Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Bayburt’ta tamamlanamayan camii yardım bekliyor

Bayburt’ta tamamlanamayan camii yardım bekliyor
16 Temmuz 2020 23:56
A+
A-

Bayburt Kaleardı Mahallesi İmam Hatip okulu yanında 2017 yılında yapımı başlayan Fatih Sultan Mehmet Camisi eksikleri nedeniyle bir türlü tamamlanamıyor.

Yüklenici firmanın işi bırakması sonrasında 2018 yılından bu yana mahalle sakinlerinin merakla bitmesini beklediği Fatih Sultan Mehmet Camisinin son zamanlarda bazı hayır severlerin katkılarıyla eksikleri yapılıyor olsa da, yeterli maddi destek olmadığı için ne zaman ibadete açılacağı belli değil.

Selçuklu mimarisi özellikleriyle tasarlanan 360 metre kare alan üzerine inşa edilen Caminin aradan geçen süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılamamış olması mahalle sakinlerinin eleştirilerine neden oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=WR7Y30UZDH4

YORUMLAR

  1. malkoç dedi ki:

    kimden yardım bekleniyor diyanet işleri neden yaptırmıyor devlet bütçesi harici o kadar kira yardım alıyorlar

  2. Yazık be dedi ki:

    Allah aşkına nerede Selçuklu mimarisi bizim mi gözümüz kör oldu. Bu şehir de mimarinin nasıl yapıldığını merak ediyorum. Camii diye ev gibi yapmışlar ne bir kubbe var ne bir estetik. Dört yol mevkiine yapılan camide aynı şekilde küçük tek katlı bir ev gibi. Yapacağınız işi iyi yapın. Medya çok sessiz ve yanli bir tutum izliyor.

  3. Abdulgafur dedi ki:

    Mimari olarak çok şirin bir yapı. “Ama gerek varmıydı” desem bin türlü itiraz gelir. Allah şükür 14 yaşımdan beri namazımı kılmaya çalışıyorum. Yaşım da yarım asrı geçti. Müslümanlar olarak cami konusunda bile israf olduğunu farkettiğimiz zaman gerçeğe uyanmış olacağız. 50 metreye 100 metreye cami yapmak, her koporatife cami yapmak vebaldir Erenler. Camiler boş erenler, enerjimizi ve paramızı yeni nesilleri kurtaramaya harcayalım.

  4. ahi dedi ki:

    imamlar aralarında para toplasında yaptırsınlar

  5. bayburt dedi ki:

    Kültür Müdürlüğüne sesleniyorum. Masatta türbede bir sürü Kuran-ı Kerim bırakılmış ve gidin bakın hepsi yırtılmış, küflenmiş, dağılmış. Bu gibi yerlerden haberdar olursanız iyi olur. Medya olarak da gidip siz de ziyaret edip oralardaki Kuran- Kerimlerin ne halde olduğunu görürseniz iyi olur. Ayrıca Kop Şehitliğindeki Türk Bayrağı rüzgardan olacak yavaş yavaş parçalanmaya başlamış. Bu gibi yerlerle kimler ilgileniyorsa buralara sık sık denetleme yapsınlar.