Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bu Suları Kaynatmadan İçmeyin!

Bu Suları Kaynatmadan İçmeyin!
14 Mayıs 2015 18:55 | Son Güncellenme: 16 Mayıs 2015 21:40
A+
A-

Bayburt Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından 2015 Mayıs ayı  dönemine ait şehir merkezinde mahalle aralarında bulunan çeşme sularının ve şehir şebeke suyunun analiz sonuçları açıklandı.

14 Mayıs 2015 tarihli su analiz sonuçlarına göre aşağıda belirtilen mahalle çeşmeleri içerisinde Kaleardı mahallesinde bulunan Narkazanı çeşmesi dışındaki içme sularının tamamının kirli olduğu tespit edildi.

Klorlama yapılamayan mahalle çeşmeleri su analiz sonuçları şöyle;

Atatürk İlköğretim Okulu Önü Çeşmesi  KİRLİ

21 Şubat İlköğretim Okulu Önü Çeşmesi  KİRLİ

Polis Lojmanları Çeşmesi  KİRLİ

Veysel Mahallle Çeşmesi  KİRLİ

Zahit Cami Çeşmesi  KİRLİ

Şingah Çeşmesi KİRLİ

Tarım Çeşmesi KİRLİ

Narkazanı Çeşmesi  TEMİZ

Şingah Mahallesi,Zahit Mahallesi,Veysel Mahallesi ve Esentepe mahallelerindeki Şehir şebekesi kontrol ve denetim izleme noktalarından alınan su analiz sonuçlarının temiz çıktı.

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre özellikle yağışların yoğun olduğu mevsim geçişlerinde, halkın genellikle kullandığı ,mikrobik kirlilikleri kontrol altına alınamayan mahalle ve halk çeşmelerinden alınan suların kesinlikle kaynatılarak içilmesi  gerektiği vurgulandı. Bu sebeple de su kirliliğinin neden olabileceği hastalıklardan korunmuş olacaklarının bilgisi verildi.

1 2 3 21 Şubat İlköğretim Okulu Önü Çeşmesi Atatürk İlköğretim Okulu Önü Çeşmesi Kışma Çeşmesi Narkazanı Çeşmesi  2 Narkazanı Çeşmesi 1 Polis Lojmanları Çeşmesi Şingah Çeşmesi Tarım Çeşmesi Veysel Mahallle Çeşmesi Zahit Cami Çeşmesi

YORUMLAR

  1. halk dedi ki:

    her olayda belediyeyi ve akparti teşkilatını suçlamaktan wazgecerseniz sewiniriz belediye her yere koşmaktan ve elinden gelen çabayı sarf ediyo sizde halk olarak bu duruma sabrederseniz sewiniriz.

  2. Bayburt Halk Sağlığı Laboratuvarı dedi ki:

    Kurum olarak bu konuya bir açıklama yapma zorunluluğu hissettik.Adı üstünde kontrolsüz, yani halk çeşmelerine dezenfeksiyon yapılması teknik olarak imkansızdır.Dezenfeksiyon sadece Şebeke sularına yapılabilir ,bu sebeble yağışların yoğun olduğu dönemlerde halk çeşmelerin de kirlikler çıkabilir. Belediye ekipleri kirli olduğu dönemlerde levha asıyorlar.Halkımız bu uyarıları dikkate almalıdırlar, ilerki zamanlarda kirli çıkan sular temiz de çıkmaktadır.Lütfen uyarılara kulak veriniz.

  3. vatandaş dedi ki:

    Bak sayın belediye başkanı bu ses sana ilgilen lütfen

  4. ayşe dedi ki:

    ARTIK BIKTIK BU ÇALIŞMAYAN BAŞKANLARDAN. ARTIK BIKTIK ÇEŞMELERDEN SU TAŞIMAKTAN. BEN UTANIYORUM 21. YY. BAYBURTLU OLARAK BU HABERLERDEN. UMARIM İLGİLİLERDE ÜZERLERİNE DÜŞEN PAYI ALIRLAR…

  5. öz bayburtlu dedi ki:

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANI BU TAHLİL SONUÇLARINA BAKIPTA NE DÜŞÜNÜYOR. MİLLET BÖBREK HASTALIĞINA DOĞRU GİDİYO SAYIM YÖNETİCİLER İYİ SOWH YAPIYO YAZIKLAR OLSUN VATANDAŞLA İLGİLENİN .

  6. öz bayburtlu dedi ki:

    Şu haberin yayınlanması bile utanç verici…
    Bayburt için yüz karası….

    Bayburt gerçek yüzünü göster ne iktidar partisi nede muhalefat partilari bu konu hakkında bir yorum yapmamakta ….

    Tutturmuş tren tren diye kavga ediyorlar …

    İçecek suyumuz yok çeşmelerde insanlar çile çekiyor…..Ayranımız yok içmeye tattavarilliye gideriz gezmeye 🙂 şimdiki halimiz bu ….