Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Gökçedere Anadolu Lisesi yaptığı proje ile Türkiye 2. oldu

Gökçedere Anadolu Lisesi yaptığı proje ile Türkiye 2. oldu
11 Haziran 2023 10:36
A+
A-

2023 yılı kapsamında 54.sü düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılan Demirözü Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi, Coğrafya alanındaki “Bayburt Doğa Tarihi Müzesi” projesiyle Türkiye 2. oldu.

Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Güler Baydan, Ayşegül Satılmış ve Burhan Bakır coğrafya öğretmenleri Alituran Ocak’ın rehberliğinde Türkiye Finallerinde Bayburt’u temsil etti.

Bayburt sınırları içinde mevcut denizel fosil alanlarının tespiti, tescili ve akabinde Türkiye’nin 7. Kapsamlı Doğa Tarihi Müzesini Bayburt’a ve ülkeye kazandırmayı hedefleyen proje yarışmada en iyi 2. proje unvanını kazandı. Aynı alanda İzmir Fen Lisesi ise birinciliği elde etti. 

“Bayburt Doğa Tarihi Müzesi” projesi kapsamında ayrıca mevcut tabiat varlıklarının koruma altına alınıp sürdürülebilir bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılması ve şehri turizme dayalı kalkınma hedeflerine bir adım daha yaklaştırması amaçlanmıştır.

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 43.530 öğrencinin hazırladığı toplam 27.013 proje başvurusu yapıldı. Törende her alanda yapılan değerlendirmelerin sonucunda ulusal düzeyde Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödüllerini alan proje sahipler sahiplerini buldu.

TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Finalindeki törene, Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Dr. Osman Coşkun katıldı.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Evlatlarımızla gurur duyduk, onları yetiştiren ailelerine, öğretmenlerine sonsuz teşekkürler . Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Her şeyin en güzeline layıksınız. Saygıyla selamlıyorum..