Dolar 32,5959
Euro 34,8272
Altın 2.498,18
BİST 9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

MHP İl Başkanı Süleyman Burç’tan Sert Açıklamalar

MHP İl Başkanı Süleyman Burç’tan Sert Açıklamalar
24 Ağustos 2015 20:06 | Son Güncellenme: 25 Ağustos 2015 23:51
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Türk Dünyası Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Burç’un yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Bir süredir pusuda bekleyen havuz medyası, koalisyon görüşmeleri tamamlanır tamamlanmaz seçim stratejisi doğrultusunda MHP tabanına yönelik algı operasyonlarına başlamıştır. CIA Başkanı Brennan, “Şu MHP öğretisi başlı başına bir vaka. Türk milliyetçileri BOP planına engel. MHP ve ülkücü öğretmenin kontrol edilmesi gerekli. Ülkücüler tasfiye edilmelidir” diyerek zehrini akıtmıştır.

İktidardan beslenen bürokratlar MHP Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli’yi eleştirmiştir. Doğrundan hakaret kastıyla seçilmiş aşağılayıcı ifadeler kullanmaya başlamışlardır. Kurum müdürleri, amirleri resmi araçlarla seçimlere AKP’li milletvekili adaylarını karşılamış birlikte seçim çalışmalarına katılmışlardır. Bizim MHP olarak basında suç duyurusu yapmamıza rağmen hiçbir adli ve idari soruşturma başlatılmamıştır. Aydıntepe İlçe Milli Eğitim’de yapılan yolsuzlukların ve ihalelerin üstü kapatılmış, ihale yolsuzluğuna karışan İlçe Milli Eğitim Müdürü terfi ettirilerek Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcılığına ataması yapılmıştır. Adaletli, dürüst, çalışkan, halkın sevdiği Aydıntepe mülki amirinin ise hakkında soruşturma başlatılacağı bilgilerine ulaşılmıştır. Biz MHP olarak particilik değil her zaman doğrunun, haklının, adaletlinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yetkili Cumhuriyet savcılarından olaya haksızlığa adaletsizliğe el koymalarını canı gönülden arzuluyoruz. Bayburtlu hemşerilerimize kamuoyunu bilgilendirmeyi bir vazife sayıyoruz. Biz olayı belgelerle ispat etmeye hazır olduğumuzu yetkililere duyuruyoruz.

Ayrıca 7 Haziran seçimlerinde iktidarı kaybeden AKP yenilgiyi kabullenememiştir. Çözüm süresince Barzani Türkiye’ye geldiğinde AKP’liler ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ diye slogan atmışlarıdır. Bakın gurur duyduğunuz Barzani’nin hava durumu bülteninde Sivas’a kadar bizim diyorlar. Türk Milletinin iradesine karşı gelinmiş çözüm süreci safsatasıyla PKK güçlendirilmiştir.

Şimdi ise yandaş medyayla bir erken seçim tercihini ortaya atmışlardır. Erken seçim tercihini ilk önce ortaya atan seçim akşamı balkon konuşmasında Sayın Davutoğlu’dur. Bütün kamuoyunun malumudur ki erken seçim tercihi, Türkiye’yi bir erken veya yeniden seçime götürme stratejisi Tayyip Erdoğan’ın sevk idaresinde 7 Haziran gecesinden itibaren erken seçime yönlendirilmiş ve odaklanmıştır. Sayın Ahmet Davutoğlu da mecburen bu stratejiyi adım adım uygulamıştır. Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile son koalisyon görüşmesinin ardından: “Erken seçim tek ihtimal haline gelmiştir diyebiliriz” tarzında açıklama yapmıştır. Daha MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelmeden yapılan bu açıklama, AKP Genel Başkanının asıl niyetini ve misyonunu ortaya koymaktadır. Yani Davutoğlu’nun MHP lideri ile yaptığı görüşme, halk tabiriyle vatandaşın sakalının altından geçmektir. Dostlar alışverişte görsün diye gerçekleştirilmiştir ve tamamen seçmenin algısına dönüktür. Yandaş yazar ve televizyon programcılarının bu konudaki yorumları da bu algıyı pekiştirme, bütün vebali MHP’nin sırtına yükleyerek kararsız ve küskün seçmeni AKP’ye yönlendirme amaçlıdır.

Hükümetin borazanı TRT bile haberlerinde MHP’nin bütün koalisyon seçeneklerine kapıyı kapattığını belirterek büyük bir rezalete daha imza atmıştır. TRT’de Erdoğan’ın erken seçim stratejisini uygulamaya amade ve AKP’ye hizmetkar olmuştur. TRT’yi yönetenler, bunları bir kenara yazdığımızı unutmamalıdırlar. AKP’nin fiili lideri Tayyip Erdoğan, yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bir kez daha çoğunluğu sağlar mıyım düşüncesiyle hareket etmektedir. Bu çerçevede AKP’nin sözde terörle mücadelesi de göz boyamaya yöneliktir. Erdoğan ve emrindeki AKP terörle mücadeleye çözüm sürecine verdikleri kadar önem vermemektedir. Çözüm sürecini hayata geçirmek için kapsamlı bir proje uygulanmış, yasalar kararnameler çıkarılmış, yasa değişiklikleri yapılmış, sosyal projeler hayata geçirilmiş, hepsinden de dikkat çekici olarak canavar kuzu postuna sarılarak pazara çıkarılmıştır. Buna karşılık son günlerdeki göstermelik terörle mücadeledeyse sadece güvenlik güçlerimiz plansız, programsız ve istihbaratsız şekilde teröristlerin üzerine sevk edilmiştir. Çok fazla şehit verilmesinin başta gelen sebebi de hükümetin bu affedilmez hovardalığıdır.

Ne yazık ki mesele çok açık ve durum çok acıdır: Erdoğan’ın amacı, erken seçimde daha fazla oy avlayabilmektir. Erdoğan’ın, güvenlik güçlerimizin kanı, halkın canı pahasına bu yolu denemeyi aklına koyduğu ortadadır. Millet, sandıkta bunun hesabını soracaktır. AKP’nin çözüm sürecinin hikâyesi, eşeği boyayarak pazarda satan sahtekâr tüccarın hikâyesidir. Oysa terörle mücadele sosyal, ekonomik, siyasi, kültürel ve askeri boyutlarıyla çok kapsamlı bir şekilde ele alınması gereken bir hayati konudur. Yandaş yazarlar “MHP koalisyon seçeneğinin kapısını hiç aralamadı” iddiasını tekrarlayıp durmakta, olmayacak duaya amin demedi diye Genel Başkanımızı suçlamaktadır. Hatta MHP’nin koalisyondan kaçtığı iddia edilmektedir. Şimdi bunlara soruyoruz: Koalisyon seçenekleri, bizzat Genel Başkanımızın ağzından defalarca dile getirilmedi mi? Artık erken seçimin öncelikli olmadığını, bir koalisyon hükümeti kurulmasının, olağanüstü ülke şartlarının gereği olduğunu vurgulamadı mı? Ayrıca MHP lideri hiçbir ön şart olmadan da Davutoğlu’yla görüşse AKP’nin emanetçi Genel Başkanı, aldığı emir üzere mutlaka koalisyon ihtimalini boşa çıkaracak bir bahane bulacaktı. AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hem CHP ile hem de MHP ile görüşmelerinde ipe un sermiştir. Çünkü amaç koalisyon kurmak değil, yeniden seçime gidip ya tutarsa misali yeniden tek başına iktidarı aramaktır. Havuz medyası, koalisyon için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin öne sürdüğü şartları ve bu konudaki net ifadelerini gündeme bile getirmemekte, görmezden gelmektedir. Çünkü bu şartların tartışılıp kamuoyu tarafından yaygın şekilde bilinmesi, işlerine gelmemektedir. Zira vatandaşlar bunu kamilen öğrendikleri takdirde partimizin tutumunda haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkacak, çiftlik padişahının sandık oyunu bozulacaktır.

Bu arada MHP’nin koalisyon için ortaya koyduğu dört önemli maddeyi yeniden kamuoyuyla paylaşmakta fayda görüyoruz. “Anayasa’nın ilk dört maddesi değiştirilemez. Çözüm süreci eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılmalıdır. 17-25 Aralık kapsamındaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmelidir. Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına çekilmelidir. Nedir bunlar? Anayasanın ilk dört maddesi, Madde 1.Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik ,laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Madde 3.Türkiye Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. Madde 4. Anayasanın birinci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile ikinci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Apo’nun (vatan hainin) PKK’nın şartları ise şöyle : 1- Bana sayın demek suç olmaktan çıkacak. 2- KCK’li tutuklular serbest bırakılacak. 3- Anadille eğitim verilecek. 4- Dağdan inen örgüt üyeleri devlette memur olacak ayrıca devlet kredisi verilecek.5- Kürdistan Özerklik verilecek. 6- Beni de serbest bırakacaksınız.

Terör örgütüyle müzakere yap Oslo’da PKK ile gizli gizli görüş Şivan Perver ve Barzani’yle Diyarbakır’da kol kola gez Dolmabahçe’de PKK’nın isteklerini kabul et. MHP için koalisyon olmadı de. Çok mu şey istemiştir MHP? Eğer şartları kabul edilseydi MHP’nin kesinlikle koalisyona evet diyeceği niye inkar edilmektedir? Yandaş medya AKP’nin bu şartları kabul etmeme sebeplerini niye gündeme getirmemektedir? AKP’nin koalisyonla ilgili çekinceleri ve tutumu neden masaya yatırılmamaktadır? MHP’nin şartları zülfiyare dokunacağı için AKP’nin buna yanaşmadığı niye yazılıp söylenmemektedir?

AKP Milletvekili Suat Kılıç, “Milliyetçiliği ayaklar altına alın. Andımız ruhu bizde yok hissetmiyorum neden okuyalım” diyor. AKP Milletvekili Hüseyin Çelik, “PKK birkaç Mehmedi şehit etti diye meclis toplanmaz” diyor. Bir diğer AKP Milletvekili Mehmet Metiner, “PKK bağımsız Kürdistan için silah kullandı” diyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “HDP’li hükümetle ulusal güvenlik endişemiz olmaz.” Yine Sağlık Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ise, “Başkanlık verseydiniz bu günkü olaylar olmazdı” diyor. AKP Milletvekili Yasin Aktay ise, “Devlet göz yumdu PKK 2,5 yıl boyunca silahlandı” diye itiraf ediyor. AKP’nin yalaka basını Sabah Gazetesi “PKK’dan itiraf çözüm sürecinde büyüdük ve organize olduk. PKK 80 ilde silah dağıttı” diye yazıyor. Sonra da HDP, MHP yüzünden bakanlık alacak diyeceksiniz.

Biz Anadolu’yu vatanlaştırma konusunda kimseden icazet almadık. İhaleyle elde etmedik. Bağışla sahip olmadık, kimsenin himmetine müracaat etmedik, aman dilenmedik, kan döktük, can verdik, yetim kaldık, gazi olduk ve bir çakıl taşının dahi pazarlık konusu yapılmayacağını asırlar öncesinden muhataplarına ilan ettik. Burasını kader bildik ve yurt yaptık. Vatanımızın her karışını, her insanını aziz bildik. Kanlarıyla destanı, cesaretiyle tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz eder, ailelerine baş sağlığı dilerim. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Ne mutlu Türküm diyene.”

YORUMLAR

  1. Gurbetçi dedi ki:

    Ahmet rumuzlu kardeşim ,kırk dereden su getirme, MHP ye akılda
    verme..yaşanan 7 haziran seçiminden bu tarafı ,AKP hükümet
    kurmak istedi mi…? istemedi mi…? Bana bunu anlat, 13 yıl önce biz
    demokrasi içinde ,millet bize cezamızı verdi,sen 13 yılını konuşmaktan
    niye ,tartışmaktan korkuyorsun..MHP nin istekleri çok mu ağırdı…?
    Şimdi iktidar olmak için ,MHP ye yükleniyorlar,günah keçisi ilan edilmek
    isteniyor…İşkembeden hiç konuşma ,islamsız ülkücü olunmaz,aklına
    geleni konuşma, mevcut akp islam, MHP liler islam dışımı demek istiyorsun.
    LÜTFEN HABERE YORUM YAPINIZ…..

  2. Ahmet dedi ki:

    Gurbetci Bey, Ak Parti dediginizin yaklasik 13 senelik bir mazisi var.Dolayisiyla kimsenin ideolojik anlamda Ak Partili olamayacagi gayet acik.Bugünkü MHP`nin, iktidar ortagi oldugu yillardaki yaptiklari bu milletin hafizasina kazinmistir.Velevki Ak Parti “Tü kaka”…Millet size iktidar oldugunuz dönem yaptiginiz ahmakliklarin hesabini soruyor siz hala her cümlenize “…ama Ak Parti” diye basliyorsunuz.Bunun adi “sucunu perdeleme”ye calismaktir.Bu yaptiginizi milletin yedigini zannediyorsunuzya, bu dahada trajikomik bir hal…Devlet Bahceli eliyle, kavramlarinin ve ideolojisinin ici bosaltilan Mhp ve Ülkücü camianin tüm kurumlari, Kemalist milliyetcilere teslim edildi ve “Islamsiz Ülkücü!” tipi dayatildi.Büyük oranda basarildida…Bugünkü sartlarda, Chp ve Mhp tabanli insanlarin ayni diyalektigi kullanmalari bu savi ispatlamiyor mu?..Sayin Bahceli, Rahsan Ecevitin: “Eli kanli katiller” cikisina karsi göstermesi gereken tavri göster-e-mediginde, yine o dönemde Kur`an kurslari ve basörtüsü hadiselerinde takinmis oldugu tavir…vb. Uzar gider sizin anlayacaginiz…

  3. Gurbetçi dedi ki:

    Yorumları okuyunca herkeste akıl tutulması var,yada balık hafızalı
    oldu demek geliyor içimden..
    AKP sütten çıkmış Ak kaşık gibi,yorumcular sap ile samanı karıştırmış
    suçlu MHP gösteriliyor…Sahiden MHPnin 4 şartı neymiş hiç konuşan yok
    tartışan yok, sizi neresi rahatsız etti ,anlatan yok..HDPKK şartlarından
    daha ağırmıydı istenenler…Herkes yolsuzlukla suçlanamazmış,iftiraysa
    işte mahkemeler, hepsini değiştin neden korkuyorsun…
    İlk seçim akşamı erken seçimi telefuz eden A.Davutoğludur balkon
    konuşmasında..
    HDP barajı geçmişte sevinmişiz, HDP ye barajı geçirten ,AKP nin bizzat kendisi
    kim diyor Burhan kuzu ve Yasin Aktay AKP yöneticileridir…
    Naci Ağbal şöyleymiş ,böyleymiş biz her şeyi çok iyi biliyoruz..Bildiğimiz
    bir şey daha var , bu seçim AKP’nin son kumarı,ALLAH’ında bir hesabı
    var…Bekleyin görün….

  4. hasip dedi ki:

    TUĞRUL TÜRKEŞ BAKAN OLACAK SAYIN BAŞKAN NEDERSİN BU İŞE

  5. Ahmet dedi ki:

    “Rahşan Ecevit, DSP-ANAP-MHP koalisyonunun kurulma aşamasında MHP’ye yönelik “Eli kanlı katiller” dediğinde Devlet Bahçeli Genel Başkanlığındaki MHP yönetimi, Rahşan Ecevit’in ‘özür dilemesi’ gerektiğini söylemiş ve buna karşılık Rahşan Ecevit, “Ben bugünkü MHP için demedim, 12 Eylül öncesi MHP için dedim” diye cevap vermişti. Rahşan Ecevit’in bu cevabı Devlet Bahçeli Genel Başkanlığındaki zamanın yönetimi tarafından ‘özür’ telâkkî edilmiş ve bu hakâret yenilip yutularak zahmetsizce hazmedilmişti.”
    Ülkücü camianin, Devlet Bahceli eliyle tasfiye edilen “Ilay-i Kelimetullah” tabanli kadrolara ihtiyaci var.

  6. HAKAN69 dedi ki:

    gurbetçi arkadaşımız doğrulara deyindi.
    bide şunu düşünüp taşının ucu geliyo sn cumhur reyisine diye seçime götürüyor. Deyişen birşey olmayacak…..SAYGILAR.

  7. kemal dedi ki:

    Gurbetçi kardeş önce kendi vicdanına danış. Şu koalisyon sürecinde, Devlet Bayçelinin tutumu nekadar doğru, eyer sen doğru diyorsan ben daha birşey demiyorum. Biz ne devlet bahçeliye nede MHP ye düşman değiliz. Bizler vatanını milletini seven insanlarız. Ama takım tutar gibi de parti tutmayız. Duygusal olmamak lazım, ideolojik düşünmemek lazım. Türkiyede yaşananlara tek noktadan bakmamak lazım. Akıl ve mantık yürütmek gerekir. 13 yıldır Ak Parti bu ülkede büyük reformlar yaptı. Yanlışıyla doğrusuyla altarnatifi olmayan bir parti, Ak Parti. Seçim sonrası devlet bahçeli ben koalisyonda yokum dedi isterse ülke yeniden seçime gitsin. koalisyonda yokum dedi. Seçim hükümetine bakan vermem dedi. daha sonra seçime gitmem dedi. Yav Allah aşkına şunları hergün devlet bahçelinin kendisinden duyduk. Bu insan Türkiyenin en önemli siyasi partilerden birinin lideri. Bu konuşulanlarda mantık denen birşey varmı. yok arkadaş yok. Sizin liderinizde sorun var.

  8. sedat dedi ki:

    gurbetçi sende hdp nin baraj altında kalmasını istemiyorsun heralde eeee niyetleriniz ortaya çıkıyor aslında mhp hdp ile bir koalisyon kurmak isterdi ama tekrar seçimi ortaya getirelim terörü hortlatalım ak partiyi tekrar seçimde birazdaha inceltelip yok edelim ana tema bu yoksa mhp kimlerle koalisyon kurmadıki bu milletin milli duygularıyla oynayıp neler yapmadınız ki herkez biliyor bunları mhp ilbaşkanı heralde kendi vekillerinin söylediği hdp yi mecliste görmek isteriz beyanını ya okumamış ya dinlememiş yada o vekili adam yerine koymamış.

  9. CAN dedi ki:

    Naci Ağbalın Bayburt ıcın gerçekten ıhtıyacı varmış hızmet ıcın nerde ne yapılması gerekenı yapabılıyor ortada hukumet yok secım evet sartları oluşmamıs ıstedıgı gıbı akpartıde ama bır bakıyorsun kı kucuk denılen hızmetler sımdıye kadar hıc gorulmemıstı aydıntepe demırozu ıstedıgı yuksek okulları aldılar daha da alıcaktır bayburt hızmet akpartıde sorunları ve gecmıs hataları gormeye kendılerını hesap cekmeye başlamslar halka samımı oldukca kazanm elde edersınz suan alt yapı çalısması var ama kesıntılerın saatı uzun bu sıkıntı yollar bıtmeye veya ornek bır mahalle oluşturmalı beledıye evet bu alt yapı bıtınce ornek mahalle gıbı olcak sıkıntı kalmaz sorun bıter halk sabreder gelelım kadrı hocaya kazanmasındakı en buyk etkenakpartı mv özbege ıdı tepkı oylarıyla geldı sokaklarda fetullah gulene sahıp cıkacaz dıyen mhp mv smdı halka da hesap vermelı namus seref uzerıne yemın ettırıp oy aldıkları ınsanlar hukumet kurmakdan neden kaçtınız dıye sorar soracagızda ulke ıcın artık elını taşa koyması gereken mhp kaçtı derler ve kaçtı da geçmişte hıcbır şart koşmayıp uçlu koalısyona evet dıyen mhp akpartı ye sımdı 4 şart sunmuş 1 bakanlar yargılanacak evet suan o bakanlar mv degıl dokunlmaz deıl hadı buyur 2 anayasa maddesındekı turkluk kavramı degsmycek dedıler e anayasının 3 ncu maddesınde ne dıyor değiştirilemez teklif dahı edılemez cumhurbaskanı sınırlarına çekılsın demış hangı sınırı aşmış ahmet necdet sezerden kıtapçık yerken nerdeydın cozum surecı evet hata ıdı ama ummet ıcın ınsanlara değer verdı karşılamalar taşkınlıklar hata oldu suan cozum surecı kalmadı tum sundugu şartlar ortada yok olmş secım akşamı erken secım dedı mhp neden sımdı herseye hayır dıor ben mhp ye oy verdm ben ulkem ıcın akpartı kendıne çekı duzen versn hukumete yanlışları gostersın dedık ama kaçmak nedır kadrı karabey cok ıyı bırı ama mv olması gereken bırı deıl cunku suana kadar sadece akpartı hatalarından sıyaset yaptı görunen bu suana kadar bayburtta yapmış oldugu bır ıcraat varmı yok e ne dıolar bz hukumetmıyz e hukumet olun dıye oy verdık hanı olmadı mhp sımdı tepkılerle gelıp gorev yapamayacaksan kımse ksra bakmasında mv olmak ıcın mhp oy ıstememelı

  10. Suat dedi ki:

    Mhp 2001 de hükümete girerek hata yaptı, 2015 de girmeyerek. Üstelik 2001 de Rahşan Ecevitin ülkücelere ağır hakaretlerine rağmen.
    Mhp bu seçimde ülkeyi değil kendisini önemsedi malesef. Seçmenden bunu tokadını yiyecektir. Korkarım hdp den bile az oy olacak bu seçimde.
    Zaten bu açıklamalr biraz da onun telaşı.

  11. Gurbetçi dedi ki:

    Kemal ve kadir rumuzlu arkadaşlar,akp-chp koalisyonu istenmedi de,
    akp-mhp koalisyonu niye kurulmadı,13 yıl boyunca mhp nin hangi
    öngörüleri,savundukları yanlış çıktı, bilali ver al hükümeti demiş de
    ondan mı kurulmadı zannediyorsunuz…Dolmabahçe mutabakatından
    daha mı ağırdı MHP nin istekleri, siz istediniz mhp, akp monte olsun
    hükümet kurulsun, erken seçimlerde hedef MHP yi geriletmek,hdp yi
    barajın altında koymak, bu işler kata kulli işler, iktidarı paylaşmak zoruna
    gittiği gibi,13 yılın hesabı ağır olacak, AKP her riski gözüne almış
    durumda, zoraki seçime gidiyoruz..Bizleri güldürmeyin ,hükümet
    kurulamadığı için seçime gidiliyor ,zannediyorsunuz….

  12. kadir dedi ki:

    Abdulhamidi jön Türkler tahttan indirdi. Bu ülkeyide jön kütrtlere böldürtmeye çalışıyorlar. Oyun aynı oyun Ak parti bunun farkında ama siz hiç bir şeyin farkında değilsiniz. Eğer kaliteli siyaset yapsaydınız. Bu gün Ak partinin yanın da olanlar, emin olun sizin yanınızda olacaktı. Biz nerede yanlış yapıyoruz diye oturup biraz düşünün. kendinizi eleştirin ancak o zaman doğruları bulursunuz Allah aşkına, vatan aşkına.

  13. kemal dedi ki:

    Hikaye anlatmayın, bu ülkeyi hükümetsiz bırakan sizlersiniz. Hiç bir Ak Partili CHP ile koalisyon istemedi. MHP ile koalisyon istedi. Siz neyaptınız. Ver bilali al iktidarı dediniz. Bu ülkeye sizler yazık ettiniz. Herkeze hırsıs gözü ile bakmayın. Emperyalis güçlerin ülkemiz üzerine nasıl geldiğini görüyoruz. Görüyorsunuz iran bile ” Bu bölgede Türkiyenin lider konumuna gelmesine müsaade etmeyiz diyor.” nerdeyse israille kolkola girecek. Siz hala basit hesaplar peşindesiniz. Zaman birlik beraberlik zamanı idi. Bence, Tayyip Erdoğanı eleştireceğinize. Kendinize iyi bir lider bulun.