Dolar 32,3369
Euro 35,1195
Altın 2.238,84
BİST 8.770,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt Yüksek Riskli İller Arasında Yer Alıyor

Bayburt Yüksek Riskli İller Arasında Yer Alıyor
22 Şubat 2021 15:30 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2021 11:00
A+
A-

Türkiye’de 1 Mart itibariyle başlayacak olan normalleşme sürecine geçileceği belirtilirken iller arası koronavirüs vaka sıralamasında Bayburt yüksek riskli iller arasında yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık olarak paylaşılacak olan illere göre vaka sayısı haritasına göre iller, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarımızla başlayacak” paylaşımında bulundu.

İllerde yaşayanlar, açıklanan vaka sayılarına bakarak kısıtlamaların gevşetilip gevşetilmeyeceğini ya da daha da genişletilip genişletilmeyeceğini önceden görecek. Önlemlerdeki değişikliklere 2 haftalık izleme sonrası İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından karar verilecek.

İller Kategorisinde riskli iller aşağıdaki vaka sayılarına göre belirlenecek:

Yüz binde 10’un altında vaka görülen iller (düşük riskli),

Yüz binde 11-35 arası vaka görülen iller (orta riskli),

Yüz binde 36-100 arası vaka görülen iller (yüksek riskli),

Yüz binde 100’üm üstünde vaka görülen iller ise (çok yüksek riskli) olarak belirlenecek.

Düşük riskli iller (Mavi), orta riskli iller (Sarı), yüksek riskli iller (Turuncu), çok yüksek riskli iller (Kırmızı) renkler ile gösterilecek.

Not: Her hafta veriler değişkenlik gösterdikçe risk sıralaması da değişebilecek.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.