Dolar 32,4649
Euro 34,8352
Altın 2.421,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Yağmurlu
Bayburt
16°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 15°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi Açılış İçin Gün Sayıyor

Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi Açılış İçin Gün Sayıyor
11 Mart 2021 21:41
A+
A-

Bayburt Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 12 atölyeden oluşan Tasarım ve Beceri Merkezi açılış için gün sayıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanarak 2020 yılı Mart ayında Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı arasında imzalanan sözleşmeyle başlatılan toplam 1 milyon 420 bin lira bütçeli “Bayburt Bilim ve Sanatla Geleceğini Tasarlıyor” projesi kapsamında Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi açılış için gün saymaya başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Proje Koordinatörleri Hüseyin Akdoğan ve Samet Yavuz Terzi’den kurulumu gerçekleştirilen atölyelerle ilgili bilgi aldı.

Kodlama ve Yazılım, Robotik, 3 Boyutlu Tasarım, Model Uçak-Drone, AstroSTEM, Yabancı Dil, Zeka Oyunları, Müzik, Görsel Sanatlar, Heykel-Seramik, Ahşap İşleme ve Yaratıcı Drama olmak üzere toplam 12 atölyeden oluşan merkezin kurulumunda projeye 1.280.000TL hibe desteği sunan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na eğitime verdikleri destekten ötürü teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu “ Merkezimizin kurulumunda projemizden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Cüneyt Epcim başta olmak üzere KUDAKA Genel Sekreteri sayın Oktay güven’in şahsında tüm ajans personeline şükranlarımı sunuyor ve gecesini gündüzüne katarak merkezimizin kurulumunu gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelimize de teşekkür ediyorum. Projemiz kapsamında kurulan bu atölyelerimizden ilimiz genelinde öğrenim gören okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm öğrencilerimiz faydalanacaktır. Ayrıca bu atölyelerimizde çeşitli mesleki ve sanatsal kurslar düzenleyerek tüm halkımızın istifadesine de sunacağız. Bu atölyelerde çocuklarımız ve gençlerimiz bir yandan ilgi duydukları alanlarda becerilerini geliştirirken diğer yandan Teknofest ve MEB Robot gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanarak ilimizi temsil edeceklerdir. Yine bu merkezimizde Bakanlığımızın 2023 vizyonunda hedeflediği Tasarım ve Beceri atölyeleri ile ilgili kazanımları çocuklarımıza ve gençlerimize edindirme imkânı da bulmuş olacağız. Açılış hazırlıkları süratle devam eden merkezimizin geleceğimizin mimarı olacak yavrularımıza ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

 

YORUMLAR

  1. Halil dedi ki:

    Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı dönem de özel kalemlik görevinde bulunmuş olduğum çok kıymetli Müdürüm. Çalışkanlığınız, azminiz ve olmazlara karşı cesaretiniz, memleketimize hizmet anlayışınız bizleri onurlandırmaktadır. Başarınız daim olsun. Sizleri tanış olmak gurur verici.