Dolar 32,5981
Euro 34,8100
Altın 2.509,08
BİST 9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Baykes Tuğla Fabrikasının Faaliyeti Durduruldu

Baykes Tuğla Fabrikasının Faaliyeti Durduruldu
10 Kasım 2015 21:38 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2015 14:20
A+
A-

Bayburt’ta 17 yıldır tuğla üreten fabrika Valilik emriyle sabah saatlerinde faaliyeti durduruldu.

Üretim makinelerinin mühürlendiği fabrikanın kapatma gerekçesi olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Ankara Grup Başkanlığı’nın 6 Kasım 2015 tarihli ve 69924775-666 e-91 81 sayılı kararı ile tuğla fabrikasının çalışmasının durdurulması kararı verildiği belirtildi.

Baykes tuğla fabrikasından konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Baykes Tuğla Fabrikası Genel Müdürü Ali Haydar Karabacak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ” 1998 yılından buyana faaliyet gösteren fabrikamızda bugün aktif dönemlerde 150 işçi ile günlük üretim kapasitesini 150 bine çıkartmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 17 yıldır ilimizde periyodik olarak istihdama en çok katkı sağlayan ve en düzenli prim ödeyen firma olarak ödüllerimizi almış bulunmaktayız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müfettişlerince teftiş gördük. Bu teftiş sonrasında tarafımıza herhangi bir tebligat yapılmadan, eksikliklerimiz noktasından herhangi bir süre tanınmadan mühürleme işlemi yapıldı. Bu fabrikanın sahipleri Almanya’da ikamet etmekte olup doğduğumuz memleketimize vefa borcumuzu nasıl öderiz gayreti içinde olan insanlara yapılan bu davranış bizi üzmüştür.”

Faaliyeti durdurulan tuğla fabrikasıyla ilgili açıklama yapan kurum avukatı Serkan Pekmezci, “Bu işlem gerçekleştirilirken müvekkil firmamıza herhangi bir tebligat ve ihtar yapılmaksızın hukuki olmayan sebepler dayanarak müvekkil firmanın faaliyetleri sonlandırılmıştır. Biz firma olarak bu hukuksuzluğun önüne geçmek için an itibari ile yetkili mercilere hukuki başvurularımızı yapacağız.”

1 2

 

YORUMLAR

  1. AHMET dedi ki:

    seçimden sonraki bayburta ilk icraat hayırlı olsun

  2. İŞÇI dedi ki:

    İNŞAAT İŞİ İLE UGRAŞAN BEN VE BENIM GIBI BIR COK BAYBURT LU VEYA YABANCI İNSANLAR TUGLA OLMADIGI İÇIN İŞŞIZ KALMIŞ BULUN MAK TAYIZ BEN GAYET BAYKESDEN MENMUNDUM BİR İŞ ÇI OLARAK VELAKIN BİRGÜNDE KOCA FABRIKA KAPAN DI YAZIKLAR OLSUN BUNU BAYBURT A BAYBURTLUYA LAYIK GÖREN YETKİLİLERE NAPALIM BIZIDE MI İŞKURDAN YATMAK İÇIN İŞE ALACAKSINIZ BİZ DEMI MILLETIN SIRTIN DAN GEÇINNELIM EKMEGİMİZE GÖZ DİKENLERİ KINIYORUM BAYKESIN KAPANMASI SADECE FABRIKA SAHIPLERINI VEDE İŞÇİLERİNİ DEGİL BÜTÜN İNŞAAT ÇALIŞANLARINI ETKILEMIŞTIR . UMARIM SİYASİ DEGIL DIR

  3. gürselkabadayı dedi ki:

    Keşke kapatmak yerine, yüksek meblağlarda ceza yazılsaydı da çalışanlar mağdur olmayaydı…