Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Üniversitesi ANKOS Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

Bayburt Üniversitesi ANKOS Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak
14 Ekim 2015 18:02 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 17:02
A+
A-

Bayburt Üniversitesi kültürel ve akademik etkinliklerini artarak devam ettiriyor.

40 Üniversitenin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları ile ANKOS yöneticilerinin katılacağı 2015 ANKOS Bölge Toplantısı 23-25 Ekim tarihileri arasında Bayburt Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun´un katkı ve destek verdiği Bölge toplantısı, Bayburt Üniversitesi ve Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) işbirliği ile düzenleniyor. Yapılacak olan bölge toplantısıyla ilgili açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hayrettin Dilek, “Toplantının amacı, akademik kütüphanelerde görev yapan yöneticilerin, elektronik kaynaklar konusundaki mesleki bilgi ve tecrübelerini arttırmak, bilgi alış-verişinde bulunmalarını sağlamak, yeni işbirliği ve ortak çalışma alanları oluşturmak, profesyonel iletişim ve işbirliğini arttırmaktır”dedi.

Türkiye’den 40 üniversitenin katılımıyla gerçekleşecek olan bölge toplantısının  üniversiteler arasında işbirliği oluşturacağı vurgulayan Dilek, ”  Bölge üniversiteleriyle yapacağımız işbirliğiyle, karşılaşmış olduğumuz güçlükleri birlikte hafifletmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca katılımcılar üniversitemizi ve Bayburt’umuzu da yakından tanıma fırsatı bulacaklardır. Toplantıda ANKOS’un yapısı, işleyişi, etkinlikleri ile Konsorsiyum Dünyası, Konsorsiyum Pazarlık Süreci, ve Paylaşım Modelleri, Elektronik Kaynakların Seçimi, Değerlendirilmesi ve Kullanım İstatistikleri, Kamu Üniversitelerinde Kütüphane Bütçeleri, Elektronik Kaynakların Ödeme Süreçleri, Türkiye’de Bilimsel Bilgiye Erişimin Bibliyometrik Analiz Yönünden Değerlendirilmesi,  hususlarında konu uzmanları tarafından bilgilendirme yapılacak olup, program sonrası Bayburt Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Kampüs gezisi gerçekleştirilecektir. 24 Ekim 2015 Cumartesi akşamı Bayburt Öğretmen Evinde Bayburt Kültürünü yansıtan sosyal etkinlik gerçekleştirilecek ve Sosyal Program çerçevesinde 25 Ekim Pazar günü Bayburt Baksı Müzesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri ve Bayburt Kalesi gezilecek” diye konuştu.

Bayburtta ANKOS Toplantısı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.