Dolar 32,4671
Euro 34,6955
Altın 2.437,43
BİST 9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Orta Refüjler Yenileniyor

Bayburt’ta Orta Refüjler Yenileniyor
2 Mayıs 2016 23:27 | Son Güncellenme: 2 Mayıs 2016 23:49
A+
A-

Bayburt Belediyesi ağaç dikimi sezonunun başlamasıyla birlikte şehir merkezinde bulunan orta refüjleri yeniden düzenliyor.

Bayburt Belediyesi Park ve Bahçeler birimi tarafından devam eden ağaç dikiminde özellikle çam ağaçları kullanılıyor. Şehir merkezi ve şehirler arası yol güzergahlarında bulunan orta refüjlerden sökülen farklı cinsteki ağaçların yerine çam ağaçları dikimi yapılıyor. Peyzaj çalışmaları neticesinde gerçekleşen ağaç dikimleri tamamlandıktan sonra nasıl bir görünüm kazanacağı şimdiden merak ediliyor.

Ortalama 3000 ağaç ve 3000 de gül ve çalı cinsi olmak üzere toplam 6000 civarında yeşil türünün toprakla buluşmasıyla şehirde güzel görüntüler oluşması bekleniyor. Belediye Park ve Bahçeler yetkililerinden alınan bilgiye göre orta refüjlerden sökülen ağaç türlerinin yıllar içerisinde bir bölümünün çürümüş olması ve kuruması ayrıca araç trafiğine engel olduğu gerekçesiyle söküldüğü bilgisi verildi. Ayrıca bundan böyle ağaçlar ve yeşil alanlar otomatik bir sistemle sulama yapılacak.

Dikimi gerçekleşen 8 ile 12 yaş arasında olan ağaç türleri sırasıyla; Ladin, Süs elması, Süs armudu, Süs kirazı, Smart mazı, Top mazı, Top akasya ve Meyland gülü gibi yeşil türleri toprakla buluşuyor.

YORUMLAR

  1. ihsan dedi ki:

    Bayburt belediyesi kendinden nefret ettirdi artık. Ben dışarıdan gelen bir adamım. Arkadaş arabamız mahfoldu şu yollarda. Yarısı asfaltlı yarısı çukur.Arazi aracı için sanki parkur yapmışlar.Yol çalışması yapıyorlar ne bir uyarı ne de alternatif bir yol gösteriliyor böyle lakaytlık olmaz.Yollardaki rögar kapaklarının etrafına asfalt atılmış amma velakin rogar yükseltilmemiş hop içindesin.Her sene asfalt atılıyor devletin parasına yazık.Bayburtun merkezi olmuş oyuncak her sene yok ağacı sök refüj yap asfalt at çukur kaz yav bu kadar olmaz.Heleki bir rezillik varki şehir merkezine giriş yolu yapılmış vallahi bilmeyen bir adam olsa otelin önündeki köprüden aşağı indiğinde sağ yola dalar oradaki çukura düşüp kaza yapar.Hadi böyle bir şey yaptın neden otogardan sonra şehir merkezi tabelası koymazsın.Yav adamlar sonbaharda asfalt attı Balca köyüne.Asfalt kışın kalktı bataklık gibi oldu şimdide dondu döküldü ve etraf taşlaşmış asfaltlarla dolu.Hadiste Siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz diyor heralde manevi ceza bu olsa gerek.

  2. yusuf dedi ki:

    30 yıllık ağacı kesiyorsunuz 50cm ağaç dikiyosun ,çim zaten yok ağaç dikmiş birde övünüyor belediye, aynı patates tarlası yapmış ,belediye personeli ve başkanı bu işler sizin işiniz değil bırakında işin ehli kişiler gelsin yapsın artık, 4mt bir ağaç keslipte ufacık bir ağaç dikilmez yeni yaptığınız çevre düzenlemeleri eskisinden kötü berbat bu belediye personeli büyükşehir hiç görmemiş belli,büyükşehirlerde bulvarlar vs. hertürden ağaç var karışık yani ya ağaç ve yeşillik olsunda, ve cumhuriyet caddesindeki ağaçlarıda kestiler hiç bir mazeret yokken ,öyle bir tavırları varki yeşil Bayburt sanki .Bayburt 20yıl önce daha yeşil daha temiz bir bayburttu.

  3. gurbetçi dedi ki:

    YAHU NEDEN KIZIYORSUNUZ BUNLARI SİZLER SEÇMEDİNİZ Mİ? OY ZAMANI GELİNCE OYLAR VERİLİYOR SONRA DA ELEŞTİRİLER SIRALANIYOR. BİRAZ AKILLI DAVRANIN TAVRINIZI KOYUN . İNANIN ŞU ANDA BAYBURT BELEDİYESİNİN HİÇ UMRUNDA BİLE DEĞİL BAYBURTUN NE HALE GELDİĞİ. NE ZAMAN ANLAYACAKSINIZ .

  4. BYB dedi ki:

    Birilerinin diktiği ağaçları birileri sokup kendi ağaçlarını dikiyor. yıllardır bu böyle devam ediyor.birleri gelip sizin diktiğiniz ağaçları da sökecektir bilesiniz! ömrümüz varsa onuda göreceğiz.

  5. İsmet dedi ki:

    Arif abi dediğin olaydan daha vahim durumlarda olanları görüp polise şikayet edince polis bile bir şey yapamıyor çünkü bildiğiniz üzere ab ye girebilmek için ülkemizde zina serbest bırakıldı iki taraftan biri birbirinden şikayetçi olmadıkça onlar istedikleri rezilliği yapabiliyorlar ve buna devlet hiçbir şey diyemiyor artık ve işte istenilen dindar nesilin hali …

  6. ARİF dedi ki:

    Siteniz aracılı ile Bayburt’ta artık eskiden görmediğimiz bir durumdan şikayet edeceğim. Yürüyüş yollarımızda yürümekten , park alanlarında ailemizle oturmaktan nefret gelmeye başladı .Sorun kız erkek ilşkileri. Okadar artık pişkinliğe verilmeye başlandı ki kız ile oğlan el eleyi bırak yatak odasında gibi birbirleriyle davranışlarda bulummaya başladılar.yanında bir büyük varmış , etrafta onlara bakacakmışlar umurlarında değil.bazen kendimi tutamayıp ” siz karı koca mısınız? Tabiiki yok. Siz bacı kardeş misiniz? Tabbii ki yok. Ya siz ne siniz? demek geliyor.Al başına bela.Utanma yok haya yok.Terbiye yok.Yok da yok.Tamam da beni buşekilde rahatsız etmenin anlamı ne? Hadi bir birleriyle görüşüyorsunuz, yahu edepsizliğe ne lüzüm var.İnsan etrefından bir utanmaz mı?karı koca caddede sokakta , yürüyüş alanında , parkta böyle davranmıyor.Bu duruma herkes şahid oluyor.bayburt halkına , sivil toplum kuruluşlarına, gerkli merciilere bu edepsizliğe dur demek için çağrı yapıyorum.

  7. bilinçsizlik dedi ki:

    YAZIK GÜNAH
    bir ağaç bu boya kaç yılda geliyor hangi peyzaj hikaye anlatmayın ne olacak 20 yıl sonrada başkası gelecek bu ağaçlarımı sökecek
    söz konusu yolun engeliyse budarsın ağacı ne hikmetse oralar ağaç dolu ama hastane kavşağında kaza oluyor
    biz yeşili doğayı ağacı sevmiyoruz kardeşim sonrada kalkıyoruz memlekte ot bitmiyor diyoruz
    şehit osman ağaçlandı sonra geldi pekmezci sulamadı kuruttu
    hacı ali ağaçların söküleceğini şehitlik yapılacağını bile bile ağaç dikme sevdasında bulundu
    tedaşın önünde köprü kavşağını yapılacağpını bilerek ağaç dikti sonra söktü
    4 yoldaki parkında ortasından yol geçip kamyona kepçeye park yapılınca al sana peyzaj
    hele aslan dağınıda parçalayacağızda allahtan şehir o tarafa akmıyorda biraz ağaç kurtarıyoruz
    ne fark ederki şehir parkıyla övüneceksin diğeride gelecek orayı batıracak
    hiç kimsede demezki şu erenliyi kaleardıyı şu at kayasını yeşillendirelim
    hakkatenn tek çalışan yavuz şahinmiş onuda harcayan kendi partisi oldu
    ne derseniz deyin biz belediyeciliğide bilmiyoruz temizliğide bilmiyoruz
    bizim başkan adaylarının 1 yıl dışarda seminere gitmesi gerekir

  8. vahdet dedi ki:

    Rezilliğin böylesi belediye tarihinde yok…….çevre düzenlemesi diye sağlam ağaçlar kesilmektedir….ağaçların içinde bir tane dahi kurumuş ve çürümüş ağaç yoktur… yalan söyleniyor ve ağaçları kesmek için bahaneler uyduruluyor….var olan ağacı kesme bayburt belediyesine has olan bir durum….yeşil düşmanlığı ..ağaçları kesme düşmanlığı bizim belediyeye yakışmadı….aynı hatalar cumhuriyet caddesi üzerindeki kaldırm üzerlerindeki bütün ağaçları kesmekle başladı… ağaç dikilecekse çevrede ve şehir içinde dikimi yapılacak çok alan var… ama tam tersi var olanı keselim yıkalım zihniyetiyle çevreci olunamıyor……zaten yeşile hasret bir şehirde yaşarken ….yıllar önce dikimi yapılmış olunan bu kadar ağacı kesmenin düşmanlıktan başka bir ifadesi olamaz…..belediye idaresi sadece ben yaptım ..yetki bende istediğimi yaparım düşüncesyle belediye yönetilemez..burda siyaset yapmak yanlış…bu şehirde herkes yaşıyor…herkesin söz hakkı var…..belediye acil olan yol su ve kanalizasyon ve kaldırm çalışmalarını yapsın…toz.toprak ve çamurdan geçilemeyen bir şehirde yaşıyoruz ve bu halk yıllardır aynı çileleri çekiyor……milletin parasını hesapsız olarak harcamanın vebali ve günahını ALLAH inşallah sorar….. her yaz boyunca bu refüşlerdeki ağaçların bir defa sulandığını dahi görmedik…. başka şehirlerde olsa halk belediyeyi yıkardı……bu durumun yapılmasını engellerdi ama maalesf duyarsızlık ve umursamazlık sonucunda iş bilmeyen sorumsuz idarecilerle şehirin geleceği ve yılları kayboluyor…..

  9. sibel dedi ki:

    ZATEN ÇİFT YÖNLÜ YOL ORTADA REFÜJ VAR DİKİLEN KÜÇÜK AĞAÇLARDA BÜYÜYÜP SÖKÜLENLER KADAR OLMAYACAK MI ALIŞTIK ABİ HER YIL YOLLAR KAZINACAK, ÇAMLAR SÖKÜLÜP YERİNE KÜÇÜKLERİ DİKİLECEK, ASVALT DÖKÜLECEK … BELEDİYE MİLLETE ZULÜM YAPACAK ANLAŞILAN

  10. adnan dedi ki:

    böyle bir düzenleme olurmu …. yılların ağaçları heba oluyor yazık…