Dolar 32,5399
Euro 34,8951
Altın 2.437,02
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Bayburt’ta Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı
24 Kasım 2015 13:40 | Son Güncellenme: 24 Kasım 2015 20:49
A+
A-

Bayburt’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Günün önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan şunları söyledi, ” Bizler öğretmeniz, şu cennet vatana sevdalanarak çıktık yola. Edirne’den Kars’a, Hatay’dan Sinop’a, hudutlar dar gelir bu kutsal sevdamıza.Bizler; Toros Dağlarında yol veren olup,  bazı zamanlar Erzurum’un soğuğunda titredik. Karadeniz Dağlarında horon oynadık. Yollarımız Ege’ye düştü,  Ege efeleriyle zeybek oynadık. Ve biz, zaman oldu Trabzon’da fındık, Mudanya’da zeytin topladık. Biz Anadolu’yu karış karış eğiten öğretmenleriz. Bozok yaylasında çiçek açtık bir zamanlar, Trakya’da güneş olduk karanlık geceler üstüne. Urfa’da baraj olup aktık, Harran Ovası çatlayıp kurumasın diye’. Bir  insan yetiştirme sanatı olan ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlik mesleğinin temsilcileri olarak almış olduğumuz emaneti en iyi şekilde ifa etmek, yeni nesilleri yarınlara hazırlamak ve onları milli, manevi, ahlaki tarihsel ve kültürel değerlerine bağlı ülkesine ve vatanına sahip çıkma bilinci içerisinde olan bireyler olarak yetiştirmek en asli görevlerimizdendir.

Hepinize verdiğiniz emek, gösterdiğiniz özveri, saygı, sabır ve hoşgörü için yetiştirdiğiniz bütün öğrenciler adına teşekkür ediyor, sağlık, mutluluk, başarı dolu nice yıllar temenni ediyorum.”

Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etmesinin ardından, bir öğretmen tarafından ‘Öğretmen’ isimli şiirin okundu ve öğretmen konulu sunum yapıldı.

Tören, Anadolu Kız Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen halk müziği dinletisiyle devam etti.

Öğretmen konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, ve Askerlik Şubesi Başkanı Per. Binb. Engin Gürsoy tarafından, öğretmen konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğretmenlere de ödülleri Vali V. Abdulhamit Karaca ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun tarafından verilmesiyle tören son buldu.

Fotoğraf Galeri Buton

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.