Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bayburt’ta yeni faaliyete geçen Eko-Köyde hasat dönemi başladı

Bayburt’ta yeni faaliyete geçen Eko-Köyde hasat dönemi başladı
27 Ağustos 2023 10:05
A+
A-

Bayburt’ta 2022 yılında yapımı başlayan ve bu yıl organik sebzeleri ilk kez tüketicilerle buluşturan Bayburtlu bağcılar, Eko-Köyde organik olarak ürettikleri sebzelerin hasadına başladı.

Şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta kopuz köprüsü yakınında bulunan ve 56 dekarlık alanda İl Tarım ve Orman  Müdürlüğünün girişimleriyle başlatılan Eko-Köy projeden 22 bağcı aileye yararlanıyor.

Tarım il müdürlüğü ile Eko-Köy projesinin ortağı olan Bayburtlu Bağcılar üretim yaptıkları alan için herhangi bir ücret ödemiyorlar. Her bir çiftçi için 2 şer dekarlık arazi, 2 adet sera ve 1 adet konteynır bulunuyor.

Eko-Köyde ilk kez üretim yapan Bağcılar, yaptıkları işi severek ve istekli bir şekilde yaptıklarını dile getiriyorlar. İlerleyen süreçlerde toprağın daha da verimli hale geleceğini belirten bağcılar, her çeşit ürünü üretebildiklerini belirterek, organik sebze almak isteyen vatandaşları öncelikle Eko-Köye beklediklerini ifade ediyorlar. Ayrıca Eko-Köyün projelendirilerek hayata geçirilmesinde her türlü desteği veren Tarım İl Müdürü Selami Ersen’e teşekkür ettiler.

Bağcılar Derneği Başkanı Ramazan Sevniş ve yıllarca bağcılık yaparak ekmek parası kazanan Alaattin Tekdemir, İlhan Kırar, Ali Aytemur ve Ali Kırar, Eko-Köyle ilgili düşüncelerini Bayburt Medya kameralarına yaptılar. Açıklamaları görüntülerde izleyebilirsiniz.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. vatandaş dedi ki:

    Bayburt için güzel proje. Belediyemizin turşu fabrikasının hammedelerini üretmeleri istihdam ve katma değer bakımından daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bayburt tarım şehri değildir ama tarıma elverişli alanları mevcuttur.