avantajımız var. Son iki maçta alacağımız neticeler bizi play-off’a götürebilir. Kalan maçlarda her şeyimizi sahaya yansıtarak iyi neticeler almaya çalışacağız. Takımda Uğur’un haricinde bir eksiğimiz yok ama 9 sarı kart sınırında olan sporcularımız var.

İnşallah verilen emekleri boşa çıkarmayız. Bu güne kadar müthiş bir emek harcadık. Bu emeklerin karşılığını play-off’la süslendirmek lazım.

Takımımızı ligden ihraç ederlerdi

Takımımıza karşı güzel şeyler olmuyor. Deplasmanda bizlere karşı yapılanlar Bayburt’ta olsa herhalde bırakın seyircisiz oynamayı sahamızı kapatırlardı. Örneğin doğuda gittiğimiz bir maçta yapılanlar Bayburt’ta yapılmış olsaydı, takımımızı ligden ihraç ederlerdi. Kastamonu deplasmanında devre arası hakemlere soyunma odasında yapılanlar gibi benzer şeyler Bayburt’ta yapılacak olsa herhalde bizim maç oynama şansımız olmazdı. Final maçımız öncesi istenmeyen şeyler oluyor.

Takımımız önemli işler başardı

Bizim takımımız ligin en genç takımı bunu gözden kaçırmamak gerekir. Her takım 9-10 kontenjanla oynarken biz 2-3 kontenjanla oynuyoruz. Deneyimli oyuncu sayımız çok az. Takımımıza olduğundan fazla yük bindirildi. Kısıtlı bir kadromuz var ve oyuna ağırlığını koyacak futbolcu sayımız çok az. Hepsi iyi mücadele eden futbolcular ama bu tür maçları deneyimli ve tecrübeli oyuncular iyi oynuyor. Göçlük takımında deneyimli oyuncu sayısı çok fazlaydı. Ayrıca Göçlük, grupta takım oyununu en iyi oynayan ekiplerden birisi. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Ayrıca 9 sarı karlı oyuncumuzun olması bizi ayrıca zor durumda bıraktı. Bir çok pozisyona kart görmemek için oyuncularım istedikleri gibi müdahale edemediler. Bütün bunlara rağmen Bizim takımımız önemli işler başardı ve 9 maç üst üste maç kazandı. Bunlar çokta küçümsenecek şeyler değil. Takımımız 13 puandan 57 puana gelmiş durumda. İnşallah bu emeklerin karşılığını iyi bir şekilde noktalarız” diye konuştu.

YORUMLAR

  1. giray dedi ki:

    fedakar taraftar mı? taraftarlık takımı desteklemekle olur, ahlaksızlık ve saçmalıkla takımı yalnız bırakarak değil.. (lafım sahibine aittir)

  2. bayburtsporlu dedi ki:

    merak etmeyin hızla düşüyoruz playofa da kalamayacağız belliki şimdiden altyapı yapma derdindeler yazıklar olsun bayburtun taraftarı kadar fedakar bi taraftar yok ama bayburta bu reva görülüyor bazı takımlar kendi sahasına taraftar gelsin diye maçları 1 tl yaptı ama bayburtun taraftarı maç 50 lira da olsa maçlara gider böyle bi sevgi var her deplasmana gitti herhalde kelimelerin kifayetsiz kaldığı noktadayız hayallerimizi bitirdiniz teşekkürler