Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Hemşehri Dernekleri’nin başkanları söz alıp protokol imzaladılar

Hemşehri Dernekleri’nin başkanları söz alıp protokol imzaladılar
18 Aralık 2023 15:34
A+
A-

Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu kesinleşmiş Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkan adayları ile buluşmalarına başladı.

Hem söz aldılar hem de protokol imzaladılar

Trabzon’a komşu illerden gelen hasta yakınlarının konaklayacağı Trabzon’da refakatçi konuk evinin yapılması noktasında  çalışmalar yapan Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu yerel seçimler öncesi Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye başkan adayları buluşarak hem onları bilgilendirmek hem de tesisin yapılması noktasında sözleşme imzalayarak işi garantiye almak istiyorlar.

İlk buluşma İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan ile gerçekleşti. Hasta konukevi projesinin Trabzon için çok önemli olduğunu dile getiren Erkan “Bir hekim olarak yaşanan sorunun ne kadar vahim ve acil bir ihtiyaç olduğunun farkındayım. Konukevi projesini Belediye başkanlık projelerimin ilk sırasına koyuyor ve en kısa sürede yapılması noktasında da söz veriyorum” dedi.

Hemşehri derneklerinin konuk evi ısrarı

Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği  Başkanı Sadettin Okay’ın ev sahipliğinde, Trabzon  Gümüşhaneliler Derneği  Başkanı Mürteza Eroğlu,  Trabzon Giresunlular Derneği  Başkanı Cemil Alpaslan ve Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’nin bir araya gelerek oluşturdukları “Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu”  Trabzon’da hasta yakınlarına yönelik konuk evi yapılması konusunda ısrarlı. Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu  kesinleşmiş Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkan adayları ile buluşmalarına başladı. Davetlerine icabet eden İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan’a teşekkür eden hemşeri dernekleri başkanları her belediye başkan adayına bu sorunu anlatmaya ve çözüm noktasında söz alacaklarını dile getirerek şu açıklamayı yaptılar “Her gün yüzlerce insan hastane kapılarında perişan ve çaresiz kalıyor. Hasta yakınları artık arabalarda parklarda kantin köşelerinde mağdur olmasın istiyoruz. Belediye başkan adaylarımız lütfen bu sorunun kökünden çözümü için somut projelerini ortaya koysunlar Trabzon’un bu tesise çok büyük ihtiyacı var. Bu sorun artık  vicdan ve merhamet meselesi dediler”

Kadınlardan yöresel ürünler için stant talebi

Hemşeri Dernekleri Platformu başkanları ayrıca Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illerinin yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı bir satış noktasının Trabzon iline kazandırılması kültürel alışverişin sağlanması ve ürün satışı yaparak kadınlarımızın istihdamına destek verilmesi amacıyla yapımı yeni tamamlanan Kadınlar Pazarı veya Avrasya Pazarında bir yer tahsis edilmesi noktasında taleplerini dile getirdiler

Söz veriyorum konukevi projesi bize nasip olacak

Hemşeri Dernekleri Platformunu oluşturan başkan ve yönetimleri ile Trabzon Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde buluşan İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan “Çok değerli çok kıymetli bu proje ile ilgili uzun zamandır çaba gösteren kıymetli Başkanlarımıza teşekkür ederim. Bir hekim olarak Trabzon için olmazsa olmaz bir proje olarak görüyorum ben bunu. Sorunun da çözümünde tam göbeğinde bir isim olarak belediye başkanı olduğum ilk senede bu işin temelini atacağız .İYİ Partili Samsun İlkadım Belediyesi bu işi nasıl başarmışsa aynen bizde başaracağız bu konuda söz veriyorum. Trabzon’a hasta yakınları konukevi yapılması inşallah bize nasip olacak. Kadınlarımızın istihdamı noktasında yöresel ürünlerin satışı ve tanıtımı ile ilgili stant sözünü de veriyorum. Bu konuyu da oldukça önemsiyorum.” dedi.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.