Dolar 32,5520
Euro 34,8805
Altın 2.431,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt Üniversitesi’nde Kadına Şiddetin Önlenmesi Konferansı

Bayburt Üniversitesi’nde Kadına Şiddetin Önlenmesi Konferansı
21 Kasım 2022 21:49
A+
A-

Bayburt Üniversitesi, Aile Sorunları ve Kadına Şiddetin yasal boyutlarını konu alan konferans düzenledi.

Bayburt Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi, Yasal Düzenlemeler ve Uygulamalar” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Komiser Özgür Arat ve Polis Memuru Kübra Ergin, aile sorunları ve kadına şiddetin yasal boyutlarını katılımcıların dikkatine sundu.

Kültür Merkezi  Tiyatro Salonunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü münasebetiyle gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen yaptı. Kültürümüzde kadına verilen değerin önemini tarihimizdeki kadın figürlerimizde görebileceğimizi söyleyen Rektör Türkmen, sağlıklı toplumların sağlıklı aile yapıları ile mümkün olacağını ve bunu sağlanmakta kadına ve erkeğe müşterek sorumluluklar düştüğünü belirtti. Rektör Türkmen,  huzurlu toplumun temel taşı olan ailenin, yalnız kadına şiddetle değil her türlü kültürleşmiş şiddetle mücadele etmekle korunacağını söyledi. Bu mücadelenin şiddet kavramını kadın kavramından uzaklaştıracağını belirten Rektör Türkmen, konuşmasını etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Konferansta konuşan Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Huriye Kadakal ise, kadına şiddetin aile yapısını tehdit eden önemli unsurların başında geldiğini ifade ederek kadına şiddeti engellemek adına gerek devlet kurumların gerekse sivil toplum örgütlerinin yapmış olduğu çalışmaların toplumda farkındalığı artırması nedeniyle bu gibi çalışmaların devamlılığının önemine değindi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Komiser Özgür Arat, aile içi şiddetin ağırlıklı olarak kadına yöneldiğini ve bu nedenle 2018’den beri  “Kadın Destek Uygulaması (KADES)”  kullanıldığını söyledi. KADES’in Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlara hızlı bir şekilde müdahale şansı veren önemli bir uygulama olduğuna değinen Arat, her yıl binlerce kadının hayatını bu uygulamanın kurtardığını söyledi.  Bir diğer konuşmacı Polis Memuru Kübra Ergin ise KADES uygulaması hakkında veriler paylaştı. Tamamen yerli ve millî bir uygulama olan KADES’in yalnızca kadınların kullanımı için programlandığını,  aile içi şiddet mağduru kadınların cihaz konum bilgisini Acil Çağrı Merkezi ile paylaşarak olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilmesine olanak sağladığını dile getirdi.

Konferansa Rektör Mutlu Türkmen ile birlikte Bayburt İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Prof. Dr. Mahir Kadakal, Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Huriye Kadakal ile birlikte akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.