Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Çoruh nehrinin kıyısındaki görüntüler pes dedirtti

Çoruh nehrinin kıyısındaki görüntüler pes dedirtti
16 Temmuz 2023 13:47 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2023 21:56
A+
A-

Bayburt şehir merkezi Erzurum güzergahı çıkışında bulunan ve yıllarca insanların piknik yaptığı alanının hali içler acısı durumda.

Bayburt-Erzurum karayolu güzergahında bulunan ve yıllarca vazgeçilmez piknik  alanlarından birisi olan Aksunk piknik alanındaki görüntüler vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Konumu itibarıyla yıllarca piknik alanı olarak kullanılan yere kamyonlarla dökülmüş olan inşaat molozları ve hafriyatlar her yönüyle tepti çekiyor. Aynı alanın yaklaşık elli metre ilerisinde Çoruh nehri bulunuyor. Nehrin hemen yanı başında bulunan alana dökülmüş olan yüzlerce pet şişe pes dedirtecek görüntüler yansıtıyor.

Karşılaştıkları manzara karşısında hayrete düştüklerini ifade eden vatandaşlar kentin önemli piknik alanları arasında yer alan Aksunk piknik alanının, görsel kirliliğinin

yanı sıra çevreye büyük ölçüde zarar veren atıkları dökenlerin cezalandırılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Söz konusu alanda özellikle şehirlerarası yük taşıyan kamyon şoförlerini piknik yaparken sık aralıklarla görebiliyorsunuz. Şehirlerarası karayolu üzerinde olan piknik alanının temizlenmesi ve uyarıcı tabelaların konulması Bayburt adına önem arz ediyor.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Ülkü dedi ki:

    Türkiye’nin her yeri böyle pislik içinde. Çünkü insanların 90% yaşadığı çevreyi temiz tutmayı kendi görevi değil devletin görevi olarak görüyor. Yani karacahil mantığı. Adam piknik yaptığı yeri pislik içerisinde bırakıyor. Diyor belediye temizlesin. Halbuki piknik yerlerine belediye çöp kutusu koymuş. Çöpü çöp kutusuna atmaya üşenen kafadan ne beklersin!!!! Ve böyle yapanların içerisinde öğrenci diye tanımladığımız insanlarda çok var. Bunlarda sözde eğitim alıyorlar. Yani durumlar heryerde aynı. Bunu Avrupa’da yaşayan birisi olarak söylüyorum.Daha çoookkk vaktimiz var ama bu kafayla giderse değil Avrupa’ya yetişmek yanından bile geçemeyiz…

  2. Misafir dedi ki:

    Ciddi denetim,güvenlik ve cezai müeyyide lazım…Çok üzücü ve düşündürücü…

  3. vatandaş dedi ki:

    Çevre ve Şehircilik yetkilileri ne iş yapıyor. Bayburtumuza yakışan bumu?

  4. Ertuğrul dedi ki:

    Dünyanın en cahil ve yobazları bunu yapar! Plastik atıkların çevreye ve doğaya verdiği zararı bir bilseniz?…

  5. MUHTAR dedi ki:

    Bunu her gün haber yapmak gerekiyor. Aynı durum şehir içinde bir çok noktada var.

  6. Bayburtlu Garip dedi ki:

    Tamam da şimdi nerde bunu halledecek sorumlular? Valilik nerde? Çevre müdürlüğü nerde? Belediye nerde? Seyir terasına fırsat zaman olursa ya çıkarız ya çıkmayız. Ama bu gibi çevrelerle , sokaklarda , caddelerde her gün iç içeyiz. Çevre müdürlüğü, belediye, kara yolları uyumayın lütfen çalışın veya çalıştırın. Sizlerden toplum hizmet beklemekte.

  7. Bedirhan dedi ki:

    Ben de pes diyorum laf bulamıyorum sadece Bayburtta olmuyor bu sorumsuzluklar yazık çok yazık

  8. Doğacı Orhan dedi ki:

    Ayrıca bu hassasiyeti nedeniyle Bayburt Medyaya teşekkürler

  9. Doğacı orhan dedi ki:

    Bu bölge bizim çocukluğumuzun geçtiği piknik alanlarımız idi burası mera vasfında Tarım il müdürlüğü sorumluluğunda…
    neden buraya bu molozlar döktürüldü halkın piknik yapmaması için mi?
    Neden kimse sorumluluğunu yerine getirmiyor ?

    Lütfen artık doğaya sahip çıkın yoksa bizden sonraki nesillere bırakacağımız bir doğamız olmayacak

  10. Alp Arslan dedi ki:

    Oraya o pet şişeleri atan/atanlar her kim ise içiniz, vicdanınız rahatsa sizden her kötülük beklenir. Bu en büyük vatan hainliğidir, böyle biline. Dökeni ben bilsem, o atıkları toplar, gider evinin önüne dökerim . Memlekette denetim 0 (sıfır) . Hangi kurumun alanına giriyorsa (çevre şehircilik mi, belediyemi, orman dairesimi) o alan mülkmü, hazine mi onuda bilmiyorum, ama manzara çok kötü, o atıklar bir an evvel ordan kim tarafından alınacaksa geciktirilmeden alınmalıdır.